Doğumhaneyle ilgili bilinmesi gerekenler

Sevgili anneler doğumhanede keşke yanıma alsaymışım dediğiniz neler vardı? Mesela doğum elbisesi diye bir şey öğrendim eski dönemlerde hamileler kendileri getiriyormuş ve doğumhanenin çok soğuk olduğunu söyleyenler var ben çok hızlı soğuk alan bir gebeyim benim gibi olanlar icin ne önerebilirsiniz o soğukta tek parça elbise giymek zorunda olmak çok endişe verici geliyor.

Canım ben doğumhanenin soğukluğunu hiç hissetmedim çünkü doktorum hemen geldi ve ameliyata başladı bir yandan da sakinleştirici veriyorlardı zaten o sıra değil soğukluğu kendimi bile zor hissettim :joy: yani doktoruna bağlı doktorun seni doğumhanede bekletip geç gelirse üşürsün

Ameliyathanelerde de durum aynı soğuk oluyor ama o anın heyecanıyla mı bilmiyorum o soğuğu hissetmiyorsun galiba. Henüz doğum yapmadım ama steril bir ortam olması mikrop olmaması için soğuk oluyor

O soğuk umrunuzda bile olmuyor ama ben normal doğurdum 2 saat sonra ayağa kalktım bi üşüme geldi kendimi ısıtamadım zangır zangır titredim resmen

Balım üzerine atmak için mutlaka bir şeyin olsun mutlaka süt sağma makinası ben almamıştım yanıma sol göğsüm patlıycak durumdaydı ölüyordum acıdan topak topak taşa dönmüştü bebeğim yiyemiyordu ucu yokdiye eve geldim hemen sağım yaptım sonra silikon gögüs ucu al hemen emzik ver ben vermedim şu an götürmüyor biberon olsun yanında 2 takım pijama göğüs ucu kremi

1 Beğeni

Aynı sekilde bende sezaryen oldum ve o kadar gördüm ki burdaki postlarda soğuk falan diye bende hiç üşümedim hiç soğuk da gelmedi açıkçası

Sezeryan doğum yapacaksan bilemem ama normal doğumda ben süt sağma makinesi vs hep almıştım. Bebek tırnak makasina kadar almıştım. Çünkü ilk bebeğim tırnakları uzun dogmustu ikinciyi tedbirli gittim. Ben doğumdan sonra dus almak istedim ama şampuan almamışım yanıma. Keşke alsaydım dedim. Sadece kendime bir su döküp çıkmıştım

Doğumhaneye gitmeden hastane veriyor giyiyorsun zaten ekstradan bişey istemiyorlar ben öyle biliyorum kendinize yük etmeyin. Hastanenizle konuşun her hastane farklı devlet böyle özel de de arkadaşım doğum yaptı doğum Elbisesi demedi bana o da sezaryen oldu.

O kadar da soğuk değildi benim doğum yaptığım yer elbisede mecbur çünkü nst ile sürekli kontrol ediliyor alttan bakılıyor sende rahat ediyorsun