Dörtlü tarama

Selam kizlar dörtlü tarama yaptırdım anlayan sonucuna bakabilir mi rica etsem

merhaba canım aramıza hoş geldin :cherry_blossom: rapor şeklinde bir link var, ona tıkladığında grafik şeklinde bir şeyler açılıyor mu?

Teşekkür ederim evet atıyorum smdi

1 Beğeni

Bu test yapıldığında kaç haftalıktın, kaç kilosun ve yaş bilgilerini de verirsen bir yorum yapabilirim canım. Ayrıca bir konuya 5 taneye kadar foto ekleyebilirsin. tek tek farklı cevaplara eklemek ile uğraşma :slight_smile:

Yaşım 30 kilo 62 16 haftalıkti resim hata verdiği için bu şekilde atabildim canim

1 Beğeni

1. Estriol (E3), Serbest:

• Değer: 0.551 ng/mL
  • Normal aralık: Genellikle ikinci trimesterde 0.3 - 3.0 ng/mL arasında olur.
  • Sizin değerinize bakarak, bu ölçüm aralık içinde görünüyor.

2. AFP (Alfa-Fetoprotein):

• Değer: 20.3 IU/mL
  • Normal aralık: İkinci trimesterde AFP değeri yaklaşık 10-150 IU/mL arasında olabilir. Ancak yaş, kilo ve diğer faktörlerle birlikte değerlendirildiğinde anormal değerler düşük veya yüksek risk gösterebilir.
  • Sizin değerinize bakarak, AFP değeri de referans aralığında görünüyor.

3. İnhibin A:

• Değer: 283 pg/mL
  • Normal aralık: İnhibin A genellikle 100-400 pg/mL arasında olur.
  • Sizin ölçümünüz normal sınırlar içinde görünüyor.

4. hCG (İnsan Koryonik Gonadotropin):

• Değer: 11,646 mIU/mL
  • Normal aralık: Bu hormonun ikinci trimesterdeki düzeyi değişkenlik gösterebilir, ancak çoğunlukla yüksek hCG değeri, bazı kromozomal anormallik risklerinin göstergesi olabilir.
  • Bu değerinizi doktorunuzun yorumlaması önemli, ancak tek başına bu değerin yüksekliği riskin kesin göstergesi değildir.

Genel Değerlendirme

Dünya çapında kullanılan referanslara göre, bu değerler normal sınırlar içinde görünüyor. Ancak, Down sendromu ve diğer anomaliler için net bir risk analizi yapılabilmesi için bu değerlerin bir algoritmaya sokulması ve hesaplanmış bir risk oranı elde edilmesi gerekmektedir. Yani bu sonuçların doğruluğu ancak doktorunuzun değerlendirmesiyle netleşir. Genel olarak bu değerler, belirgin bir risk göstermemektedir; fakat kesin bilgi için doktorunuzdan alınan risk raporu önemlidir.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim aslında ikinci hamileliğim ilkinda bunları hiç yaptırmadım morel bozmamak için ama bunda denk gelince yaptırdım bi endişe oluyo insanda azda olsa şuan içim rahtaladi çok teşekkür ederim ilgilendiniz için

1 Beğeni

Rica ederim, aklındaki soruları her zaman sorabilirsin, ben bu uygulamanın sahibi ve geliştiricisiyim :slight_smile:

1 Beğeni

Çok memnun oldum tanıştığımıza

1 Beğeni

Bende memnun oldum canım :cherry_blossom: