11 haftalık perinatolojiye gözüktüm bebeğimin ense kalınlığı 3.15 doktor down sendromlu olma ihtimali çok yüksek dedi çok üzgünüm bir ay sonra bebekten sıvı alma işlemi yapılacakmış dua edin olma ihtimali düşük olsun motive istiyorum sizlerden ne yapabilirim yemek yiyemiyorum psikolojim bozuldu
Üzülme canım Allah’tan gelene razıyız inşallah güzel sonuçlar alırsın benim ilk de down sendromluydu Allah’ın dediği olur napalm
Hemen panik yapmayin bence iyi düşünün kesin bir sonuc alincaya kadar, bunlar biraz varsayımlar sonuclar nihayetinde. Ayrica bence bu gibi durumlarda hamileliğin sonlandirilmasinin da bir secenek oldugunun ve bunun dunyanin sonu olmadiginin goz onunde bulundurulmasi gerekiyor. Ama su an olumsuz düşünmemek tabii ki en sagliklisi.
Kesin sonuç için beklemeden hemen nipt testi yaptırabilirsiniz içiniz rahatlar Allah şifa versin inşallah değildir
Sıvı alma işlemi riskli olduğu için doktorum önermemişti maddi durumunuz yeterli gelirse nipt testi öneririm hemen kötüyü düşünmeyin bizim ikili test yüksek çıkınca öyle söylendi nipt testinde bir sorun olmadığı çıktı çok şükür
11 haftalık gebelikte ense kalınlığı tam ölçülemez, genelde 12. hafta ile 14. haftalar arasında sağlıklı ölçüm yapılır. Bence bekleyin, 1 hafta sonra başka bir doktora daha gidin
2’ li test yaptırmadınız mı, ense kalınlığı ölçülmüş.
Yok sadece perinatoloji bölümünden detaylı ultrasona bakıldı
Doktor çok emin konuşuyordu bir ay sonra sıvı alicaz senden dedi
Sıvı alma işlemi çok tehlikeli doktorunuz tehlikesini size söyledimi başka bi doktora gitmek ya da özel bi perinatoloji ye gitmek sizin için daha iyi olacaktır
Zaten özel perinatoloji doktoru söyledi ama herhangi bi tehlikesi olduğunu söylemedi
2008 yilinda ogluma hamileyken ve 21 yasindaydim henuz riskli yaslarda bile degildim yani bana da oyle dendi ve mecburen sivi aldirdik ama sonuc temiz cikti hemen endiselenmeyin stres yapma bence insallah temiz cikar sonuclarin
Ben riskli diye biliyorum ama yine de kişinin kendi kararıdır Allah yardımcınız olsun
Canım allah yardımcın olsun. İçini ferah tut. Her şey iyi geçicek allahın izniylr
Bütün testleri yaptırın tabi ama içinizi rahat tutun.bir yakınıma hamileyken down sendorumlu demislerdi ve bütün hamiligi berbat geçti kizcagizin çok üzülmüştü haliyle.sonrasinda sapasaglam cocuk doğdu hiç bir sıkıntısı yoktu bebeğin.unutamiyorum o anlar gözümün önünde hala inşallah sizinde öyle olur sağlıkla kucağınıza alırsınız
- haftadan sonraki sonuçlar genelde daha doğru sonuç veriyor. Bence 1 hafta sonra başka bir doktorun daha fikrini alın
Ben de nipt testi yaptirmanizi oneririm biraz maliyetli ama %99 dogru sonuc veren bir test ben de yaptirdim cunku amniyosenteze doktor dusuge neden oluyor demisti .Yine de baska bir doktora danismanizi tavsiye ederim.
Gebelikte amniyosentez, genellikle tıbbi bir gereklilik olduğunda uygulanan bir testtir. Ancak her tıbbi müdahalede olduğu gibi, riskleri ve faydaları değerlendirmek önemlidir. Amniyosentez genellikle doğumsal anomalileri belirlemede kullanılır, ancak bu işlem sırasında düşük riski gibi potansiyel riskler de bulunabilir. Riskleri ve avantajları konuşmak için doktorunuzla iletişime geçmek önemlidir.
Peki o sıvı işleminden sonra bı sıkıntı yaşadın mı sıvı işlemi de tehlikeliymis
16 sene once malesef bu yeni cikan nipt testleri falan yoktu bizde mecburen su aldirdik çapada yapildi islem bir kac gun yattim surekli bi sorun yasamadim oglum simdi lise 2. Sinif ogrencisi aslan gibi maşallah