Merhaba arkadaşlar, “doğumu başlatmak” çok doğru bi deyiş olmayabilir. Malum bebek ne zaman isterse o zaman gelir. Ama ben yine de neler yaptığımı sizlerle paylaşmak istedim. 1 ay kadar önce vajinal doğum yaptım. 39.haftamda. Ben hamilelik boyunca yürüyüş yaptım. Özellikle son 3 ay her akşam yarım saat yürüyüş yaptım. Sabahları da yarım saat 40 dk evde pilates veya Elçin demirelin özellikle evde yürüyüş videolarını yaptım. Başka videolar da yaptım linkini bırakacağım hepsinin. Ayrıca akşamlar rahatlatıcı müzikler dinleyip lavanta kokladım ve bebeğimle konuştum. " Doğru zamanda, en sağlıklı şekilde gel kızım, seni bekliyorum" gibi 36.haftadan sonra pelvik taban hareketleri, squatlar, topta zıplamalar vs bunlara başladım. Aynı zamanda günlük 5-6 hurma ve her gün 1 fincan ahududu çayı içtim. Ayrıca her gün ılık suyla duş aldım. 38.haftadan sonra bikaç kez leğene ılık su doldurup oturdum. ( enfeksiyon olabilir diye korkup çok yapamadım). Ahududu çayını günde 2 kez içmeye başladım. 1 kaşık yoğurda 1 tatlı kaşığı keten tohumu çekip karıştırıp yedim her akşam. You tube’da doğum başlatma videosu var bi tane yabancı, burada forumda görmüştüm. Doğumdan önceki son 3-4 gün onu yaptım. Simge Duman’ın da rahat bir doğum için videoları var 3 seri. Son hafta o hareketleri yaptım. Gebeliğin özellikle son haftalarında aktif kalmak çok önemli, evet ağırlaştıkça çok zor ama hareket ettikçe hafiflemiş hissedeceksiniz. Tabi, herhangi bir engeliniz, sağlık sorununuz yoksa. Varsa da üzülmeyin, zaten biz ne yapsak da bebek ne isterse o oluyor. Bir de ben 32.haftamda gebe ebe eğitimine katıldım sağlık müdürlüğünün ücretsiz. O kadar faydası oldu ki. Mutlaka araştırıp katılın. Bunun dışında sorularınız varsa cevaplayabilirim. Doktorunuz egzersiz yapma izni vermeden başlamayın hiç birine lütfen. 4.aydan itibaren bunu sürekli yaptım.
Simge duman ( 38den sonra yaptım ben)
Doğum başlatma hareketleri (38den sonra yaptım)