37+4 haftaliktim herhangi bir sorun yoktu tüm süreç normal doğum olacağını gösteriyordu. Hiç bir doğum belirtim yoktu ama 30 Haziran sabahı 7 buçuk gibi tuvalete kalktım normal bir şekilde küçük tuvaletimi yaptim ve yatağa yattım. Yattıktan sonra sanki bişey içimde lök diye aşağıya inmiş gibi hissettim ve bir anda tekrar tuvaletim geldi ama bu sefer tutamiyordum. Koştur koştur tuvalete gittim suyum sızıntı şeklinde gelmeye devam ediyordu hemen eşimi uyandirdim, duşa girdim ve her zaman kontrole gittiğim devlet hastanesine gittik.
Hastaneye gider gitmez doğumhaneye aldılar, alttan muayene yaptılar ve o an kanamam oldu ve suyum gelmeye devam etti. Yatış yapmam gerektigini, açılmamın olmadığını ve bebeğin kanala girmediğini söylediler. Ne zaman doğum olur belli değil dediler o yüzden kendime yiyecek biseyler almamı daha sonra dogumhanedeki tek kişilik odalarda refakatçi olmadan tek başıma kalmak zorunda olduğumu, ailemi onların uygun bulduğu zaman diliminde sadece kapıda 2 dk görebileceğimi , telefon vb şeylerin yasak olduğunu söylediler. Seni eve gönderemem bu şekilde dediler ve bende mecburen yatış yapmak zorunda kaldım.
Hemen karnımı doyurdum yiyecek biseyler aldım ailemle helallesip içeri girdim gayet sakindim ve gülerek girdim sabah 9 buçukta. Ufak tefek kasılmalarım vardı kimse ne yapacağımı asla söylemiyodu tek dedikleri küçücük oda içinde yürüyüş yapmam gerektiği gerekirse pilates topunu, yoga matını kullanabileceğimdi. Benim ilk hamileliğim ve böyle bir durumda kalınca öğrendiğim bildiğim şeyleri bile unuttum panik hale geldim bir anda istemsiz olarak ve ne sakinlestirdiler ne başka açıklama yaptılar.
Öğlen saat 12 buçukta suni sancı taktılar düşük seviyede(8 ile başlayıp yavaş yavaş 20 ve sonra 40/50 ye yükselttiler) bu arada suyum ve kanamam devam ediyordu ve sancılarım vardı dayanamıyodum ailemden haber alamiyordum. Bu sırada ebeler/hemşireler ağrım azalsın diye serum taktılar hala açılmam olmadığını bebeğin kanala girmedigini söylediler. Aradan bir nstye bağladılar. Duruma göre yemek ye/ yeme gibi şeyler soyledirler ama o sancı ve ağrıyla suyu bile zor içiyordum. Nstden kalkıp deli gibi oda içinde yürüyüş yapiyordum yuvarlak çizip durdum kasilmam ve sancım artinca daha dayanılmaz oluyordu aglmaya başladım sonra bir anda odaya biri girdi beni o halde görmesine rağmen kapıyı kapatıp doğum günü kutlayıp çay kahve içmeye devam ettiler. Akşama kadar sadece nst için geldiler ve odada tek başınaydim 6 da ağrılarım, sancım ve kasılmalarım çok fazlaydı o an ne yapacağımı bilmediğim için stres yaptım bebekte strese girmişti. Benim doğru nefes alıp vermedigim ve yeteri kadar egzersiz yapmadığım için böyle olduğunu söylediler. Arada bir nstye baglaninca daha da dayanılmaz acılarla karşılaştım. Ailemle görüştüm ve dayanamayacagimi sezeryan olmak istediğimi söyledim çünkü tek başına bu mücadeleyi vermek çok zordu. Ağladığımda bağırdığım zaman gelip bakmadılar. Gelene doğum ne zaman baslayacak nasıl olcak dediğimde ilk doğumun neyin ne zaman olacağını bilmiyoruz dediler ve gittiler. Ailemle görüştüm ve özel hastane aramaya başladılar. Pazar günü ve akşam saati olduğu için doktor bulamadık çoğu hastanede. Özele gideceğimi duyan ebe/hemşireler suratları beş karış asık ilgisiz tavırlarla gidersen geri gelemezsin yolda başına bişey gelebilir sezeryan olacaksan su bile icmeyeceksin deyip korkutmaya başladılar. Özel hastane bulmak 1 saat sürdü ve bu sürede bir anda suni sancıyı önce 80e sonra 2 dk içinde 90a çıkardılar dayanamıyordum artık bir anda kalbim sıkıştı ve psikolojim bozuk bir şekilde bebiste strese girmiş bir şekilde odada dönmeye başladım. Çıkmadan önce muayene etmeleri gerektiğini söylediler alttan muayene oldum yarı açıklığım olduğunu bir bu kadar süre daha dayanirsam zaten normal doguracagimi söylediler kabul etmedim. Serum ve suni sancıyı çıkardılar bana hazırlanıp çıkmamı, evrakları imzalamami söylediler. Yine tek başına o ağrı sancı ve kasilmalarla üstümü değiştirdim, eşyalarımı topladım evrakları imzaladım ve çıkışım yapıldı. Hatta çıkarken oradaki kadın " İnşallah özele gittiğinde de normal doğurursun" dedi. Ama bu bı iyi dua değildi. Yüz ifadesi ve ses tonuyla duysaydiniz anlarsınız ne demek istediğimi. Resmen orda da aynen böyle olursunda bu acıyla sancıyla normal doğurursun, rahat edemezsin veya kurtulamazsin gibi bir duaydi bu iliklerime kadar hissetmiştim o kötü enerjiyi. İmza verip çıktığım için tedavi reddi yüzünden 24 saat boyunca geri o hastaneye dönemezmisim kabul edip apar topar özel hastaneye kendi imkanlarimizla gittik.
Özel hastaneye gitmek istediğimi söylemem ve özel hastaneye yetişmem arasında baya bir zaman geçti çok oyaladilar beni ve akşam 9 buçukta özel hastanenin kapısından girdim, giriş kaydım dahi yapılmadan direk hemen muayene odasına alındım. Ben çığlık çığlığa sezeryana alın diye bağırırken 8 cm açıklığım olduğunu ve bebeğin kanala girdiğini 2 dk sabredersem güzel ıkınırsam bebeğin hemen doğacağını söylediler. O anı size anlatamam yaşayan bilir gerçekten
Devlette eğer adam akıllı ilgilenselerdi ve suni sancıyı son anda köklemek yerine zamanında yapsalardi zaten orada sağlıklı bir şekilde doğum yapacakmisim. Ama özele gidicem deyince hıncını alamadı bence kimse o yüzden son dakika suni sancıyı arttırıp riskliyim, gidemiyim diye yaptılar.
Neyse sonra ben o an büyük tuvaletimi tutamicam çok özür dilerim diye bağırdım
utanma duygusu asla yoktu o an
Bana yap sıkıntı yok dediler tam ıkındım yapıyodum bebeğin kafası geldi deyip koştular
hepimiz şok içindeydik
ebe yine ikinmami söyledi yine ıkındım ve bebişim dünyaya geldi
hemen kesi atılan yer dikildi, plasentayi almak istediğimi söyledim onuda çıkarıp verdiler
hemen temizleyip giydirip odaya çıkardılar beni. 21:30 da sezeryan diye girdiğim özel hastaneye 21:50de normal doğum ile bebeğimi kucağıma alıp hemen ailemin yanına götürdüler![]()
o gece hastanede kaldık, odaya geçince yemeğimi verdiler bebeğimle ilgilendiler. Allah’ım o an o kadar güzeldi ki o kadar huzurluydum ki anlatamam ağlamaktan ve sonra gülmekten kendimizi alamadık
şükürler olsun bugün evimizdeki 5. Günümüz ve ikimizde gayet sağlıklıyiz. Keşke daha önce özele gitseydim boşu boşuna ağrı sancı ve kasılmaları çekip saatlerce bekledim. Aslında herşeyim normalken devlette keyfiyen beklettikleri için perişan oldum. Şükür sonumuz hayırlısıyla güzel bitti![]()
![]()
Dilerim siz yeni hamişler, doğumu yakın olanlar hayırlı ve iyi kalpli, merhametli, vicdanlı ebe ve doktorlarla karşılaşırsiniz. Ve yolunuz Kocaeli’de bulunan Darıca Farabi hastanesine düşerse asla orada doğum yapmanızı önermem. Ben pişmanım siz olmayın.
Benim lohusa serüveni başladı rabbim sizide bir avazda sağ salim kurtarır bebisinizi kucağınıza alırsınız![]()
![]()
![]()
Şimdi daha farklı sıkıntılarım var Allah’tan tek duam bunu kolaylıkla atlatabilmek
04.07.2024 yani dün akşam saatlerinde tam yemek yiyeceğimiz esnada önce sırtımdan sonra omzumdan göğüs altina gelen ağrıyla koştur koştur hastaneye gittim. Muayene sonrası Safra Kesemde küçük küçük 8 mm çapında bir çok taş olduğunu gördüler. Ağrıdan duramadigim için serum ve ağrı kesici yaptılar gönderdiler. Bebisimi emzirdigim için ona uygun ilaçlar verildi. Eve geldim 1 saat uyudum sonra bebimi emzirdigim esnada tekrar aynı acıyla ayağa kalktım doktorun verdiği bı ağrı kesiciyi içtim ve arkasına 1 kere kustum sonra hastaneye tekrar gittim ama gidene kadar 25 dk rahat geçmişti. Arabada masaj yaptım, nefes alıp vermeme dikkat ettim. Gittiğimde ağrı geçmişti geri eve geldim. Bugün ilaçları kullanmaya başlayacağım. Şuan yeni doğum yaptığım için ameliyat olmam biraz sıkıntılıymis başka doktorlarla görüşüp muayene olup tekrar ne yapacağımızı konusucaz.
Sizin çevrenizde safra kesesi taşı ameliyati olan veya şuan bu durumda olan birileri var mı? Yorum yazarsanız bu konuyla ilgili çok sevinirim![]()
Ve bana dua edin lütfen. Bebeğimi daha yeni kucağıma almışken bu ağrılarla ondan uzak kalmak, emzirememek veya kokusunu alamamak çok moralimi bozuyor![]()
![]()