Daha önce yorumlarında denk gelenleriniz olmuştur biraz uzun olabilir Şimdiden kusura bakmayın Benim Hikayem Umarım birilerine Umut olur zorunlu sezeryan olacaktın doğuma çok kısa bir süre kala acil Üniversite Araştırma Hastanesi’ne sevk edildim ilk hafta gittim Önümüzdeki hafta aç karnına gel dediler 18 eylül’de doktora gittim 20 Eylül’de hemen sezeryana alıyoruz dediler 20 Eylül sabahı gittim saat bir buçuk gibi ameliyathaneye girdim Saat 14.05’te oğlum doğdu fakat gebeliğimde fark edilmediği için bebek hızla kilo vermeye başlamış ve sorunlu doğdu ciğerlerde kanama ve burundan kan gelme uzun süre nefes alamama durumu oldu olmuş Daha doğrusu ben Bebeğimle temas kurmayı Beklerken apar topar götürdüler Ne olduğunu anlamadım Zaten orada bayılmışım çocuğumu göremediğim için bir terslik olduğunu anlamıştım ameliyattan çıktım odama gittim sezeryanım Çok güzel geçti doktorlar gerçekten ameliyatı çok başarılı geçerli fakat oğluma kavuşamamak beni çok üzmüştü hiçbir şekilde bilgi alamıyordum bilgi vermiyorlardı çocuk doktorları işte sonra bilgi verecek deyip yetiştiriyorlardı Tabii yeni sezeryan olduğun için yataktan kalkamıyordum sadece Eşim benden önce bebeğim küvezde çıktığını görmüş O yüzden hala Umudumuz vardı Doktorlar geldi Durumu anlattılar kalbinde delik ciğerlerde kanama burundan kan gelme uzun süre nefes alamama gibi sorunları olduğundan dolayı yoğun bakımda Entübe olarak yatmaktaymış bir de ben bir an önce ayağa kalkmak gidip oğlumu görmek istedim Doktorlar ayağa kalkmama izin verdiklerini sorunsuz bir şekilde yürüdüm Hatta annelik içgüdüsü mü denir bilmiyorum koşarak bebek yoğun bakıma gittik eşimle bebeği görmek istediğimizi söyledik yeni doğum yaptığım için ziyaret saatleri dışında olmasına rağmen görmemize İzin verdiler tamamen makineleri bağlı bir şekilde yaşıyordu Doktorlar yapacakları tetkikleri anlatıyorlardı beyin filmi ciğer filmi kalp ekg’si durumu kritik kurtulamaya bilir dediler doktorların hepsi umutsuz bakıyordu her yerinde serum var bir anne için en acı durumdu diyebilirim hiç umudumuzu kaybetmedik pazar günü beni hastaneden taburcu ettiler fakat oğlum hala oradaydı mesafe olarak evimde hastaneye uzak ama her gün Eşim ile oğlumu görmeye gittik süt sağıp götürdük 3 günün sonunda Yani 4 günü solunum cihazından çekeceklerini kendi kendine nefes alıp alamayacağına bakacaklarını söylediler umutla dualarla bekledik evde bir kızın bir oğlum vardı Onlara yansıtmamaya çalıştık ama aşırı yıpranıyorduk 5 günü gittiğimizde solumuz yasından çekmişlerdi ve oğlumun O minik bedeni kendi kendine nefes alabiliyorsun her seferinde Umut doluyduk bir an bile umudumuzu kaybetmedik 6 gün gittiğimizde tamamen solunum desteği almadan nefes alabilir duruma gelmişti son olarak beyin ve kalp filmleri kalmıştı onlara da bakmışlar Ama son kez tekrar bakacağız demişlerdi ve bana bir gece hastanede kalıp kalamayacağını anne bebek uyumu sürecine katılıp katılamayacağını sordular Yani artık bebeğime dokunup onu emzirebileceğimi emzirme saatlerinde yanına gidip kucağıma alsa gideceğini söylediler Ben tabii hastanede kaldım ve 7 günü akşamı ilk defa Çocuğumu kucağıma aldım ona dokunmak onu hissetmek çok güzeldi emzirmede sorun Yaşamadığım için çocuğun tenli odada kalabileceğini söylediler ve bir gece Hastane odasında çocuğunla Hasret giderdik ertesi gün hastaneden birlikte çıkabilirsiniz dediler ve hayatımda yaşadığım en güzel gündü geçen 7 gün sanki Binlerce yıl gibi geldi umudumuzu kaybetmedik ve barlasımıza kavuştuk adıyla geldi oğlum kahraman gibi savaşarak hayata tutunmayı başardı Umarım benim bir hikaye birilerine Umut olur benim gibi bir durum yaşayan olursa Umarım Bunu okuyunca hiçbir şeyin imkansız olmadığını doktorların bile kurtulamaz dedikleri oğlumun hayata nasıl tutunduğunu görür okuduğunuz için hepinize teşekkür ederiz Hayat sürprizlerle dolu umudunuzu kaybetmeyin
Üstte kalsın
Tebrik ederim canım seni ve güçlü bebeğin adına çok sevindim. Analı babalı büyüsün inşallah
Gözlerim dolarak okudum bebeğiniz de sizin gibi güçlü. Tebrikler rabbim sağlıcakla buyutmeni nasip etsin
Allah size bagislamis ömrü uzun olsun Barlas’ın
Çok mutlu oldum, Allah Barlas"a ve siz değerli ailesine bir daha böyle acılar yaşatmasın, güzel mutlu günler hep sizlerle olsun
Çok sevindim adınıza Rabbimm size bağışlamış ne güzel Sağlıkla büyütün inşallah
Rabbim hic ayirmasin canim bir daha omru uzun ve saglikli olsun allah evlatlarimizi bize bizleri onlara bagislasin inşallah cok mutlu oldum senin adina cok guclu bir annesin kokla benim icin mis kokulu yavrunu
Amin Rabbim kimseyi hastanedrn boş kucakla çıkarmasın
Umudumuzu hiç kaybetmedik hep inandık hep bekledik geçecek dedik ve geçti Rabbim kimseye böyle bir acı yaşatmasın inşallah
İnşallah bir an önce o da bebeğini kucağına alır çok zor bir durum Rabbim kimsenin yaşatmasın biz umudumuzu hiç kaybetmedik hep bu savaşı kazanacağına ve yanınıza geleceğine İnandık Çok şükür Rabb’im inancımızı boşa çıkarmadı
Amin Rabbim bütün evlatlarımıza sağlık sıhhat versin tüm hamileleri sağlıkla evlatlarına kavuştursun
Rabbim hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin inşallah kimse böyle acılar yaşamasın
Ağlayarak okudum yaşadığınız şey çok zor Allah kimsenin başına vermesin bir daha da sizi yavrunuzdan ayrı koymasın inşallah
En zoruda sezeryanda yukarıda lambadan izlerken onun doğduğu anı görüp yanıma gelecek diye beklerken bir anda yanımdaki herkesin onunla beraber uzaklaşmasıydı insanın aklına hemen en kötüsü geliyor kimse cevap vermiyor sen bebeği aldıklarını görüyorsun ama ne bir ağlama ne bir ses yok oğlum nerede neden ağlamıyor sesi çıkmıyor diye çırpınırken kimsenin cevap vermemesi ameliyataneden çıkıp eşimi görene kadar geçen süre eşim küvezde götürdüler dediği anda umut yeşerdi içimde dedim o zaman yaşayacak bir kere geldi dünyaya dönüşü yok olmamalı 2022 ekim 6 da kızımın doğum gününde ablamı 2023 aralık 9 da annemi kaybettim 3 sene arka arkaya olmaz olamazdı Rabbim bir insana bu kadar acı yükleme diye dua ettim hep annemin 40 ında hamıle olduğumu öğrendim o bana ablamla annemin hediyesiydi doktorlar her durumu kötü dediğinde yaşamaz dediğinde aynı şeyi düşünmüz Rabbim yapmaz ve güç buldum yaradana sığınarak ya şafi çekerek süt sağdım okadar dindar biri değilim kendi halinde yaradana inanan biriyim sadece ama Rabbim duydu sesimi ve bağışladı oğlumu bize kardeşlerine 5 yaşındaki oğlum hergün kardeşim ne zaman gelecek diye sorarken inanarak dedim en kısa zamanda gelecek ve tam tahmşn ettiğim şekilde eşime gelecek dediğim gün kucağımızda oğlumuzla döndük evimize şükürler olsun Doktorlar bile inanamadı çok hızlı ilerleme gösteriyor dediler doktorların bizi taburcu ederken toplanıp tek tek tek tüm süreci anlatım önce oğlumuzu sonra bizş tebrik etmesi çok hoş oldu sıkıntılı olunca doğum tüm doktorlar toplanmış ve hep birlikte oğlumun hayatı için mücadele etmişlerdi sabah hastaneye gideceğiz tekrar hem kontrole hemde bizi oğlumuza kavusturdukları için teşekkür etmeye
Gözünüz aydın Rabbim sizlere bağışlamış evladınızı
Allah’ım minicik bedeniyle yaşadıklarını okurken gözlerim doldu
Allah’ım kimseye evlat acısı göstermesin ömrü upuzun çok sağlıklı ve güzel olsun inşallah canım
@BebekHrcn okurken bende nefes alamadım bir anne için çok can alıcı bir süreç olsa da elhamdülillah sonu güzel olmuş gerçekten sabrın sonu selamet
geçmiş olsun, gözünüz aydın
seni de metanetinden dolayı tebrik ediyorum, annelik böyle birşey işte…
Bu gün kontrolde doktor yanındaki stajyere anlatırken ben bile nasıl yasadık bunları dedim kontroolerimizi olduk sanırım bazı değerler yüksek çıkmış tekrar başka hastane başka bölğmde kontrol önerdiler ama hepsinden sorunsuz çılacağız inşallah