Doktor seçimi / özel devlet

Sevgili anne adayları… doktor seçiminde oturduğum yerde pek fazla bir seçeneğim olmadı. Çoğu kişi özel hastanedeki bir doktoru önerdi. İlk gebeliğim haliyle çok fazla bir bilgiye bilince sahip değilim. İlk gittigimizde ben daha ultrason görüntüsünü bile seçemeden pat pat pat her şeyi hızlı hızlı söylüyor. Benim birkaç aklıma gelen soruma cevap verdikten sonra da hızlıca işte hurma nane fazla tüketmeyin gibi bilgiler verdi 3 hafta sonra gelin deyip yolladı. Ama her şey o kadar hızlı oldu ki ben daha heyecanı atlatamadan kapıdaydım zaten. Ben daha ilgili ya da ne bileyim açıklayıcı bir doktor bekliyordum broşürlede olsa ya da genel olarak süreç böyle işleyecek size şu konularda destek sağlanacak vs teskin. Hiçbir şey yok. Silivri’de ya da Silivri’ye yakın tavsiye ettiğiniz yerler var mı?

Haftanız mı erken ondan olabilir mi acaba. İlk haftalarda söylenecek gösterecek pek bir şey olmuyor çünkü

Yani 7 hafta birkaç günken ilk kontrolüme gittim. Ne bileyim daha çok bilgi verilmesini beklerdim örneğin internetten öğrendiğimiz sıcak sular, çiğ ve işlenmiş et balıklar vs. Evet belki de erken olduğu için süreç hakkında pek bir şey söylemedi ama yine de çok yüzeysel bir görüşmeydi ki insanları darlayan olur olmaz sorular soran biri de değilim.

Bahsettiğiniz bilgileri bana da kimse de vermedi birkaç doktora da gittim. Başka doktorların da bu tarz bilgiler verdiklerini sanmıyorum ya sormayana kadar akıllarına gelmiyor bence. Haftanız erken diye bebişinizle ilgili pek bir şey söylememiştir kalp atışları bile duyulmuyor çoğu zaman 7. Haftada. Hafta ilerledikçe kendileri daha detaylı bakıp gösterip bilgi veriyorlar riskli durumlarda uyarıyorlar uzak durulması gerekenleri anlatıyorlar

2 Beğeni

Bu tarz bilgileri doktorlar vermiyor güzelim genelde, zamanla araştırıp öğrenirsin

Anladım enteresan çünkü benim yetiştiğim yerde (kız kardeşimin hamileliğinden biliyorum) genelde genel bilgiler verilir örneğin işte havuz deniz dikkat edilmesi gerekenler çiğ ürünler vs… bir işte sigara alkol nane hurma sağ olsun söyledi de … belki dediğin gibi erken olduğundan olabilir. Demek ki öyleymiş:) halbuki bence genel bilgiler konuşarak olmasa da bir broşürle verilebilir çünkü sudan çıkmış balığa dönüyorsun. İlla araştırıyor insan ama internet ne kadar güvenilir olabilir ki.

Garip … ben de öyle yapıyorum:D sağ ol

Garip değil esasında o kadar kapsamlı ve detaylı verilmesi bilgi var ki hangi birisini versin vermeye kalksa saatlerini hatta günlerini alır. Bir de her bir gebeye. Biz hastalara kitapçık tarzı bir şey dağıtıyoruz ancak onun içinde bile dolu dolu bilgiler yok. Hamileysen zaten bebişin için ne yararlı ne zararlı oturup araştırmak öğrenmek ve hayatını ona göre şekillendirmek zorundasın.

Zaten ben de ondan bahsediyorum kitapçık, broşür, PDF artık neyse. Ki her gebelik bireysel fakat genel geçer şeyler illa var. Herhalde ben de hayatımı ona göre şekillendirmek için bilgilenmek istiyorum. İçgüdüsel olarak zaten Allah’ın bizi yönlendirdiğine inanıyorum ve şahit de oldum. Benim demek istediğimi anladınız iyi günler.