Kızlar merhaba dörtlü tarama yaptırdım grafiği yarın hastaneden alacağım e nabızdaki sonuçtan anlayan olur mu korkuyorum eğer anlıyorsanız yardımcı olur musunuz
Merhaba, öncelikle dörtlü test sonuçlarının endişe yaratabileceğini anlıyorum, ancak genellikle sonuçlar sadece bir göstergedir ve kesin bir tanı koymaz. Sonuçlar için doktorunla görüşmek çok önemli. E-nabız’daki verilerden ise genellikle sadece değerlerin seviyelerini görebiliriz. Burada gördüğüm kadarıyla test değerlerin normal sınırlar içinde görünüyor, ancak her bir parametre için detaylı bir değerlendirme yapabilmesi için uzmanına danışman en doğrusu olacaktır.
Çok teşekkür ederim admin inşallah bir sıkıntı çıkmaz sağlıkla kavuşuruz
Admin selam bana da yardimci olur musun
Tabi test sonucınu ekle bakalım
Merhaba 4 lu tarama ne zaman istendiği 28 haftaligim merak ettim
Yok benim test sonucum degil admin adetimin 4.gunu kahve lekesi geldi testim beta 55 cikti endise duydum pazar da devam etmedi sarılarak gbydi doktora gittim beta verdm 123 cikti bir gunde suan icin bisey diyemeyz dedi daha once dis gebelik gecirdim korkyrm bgnde 1 gun gcti pesbemde varla yok arasi surekli degil pazartesi gunu haftaya yani keseyi gormek lazm dedi
Anladığım kadarıyla adetinizin 4. gününde gelen kahverengi lekelenme sonrası beta HCG testinizde 55 değerini gördünüz ve bu, hamilelik düşündürmüş. Bir gün sonra test sonucunuz 123’e yükselmiş ve doktorunuz şimdilik bir şey söylemek için erken olduğunu belirtmiş. Daha önce dış gebelik yaşadığınız için endişe duymanız çok normal.
Durumu değerlendirirken dikkat edilmesi gerekenler:
-
Beta HCG Artışı: Beta HCG değerinizin her 48 saatte yaklaşık iki katına çıkması, sağlıklı bir gebelik belirtisidir. Doktorunuzun dediği gibi şu anda tek başına bu değerlere bakarak kesin bir şey söylemek mümkün değil.
-
Lekelenme: Gebelikte ilk haftalarda lekelenme görülebilir, bu her zaman bir sorun olduğu anlamına gelmez. Ancak dış gebelik geçmişiniz olduğu için bu durumun dikkatlice takip edilmesi çok önemli.
-
Ultrason Takibi: Pazartesi günü kese görülecek mi diye kontrol yapılacak olması yerinde bir yaklaşım. Bu süreçte beta HCG takibine de devam edilebilir.
-
Kendinizi Dinlemek: Şiddetli ağrı, yoğun kanama gibi belirtiler olursa hemen doktora başvurmanız gerekir. Şu anda lekelenme az ve geçmiş olması iyi bir işaret olabilir.
Bu süreçte kendinizi çok fazla stres altına sokmamaya çalışın, dinlenmeye özen gösterin ve doktor kontrollerinizi aksatmayın. Dış gebelik geçmişinizden dolayı endişeniz anlaşılır, ancak şu an için doktorunuzun belirttiği gibi beklemek en doğru yaklaşım gibi görünüyor. Pazartesi günü daha net bilgiler alabileceksiniz.
Kan vermene gerek yok dedi pazartssi polik. Randevu al dedi ama ben korkyrm ve 2 gunde bir kan vermek istyrm
Acile gidip kan verebilirsin canım ama stress yapmaman gerek sakin olmaya çalış, kan vermek bir şeyi değiştirmeyecek şu an önemli olan sakin kalman ve iyi düşünmen
Canım 16. Haftamda istedi dörtlü taramayı
Teşekkür edeim bende 2li tarama yaptirdim sadece baska birsey istenmemisti ondan sordum
Rica ederim eğer ikili tarama temiz çıktıysa o yüzden gerek duymamıştır doktorun
Cok sukur temiz çıkmıştı
Çok şükür canım aman temiz olsun cümlesinin inşallah bu testlere girmek de stresli baya Allah yardımcımız olsun