Doktorumun Karamsarlığı

Merhabalar, Öncelikle bu benim ikinci hamileliğim. İlk bebeğimi Mayıs 2024’te dünyaya getirdim 8 ay sonra yeniden hamile olduğumu öğrendim şu anda da 7+6 haftalık hamileyim. Gecen hafta doktoruma gittim. Bu arada sezeryan dogum gercekleştirdim ve ilk hamileliğim çok ağrılı, aşırılı bulantılı kusmalı yani her şeyin aşırısını yaşadım. Şu an için şükürler olsun aşırı bulantım yok. Fazla uzattım kusura bakmayın, doktoruma kısa sürede hamile kaldığım için vücudumun fiziken kaldırıp kaldıramayacağını sordum.ve hiç beklemediğim bir cevap aldım daha motive edici olur diye düşünüyordum. “Gecen seneki hamileliğin ortada, düşük riskin de vardı. 32.haftadan sonra yatmıştın. Ben sana al diyemem ama durum ortada”.

Şimdi şu olabilirdi Betül sonra olsaydı iyi olurdu ama olmuş takip edeceğiz, neden yapamayasın vs diyebilirdi ve gecen sene ben panik oldukca beni sakinleştirirdi. Ama şu an ben ölebilir miyim ben de bi yetersizlik mi oldu hani ama yattım diye de böyle dememeliydi. Bilemedim çok kötü oldum, eşim küçük bebek de var sağlığın tehlikeye girecekse aldıralım dedi. Çok üzgünüm şu an yani ne demek istediğini anlayamadım çok ucu açık konustu.

Uzun oldu farkındayım düşünmeden duygularımı yazdım, umarım okursunuz…

Öncelikle hem çok geçmiş olsun hem de gözün aydın olsun ama bu kadar olumsuz bir konuşma ve de durum varsa ortada bence başka bir doktora daha gözükmende fayda olabilir canım. Öncelikle iyi düşün iyi olsun çünkü bakmak zorunda olduğun ve sana çok ihtiyacı olan bir bebeğin var. O yüzden böyle olumsuz doktorların dediğine bakma bir araştırma yapıp güzel bir doktorla daha görüş bence. İstanbul’da yaşıyorsan öneri de bulunabilirim

2 Likes

Gözün aydın canım bence doktorunu değiştir ne olursa olsun belki sen istedin bu bebeği ne kadar doktor da olsa öyle bir yorum yapması doğru değil sonuçta yine ağrısını sızısını sen çekeceksin saçma yani

1 Like

Çok saçma bir söylem benim annem her çocuğunun arasında doğumdan sonra 3 er ay var doğumdan 3 ay sonra hamile kalmış 3 kardeşiz ve aramizda 1 yaş var sadece doktorunuzu değiştirin bence

1 Like

Teşekkür ederim, evet farklı bir doktora gitmeliyim. Ankara’da yaşıyorum

Evet ben de öyle düşündüm, doktor olabilir ama bu şekilde de konuşmamalıydı garibime gitti. Teşekkür ederim, başka bir doktora gideceğim yakın zamanda

1 Like

Maşallah, ne güzel üçüz gibi büyümüşsünüz:) Yani yapılabiliyor demek ki ben de başarabilirim. Teşekkür ederim motive ettiniz:)

Ben mayısta dogurdum senin gibi ilk çocugumu hemde sezeryan ve hastanede yatış süremde oldu dogurduktan 1 ay sonra hemen hamile kaldımmmmm sen yinede 8 ay sonra kalmışssın bak ben 1 ay sonra kaldım diyorummm bütün doktorlar olumsuz konustu ama gayet saglıklıyımmm sen 8 ayda azda olsa vücudun toparlamıştır ben toparlanmadan hamile kaldımmm

1 Like

Ama yinede sen bilirsin ama bence aldırmaa güzel beslen saglıgına dikkat et hiç bişi olmaz allahın izniyle benim iki çocugumun arasında 7 ay 20 gün varr kızım erken dogdu sen 8 ay sonra kalmışsın benim iki çocugumun arası 7 ay 20 gün sen düşün yani

1 Like

Evet sizinki aslında daha zorlu bir süreçmiş, kıyamam aldırmaya yazık kalbini duydum çünkü. Teşekkür ederim cok sağolun. Allah çocuklarınıza uzun ömür sağlık versin

Haberdar et bizi de :orange_heart:

1 Like

Ederiim, dua edin siz de :heart:

1 Like

Bugün buradan aldığım önerilerle yeni doktoruma gittim. Çok tatlı, çok anaç bir kadındı. Tüm durumu şeffaflıkla anlattım. Detaylı inceledi. Planlı sezeryan oldugu ıcın dikişlerim iyi durumdaymış, rahim uzunluğu gecen seneye göre 5 mm daha uzun. Şu an için her şeyin yolunda olduğunu, aksi bir durum olmazsa önceki doğumumdan daha evvel - rahmin yırtılmasından dolayı- alabileceklerini söyledi. Çok mutlu oldum ve çok da içim rahatladı. Sizlerin sözünü dinleyip bir doktora daha danışmak çok doğru bir karardı. Hepinize teşekkür ederim. :heart:

3 Likes

Hadi gözün aydın en doğrusunu yapmışsın. Bir Dr olumsuz konuşuyorsa inanmam asla başka bir görüşe daha mutlaka gerek duyarım. Ben 3.cü doktorum şu an 12 haftalıktım bulduğumda kendisini iyi ki tanımışım diyorum şimdi içini ferah tut güzel düşün güzel olsun her şey :smiling_face:

1 Like

Senin bebeğinin durumu nasıl yoğun bakımdan çıktı mı daha?

Hadi gözün aydın çok sevindim sağlıkla gelsin :smiling_face_with_three_hearts:

1 Like

Yogun bakımda canım 25 gündür orda daha kalacak malesef

Durumu iyi ama inşallah demi

İyi çok şükür