Doğumdan sonra mayonez tüketimi

Merhaba
Şuan hamilelikte mayonez tüketimi yasak (içinde çiğ yumurta var diye)
Doğumdan sonra mayonezli gibi gıda tüketimine izin var mı
Anne sütünden toksoplazma vs geçiyor mu

2 Beğeni

aa ben salata fln yapıyodum mayonezden evde döner yapıp mayonez sürüyodum bi zararı olduğnu bilmiyordum​:zipper_mouth_face:

1 Beğeni

Olsun arkadaşım geç olsun güç olmasın sıkma canını

1 Beğeni

Bende patates kizartmasina sıkıyordum normalde çiğ hicbisey yemezdim aklıma şimdi dank etti :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Bana doktorum doğumdan sonrası için öyle bir yasak koymamıştı arkadaşım

1 Beğeni

Pastörize yumurta sarısı yazıyorsa sıkıntı yok demişti bir doktor. Ev yapımı olanlar zararlıymış.

3 Beğeni

Aa bak ben de bunu bilmiyordum en kısa zamanda marketteki mayonezleri incelicem.
Dışarıda dürüm hamburger yemen gerekirse pastörize edilmiş yumurtadan mı diye soruyorsun

Geçen köfteciye gittik yoğurt getirdi pastörize edilmiş sütten mi dedim bilmiyorum dedi

Böyle cevaplar alınca sormaya utanıyorum :pensive:

1 Beğeni

@Cansu Kız çok güldüm Allah seni :joy: Gerçekten soruyor musun gittiğin yerde ? Ayy Cansu çok güldürdün beni. Ne kadar temiz, safsın yaa :joy::joy::joy::joy: Yerim seni :joy::grin::smiling_face_with_three_hearts::heart:

Ben dürüm yediğim zaman mayonezi kendiniz mi yapıyorsunuz diyorum. Evet cevabı alırsam mayonezsiz tercih ediyorum. Hayır hazır mayonez derse yiyorum, zaten hazır mayonezlerin geneli pastörize edilmiş oluyor.

1 Beğeni

Evet soruyorum :hugs:

Shy GIF

2 Beğeni

@Nergiz13 hic duymamiştım bende evde hep(stalicni)
Patates salatası yapiyordum şükür yan etkisini gormedim.
Mayonez kadar dondurmada yenmemeli.
Yani mayonez yemeyelim diyen anneler icin bilgi olsun.

Turkler mayonezle degil yogurtla yapiyor galiba patates salatını (stalicni) deniyor bizde.
@NURAN

1 Beğeni

Bizde bu tarz bisey oluyor.
Ovunmek gibi olmasin,çok guzel yaparim.şimdide canim cekti ya :neutral_face:

ayy canm çektii benim de​:drooling_face::drooling_face::drooling_face::drooling_face:

1 Beğeni

Rus salatası olarak geçiyor burda hazırladı satılır hiç begenmiyorum ev yapımı daha güzeldir

2 Beğeni

Ben şimdiye kadar marketden alinma yemedim.evde hep annem yapardi şimdi kendi evimde kendim yapiyorum cok guzel oluyor :drooling_face: @afrikanın_gelini54

1 Beğeni

Turkiyede rus salatasimi adı? Yoksa afrikadami

:joy::joy::joy:hele ben annemlere gidicegiz inşallah ,diye yapmadim yoksa yapardim belkiii :drooling_face::joy:

Türkiye’de Rus salatası Afrika’da da var da onun adını hatirlamiyorum

1 Beğeni

bizde Paytaxt salatası yani sizde başkent manasında geçiyor paytaxt​:joy:

1 Beğeni

:joy::joy::joy:
Evet hem paytaxt hemde stalicni olarak geciyor.
Ama en cok staliçni soyleyenleri gordum :star_struck:

1 Beğeni