Doğumdan sonra mide bulantısı

Doğum yapalı 4 buçuk ay oldu ama hamilelikte yaşamadığım kadar mide bulantısı yaşıyorum aynı dırumu yaşayan var mı ?

@Haylaz

Hormonal değişimler Doğumdan sonra östrojen, progesteron ve prolaktin seviyeleri ani dalgalanmalar gösterir. Bu dalgalanmalar özellikle ilk 6 ay içinde mide bulantısına yol açabilir. Emzirme sırasında salgılanan oksitosin hormonu bazı kadınlarda mide bulantısı, hatta kusma yapabilir. Bu özellikle süt gelişi sırasında veya emzirme anında hissedilir. Ayrıca Doğum sonrası demir eksikliği sık görülür. Şiddetli demir eksikliği mide bulantısı, baş dönmesi ve halsizlik yapabilir.Mide problemleri Doğum sonrası stres, uykusuzluk, düzensiz beslenme reflü veya gastriti tetikleyebilir. Reflü de mide bulantısının en sık nedenlerinden biridir. Ama eğer biraz daha zaman geçtikten sonra devam ederse ve azalma olmazsa mutlaka dahiliye uzmanına görünmelisin.

Çok teşekkür ederim gidip değerlerime baktırayım gerekirse takviyeleri arttırayım etrafıma sordum kimsede olmamış kendimi tuhaf hissettim