İkili tarama testim temiz çıktı ancak dörtlü tarama testinde 1/95 yani riskli çıktı cevresinde boyle olan var mi doktor ne oneriyor cumartesiye kadar gideriyorum ve cok stresliyim su anda
Merhaba benim de aynı şekilde ikili temiz çıktı dörtlü de trisomy 21 yani down sendromu 1:239 riskli çıktı. Hemen fetal dna testi yaptırdık çok şükür temiz çıktı. Eğer maddi durumunuz varsa mutlaka yaptırmanızı öneririm içiniz rahatlasın
Bu arada tarama testleri çok güvenilir testler değil hemen korkmayın, daha kesinleşmemiş bir şey için kendinizi de bebeğinizi de strese sokmayın çok büyük ihtimalle hiçbir şey yoktur içinizi ferah tutun 🩷
Benden sadece ikili tarama istediler yani detayli ultrason temiz cikti neye gore digerleri isteniliyor
Ben özele gidiyorum ikili test için kan verirken haberim vardı ama dörtlüyü sormadan yapmış ben rutin kan veriyorum sandım sonuçlar çıkınca öğrendim şok oldum. Detaylıya daha girmemiştim o zaman 17 haftalıktım, ikili temizdi ultrasonda da hiç sorun yoktu ama yine de dörtlü testi yapmış. Doktordan doktora değişir tabi, benimki tanıdık olduğu için yapılması gereken tüm testleri yapıyor ama birçok doktor ikili testi temiz çıkanlara diğer tarama testlerini yapmıyormuş sanırım