Doğumun yaklaştığının belirtisi

Yaaa o konuda.bilgim.yok siz yine de dikkat edin.istirahat edin bol.bol vaktinde gelsin bebisiniz inşallah

Teşekkür ederim canım​:blush:

Bendede ara sıra oluyor öyle bastırdıgında bacagı cıkıcak ya sanki diyorum. Normal dogum belirtisimi yani bu​:scream:?

@Kaplanaleyna Bana da yatış vermişlerdi 35. haftada ama ben kabul etmedim çünkü bebek kanala girmemişti. 2 cm açıklığım varmış ama o da doğum açıklığı değilmiş. İlk doğumdan kalma açıklıkmış. Eğer bebek kanala girdi deselerdi ben yatardım şahsen. Çünkü doktorum aynen şöyle söyledi “Hiçbir doğum belirtin olmadan da doğumun içten başlayabilir ve açıklığın artabilir, bebek kanalda sıkışabilir ve sen açıklığını bilmediğin için de doğumun başladığını anlayamayabilirsin” demişti. Bence sizde doğum başlamış olduğu için ve 3 cm açıklığınız olduğu için hastanede olmanız daha iyi. İlaçlar veriliyor ama size ya da bebeğe zarar veren ilaçlar değil sonuçta. Evde istirahat ederek geçecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Haftanız daha erken olduğu için doğumu hâlâ durdurabilirler belki çünkü 36. haftadan önceki doğumlar erken doğum sayılıyor. Bence yatmalısınız

Evet ilaçlar zarar veren ilaçlar değil ama daha çnceden tanıdığım şahit olduğum kişiler var doğumu durduruyorlar ilaçlarla ve sonrasında suni sancı ile bile açılması olmadı perişan olmuştu bende onları gördüğüm için kalmadım.Evde dinlen dedi zaten doktor yatışı kabul etmediğim için yani aktif hayatıma ara vermrm gerektiğini söyledi çünlü çok fazla hareket ediyordum çok fazla dışarıya çıkuyordum onları kestim.

İlk gebeliğimde 7 buçuk aylıkken 10 gün yatmıştım hastanede su gelmesinden dolayı. Doğumu durdurmuşlardı ilaçlarla ama kendi sancılarımla çok güzel bir normal doğum yaptım. Sizin vücudunuzla çevrenizdekilerin vücudu bir değil ki. Bence onlarda öyle oldu diye kendinizde de öyle olduğunu düşünüp bebeğinizi riske atmayın. Hassas bir şey çünkü bu. Doğum şeklini etkileyen ilaçlar olsa zaten vermez ki doktorlar

Anladım teşekkür ederim bilgi için

Kasılma vs yokken sadece baskı hissedincede mi başlamış sayılıyor acaba? Bende yürüyüşten geldikten sonra çok net hissediyorum fakat aşağı inmiş mi inmemiş mi anlayamadım hala 39+2 deyiz

@Zozo ben de duzenli kasilma olmuştu karnim surekli sertlesip sonra normale dönüyordu ayni zamanda baskida vardi … gebeligin son zamanlarında oluyordu ama ogun ki birsz farkliydi ve baski bu sefer makata doğruydu

@Giz9435 İşte son yaşadığın baskının makata doğru gittiğini söylemen benim için süper bir detay oldu çünkü gün içinde çok fazla kasılıyor karnım ama düzenli değil şu an. Ya düzenli olduğunu anlamazsam, ya doğumun kasılmayla başladığını ayırt edemezsem diye endişelerim vardı. Baskının makata doğru olup olmadığını kontrol edeceğim artık her kasılmam olduğunda :blush:

Detay için teşekkürler :cherry_blossom:

@NURAN yaa demekki o ayrintiyi unutmusum :see_no_evil: kasilmalarla birlikte o baski oldugu icin suphelenmistim ben aslında ama bebek kanala giriyor sanirim demiştim kendi kendime :blush: makata dogru baski hissi gelirse git muhakkak doktoruna canım :innocent:

Şimdilik kasıklarda batma hissediyorum sadece. Enerji de geldi bana. Kaynanamla eşimi pazara gönderip evi temizleyim de ne olur ne olmaz :rofl::rofl::joy::joy: @Giz9435

Bence temizliği boş ver hastaneye git temizlik esnasında ağrın çoğalır falan ne olur ne olmaz @NURAN

@NURAN enerji geldiyse hazir ol :smile::smile:ben kudurmus gibi iki gun gezmistim sicakta :smile::smile:bir de misafirlige gittim teyzenin biri beni yere oturrttu sirtim dik koltuga yasli bir sekilde bir bacağıni digerinin ustune atabilecek misin bi bak dedi valla atamadim sen bugun yarin dogurursun dedi​:smile::smile:gercektende oyle oldu

@Gulsen95 Doğurmam anacım ben :rofl::joy: Temizliğim de bitti. Artık gelirse de içim rahat eder

@Giz9435 Benim kız sinyal çakıyor ama duruyor :rofl::joy:

Şaka maka kasıklarımda düzensiz hafif batmalar var şimdilik. Lekelenme de şimdilik durdu geri. Ben de bacak üstüne atamıyorum :rofl::joy:

Ben de son haftadasın sanıyordum. 2 hafta da dayansa bebek

Ev pisken gelmeyi tercih ediyorlar. Ben de nişan geldi sandığımda evi bir kez daha süpürup silsem keşke diyip angar gibi banyoyu ellerimle yıkamıştım Gercekten sen ben normal değiliz :sweat_smile::rofl::rofl:

@Cansu Bence de normal değiliz :joy:

Ben de aynı şekilde banyoyu bile fırçaladım, yıkadım. Eve dip bucak girdim bugün. Yaa sinirlerimi bozan şey 3 gündür eve dokunamıyorum ağrılarım var diye ama ne eşim ne de annesi şu eve bir süpürge açayım bari demiyorlar. Sinirimden ben yaptım hepsini bugün, daha da ‘Niye yoruyorsun ki kendini’ diye tepki aldım. Arkadaş kör müsünüz evin haline bakın diyesim geldi de demedim, kendimi soğuk suyun altına attım, öyle rahatladım. Ben bakılmaya muhtaçken, millete ben bakıyorum daha. Çok feci duygu patlaması yaşıyorum şu an anlatamam. Bunu yazarken bile ağlamaya başladım yine :pleading_face::pleading_face:

Bunların hepsi normal. Aynısını ben de yaşadım. Hatta sen anlatırken kendimi gördüm güldüm günay irkildi :sweat_smile: arkadaşım onlar da senin işine karışmak istemedikleri için ne yapacaklarını bilemiyorlar. Ben de bu kanıya vardım. :rofl: @NURAN