Doktor seçimi 🧑‍⚕️

Siz hangi doktora gitmeyi tercih ettiniz bayan mi yoksa erkek mi ben bir cok doktora gittim ilk doktorum özel kliniği olan erkekti sonra devlet hastanesinde baska erkek doktora gittim ondan çok memnun kaldim fakat tayini başka yere cikti devlette iki farklı bayana gittim beni en son muayene eden doktor fena degildi simdi yine özele bir bayana gitmeyi düşünüyorum çevremde ona gidip çok memnun kalan var sizce bayan doktor ile erkek doktor arasında fark var mi siz kac tane doktora ve hangi doktorlara gittiniz fikirlerinizi belirtir misiniz benim bu kadar degistirmemin nedeni doğru doktoru bulamadigim icin yasadigim yerle ilgili bir sıkıntı doktor seçeneği çok az bu defa merkezi gideceğim inşallah o doktorla doğuma kadar devam edeceğiz

2 Beğeni

Bence kadın doktor erkek doktor arasında bir fark yok önemli olan hangisinde rahat hissedecekseniz ona gitmeniz gerektiği. Erkek doktordan çekinen biri gitmemeli çünkü doktorunuza yeri geldiğinde her şeyi rahatça sorabilmelisiniz en önemlisi bu. Bende 3 tane doktor değiştirdim tercihim bana en çok açıklama yapan ve detaylı inceleyeni seçmek oldu

4 Beğeni

Bu gebeliğimde o kadar çok doktora gittim ki. En son fakülte hastanesinde sürdü kontrollerim, orda zaten her hafta farklı bir doktor vardı. Bazen erkek doktordan memnun kaldım, bazen de kadın doktordan memnun kaldım. Doktor işi şans işi bence

3 Beğeni

Ben erkek doktordan memnun kaldım . Kadın çok bilmiş bilmiş konuşuyor benimle sanki tek hamile olan benmişim ben çok abartiyorum gibiydi soğuk nevaleydi

6 Beğeni

Benim için de cinsiyetten çok doktorun bilgisi ve hastaya yaklaşımı çok önemli. Normal doğumda saat başı dotkor açılma bakıyor. O sıra doktor erkek olsa çok utanabilirdim. Ben kadın doktora gittim ama bilgisinden ve ilgisinden memnun kaldığım için devam ettim

4 Beğeni

Benim ultrason doktorum da jinekolog umda cerrahımda kadındı.

Eşim erkek olmasını istemedi izin vermiyordu diye.

Kadın kontrol edince insan daha rahat oluyor ya. Erkek kontrol etmesini bende hoş bulmuyorum nedense. @Aynurugur144

1 Beğeni

Önemli olan frekans ,bilgili ve seni en iyi şekilde bilgilendirmis olması. Ben devlete gittiğimde ilgili doktor görmedim. Yüksek riskli gebe olunca belkide doktorlar topun altına elini koymak istemiyor. Ayrica ozeldekilerde çokta ilgilenmeye biliyor. İçine ne siniyorsa o yönde devam etmek en iyisi

2 Beğeni

Benim tercihim her zaman bayan Dr yana olmuştur.Sadece perinatolog erkek doktordu.Onunda muayene şekli belli olduğu için sıkıntı yapmadım.Bayan Dr kendimi daha iyi daha rahat hissediyorum.Hemşireyim doğumhanede de kadın doğum polikliniğinde çok bulundum.Erkek Dr hastalarla ilgili muhabbetlerinin çirkinliği ne çok şahit olduğumdan herhalde psikolojim hiçbir erkek Dr muayene olmayı kabul etmiyor.

3 Beğeni

Lütfen yapmayın bunu herkes aynı değil, sizin tercihinize saygımız sonsuz bununla birlikte erkek doktoru olan hamilelerin tedirgin olmasına sebep olursunuz

2 Beğeni

Her doktor bir değildir ama genellikle aynı muhabbetlerin döndüğü doğru çünkü benim eşimde çalıştığı için kendisi de çok söylüyor kuzenim de kadın doğumda ebe o da aynı şeyleri söylüyor kadın doktorda hem rahat hem aklında saçma sapan düşünceler olmayan insanlar oluyo çok şükür bir kere perinatolojiye gittim o doktorum erkekti ve çok iyi bi doktor olduğunu düşünüyorum her insan bir değildir ama hastane ortamında dönen muhabbet hemen hemen aynı oluyor

2 Beğeni

Hastane ortamında dönen muhabbetler beni çok ilgilendirmez şahsen, doktor iyiyse sonraki muhabbetleriyle vs pek ilgilenmem ben. Kötü kadın doktor da gördüm, erkek doktor da. İş cinsiyette değil, mesleki deneyim ve karakterde bence. Doğumuma da hem kadın hem erkek doktor girdi. İkisi de çok iyiydi. Tıpta cinsiyet olmaz

3 Beğeni

Değilmi zaten doğumu yaptirdiktsb sonrası beni ilgilendirmiyor

2 Beğeni

Nursema hanım sizde bizim gibi hassas dönemindesiniz. Bu kadar ayrıntıya girerek birçok kişiyi tedirgin etmeyin… sizin alışmış olduğunuz durum budur belki, ama bu konuyu çok fazla takıp uykularinin kacabilecegi kişiler var. Bizim empatiyle birbirimize davranmamız gerekli , eğer bizler dusunmezsek bizi kimse düşünmüyor

1 Beğeni

Kusura bakmayın bu kadar hassas olduğunuzu bilmiyordum ama hep diyorum her insan her doktor bir değil siz doktorunuza güveniyorsanız ve o güveni hissediyorsanız sizin için bi problem kalmaz

3 Beğeni