Doğumu başlatan fitil

39+6 haftalık hamileyim doğum bir türlü başlamadı oğlum gelmiyor 41 hafta olana kadar bekleyeceğiz gelmezse yatışını yaparız dedi doğumu başlatmak için fitil varmış galiba onunla baslatacakmis nasıl bişey biliyor musunuz yada yarış yapilip fitil kullanmak zorunda olan var mı

Tam emin değilim ama suni sancıdan bahsediyordur doktor. Bazısı damardan bazısı fitil ile başlatılıyor diye biliyorum

Youtubede doğum yapanların videolarında diyorlar fitil ile başlatılıyor falan diye suni sancının bir çeşidiymiş

Fitil ile baslatanda cok agrı yapıyor mu acaba damar yolundan verilen gibi bilginiz var mı ? 2 sene önce histeroskopi yöntemiyle rahimden polip aldırmıstım. Kesisiz vajinadan girerek yapılan bir islemdi yani. O zamanda hastaneye yatısım olunca fitil atmıslardı vajinadan rahim agzı acılsın diye ama agrısız biseydi o yüzden merak ettim dogumda farklımıdır ki

Maalesef bende 40 hafta oldum oğlum Bir türlü Gelmiyor açılman yok 2 sonra gel dedi doktor

Alttan koyuyorlar canım açılma olsun diye bana koydular işe yarıyordu ama düştüğü için açılmam sabit kaldı ve ilerlemedi ilaç kimine etki ediyormus kimne etmiyor mus o fitil yani ediyor ama kimine erken kimne geç ebe öyle demişti

Sana tavsiyem çok dikkatli ol haftan seninde ileri benim 40+5gunluk tü suyum yeşil geldi bebekle sorun olunca öyle geliyormuş sık sık kontrolleri aksmatma imkanın varsa her gün git kırka dayanirsa

40.haftada doktor normal doğum baslamazsa suni sancı veririz demişti bir kaç gün sonrasina yatış verdi tam emin değilim ama alttan hemşire elinde bir şey soktu fitildi sanırım suni sancı böyle mi oluyor filan dedim suni sancı değil normal doğumu baslaticaz demisti fitilden sonra ara ara ntsye bağlayıp açıklığı kontrol ettiler sürekli sancı yavaş yavas başlayıp sidettlenmeye başladı sabahtan veriler sanciyi akşama doğurdum zordu tabi ama normal doğumu göze almıştım zaten istiyordum

Bende fitille doğurdum acı eşiğine bağlı galiba ben çok zorlandım fitil 10 saatte ancak tam açılma sağladı ve kesiyle doğum yaptım ama her doğum kendine özel bakalım şimdi nasıl olacak bende sabırsızlıkla bekliyorum

Fitil etki etmezse suni sancı vericez dediler sanırım suni sanciya benzer bisey

Salı gittim cuma günü tekrardan çağırdı hiç aksatmiyorum kontrolleri Bende ondaan korkuyorum anne karnında kaka yapmasından tehlikeye binmesinden korkuyorum

Valla bilmiyorum acu eşiğin yüksek mi değil mi bide ilk gebelik olunca hiç bişey bilmiyorum o yüzden tedirginim biraz

İnşallah benimkinde normal olur once fitil rahim agzininyumusatacak dedi sonra da şuni sancı dedi tam açılma olmazsa dedi bakalım nasıl olursa

Rabbim kolaylık versin çok zor bir süreç ama sonu güzel

41 haftada dogum yaptim yatisim yapildi doktor geldi uzun ince gazli bez gbi fitili alttan koymustu ben bi kac saat snra lavaboya gitmistim doktor acilma varmi diye bakmaya gelmisti fitil dusmus demisti serumdan werdilerdi nete yaz cikiyo

Cok sanci oldumu fitille

@Sevdanehir şöyle söyleyeyim rahat nefes aldığım bir saniyem olmadı bel kemiğimin un ufak olduğunu hissettim sanki

Ben almadım ama etkisi insandan insana değişiyor galiba suni sancı aldığı halde sancıyı hissetmeyen çok gebe biliyorum

O alttan koydukları fitilde sancı yapıyor muydu

Evet canım hem sancı yapıyor hemde acilamada ilacın etkisini gördüm açılmayı hızlandırıyor