Döllenme tarihini nasıl hesaplarım

Kızlar bugun betamın 6.849 olduğunu öğrendim adetim 6 gün geçti test yaptım 5 haftalık hamile olduğum gözüküyor ama acaba hamile kaldığım gün nezmaan bunu nasıl hesaplarız döllenmeyi değil de doktor en son adet tarihinden hesaplıyor bende cinsiyet tahmini için :see_no_evil::see_no_evil: hangi gün hamile kaldığımı merak ettim bilgisi olan bu konu hakkında cevaplayabilir mi

1 Beğeni

Şöyle yapabilirsin, genelde yumurtlama reglden sonra 10-12. Günde oluyor diye biliyorum. Zaten regl takip ettiğimiz uygulamalarda “yüksek hamile kalma şansı” denen günler var oda 4 gün oluyor. Son regl tarihine 10 gün ekle, sonra hangi gün ilişkiye girdiyseniz ona göre çin takviminden bak bence. Ama bu çok tutmayabilir . Bazen geç döllenme oluyor.

1 Beğeni

Belki daha net bilgi sahibi olanlar vardır. Ben bu şekilde hesaplayıp çin takviminden bakmıştım. Cinsiyeti tuttu. Ama allahın takdiri tabi.

Şimdi geçen ay 15 nde oldum 20 de bitti hesaplamama 31 Aralık ta kalıyorum o gecesi de ilişkiye girmiştik sanırım tuttu 31 aralığa kadar 10 gün geciyor yumurtlamadan sonra 2 veya 3 gün cok önemliymiş girilirse tutar diyorlar benimde 31 Aralık oluyor yumurtladan 3 gün snra onu baz alarak hesapladıgımda cinsiyete de baktım

1 Beğeni

Son Adet Tarihi (SAT) İle Gebelik Hesaplama:

Örneğin, son adet dönemi 11 Nisan’da başladıysa, 3 ay geri sayarak bulduğunuz 11 Ocak tarihine 7 gün ekleyerek doğum tarihinizi 18 Ocak olarak hesaplayabilirsiniz.

Merhaba @Haticetopal hoşgeldiniz :bouquet:

Mucize Anne’ler takımına siz de hoşgeldiniz :sun_with_face:

Gebeliğiniz hayırlı olsun :ribbon:

Welcome To The Team GIF by MOODMAN

Kız mı erkek mi :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears::face_holding_back_tears:

Evet 3 gün , bazen regl takip ettiğimiz uygulamalarda orta gebe kalma şansı şeklinde günlerde oluyor ama bence bebek o günlerde değil. Yüksek gebe kalma şansımız olan günlerde tutunuyor :pregnant_woman:t3::pregnant_woman:t3::pregnant_woman:t3::smiling_face_with_three_hearts: