Doğumdan sonra (en göz ardı edilen kısım bence)

Doğumdan sonrasını ben hep güllük gülistanlık hayal ettiğim için biraz çarpılmışa döndüm kızlar. Siz öyle olmayın diye tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle vajinal da doğursanız dikişleriniz olursa bikaç hafta rahat oturup kalkamayacağınızı bilin. Doğuma giderken yanınıza süt artırıcı malt, damla vs alabilirsiniz. (Ebebekte var.) Yine normal de doğursanız şakır şakır süt hemen gelmeyebilir. Bebek aç kaldıkça uyuyor ve sarılık yükseliyor, uyanmıyor bir türlü. Süt az olduğu için mama veriliyor, ama meme reddi olmasın diye bebek emerken dudak kenarından şırıngayla mama sıkılıyor. Bu çok zor ve yorucu. “Emzirme Destek Sistemi” için hazırlıklı gidin. bunu you tube’da araştırın. Sondaları da trendyolda bulabilirsiniz. Bulamazsanız link atarım çok ucuz. Meme reddi yaşamamak ve süt artırmak için ideal. İyi bir süt sağma makinesi alın. İhtiyacım olur mu demeyin. Bebek emmezse süt birikiyor ve mastit oluyorsunuz. Emse de kalan sütü sağıp, sütünüzü artırabilirsiniz. Bence kablosuz direk memeye takılanlardan alın. Bebebao diye bi markanın var mesela. Ben philips avent aldım. Ama bebekten vakit bulup onu fişe takıp oturup elinle tutup sağmak çok zor. Gümüş kapak. Kesinlikle alın. Meme uçlarım direk yara oldu ve sütyenime, atletime yapıştı, kanadı. O kadar acıyoduki, ağlatacak kadar. Ne yapsam işe yaramadı kremler, streçler vs. Ki ben 1 aydır zaten nemlendiriyordum doğumdan önce. Ama boşuna yani. Doğumdan bikaç gün sonra eşim gümüş kapak aldı ve inanılmaz rahatladım. Hızla iyileşti. Acısını aldı. Mutlaka alın. Direk takın doğumdan sonra. Depend. Çok lazım. İlk 2 hafta aktif kan geliyor ve pedle çok zor oluyor. Depend bez kurtarıcı. Bunlar aklıma gelenler…

14 Beğeni

Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmek nasip etsin :smiling_face_with_three_hearts: tecrübelerinizi paylaşmanız cok güzel teşekkürler

1 Beğeni

Gözünüz aydın çok tşk ederiz tavsiyeleriniz için :cherry_blossom:

Emzirme olayı gercekten cok zormus ilk bir hafta özellikle memeler alısana kadar illaki yara sızlama vs oluyor. Benim bebegim 27 günlük hala arada meme uclarım yara oluyor veya taş gibi sert oluyor o zmnda cok agrı yapıyor. Ben yara oldugunda medecasol krem sürüyorum hemen iyileştiriyor ayrıca her emzirme sonrası ya zeytinyağı suruyorum yada lansinoh krem sürüyorum bu kremde cok etkili… Ayrıca sürekli göğüs kalkanı takıyorum ki iç çamasırıma degmesin sürekli hava alsın. Değdiği an cok acıyor zaten. Göğüsleri hergün havalandırmakta gerekiyor (çamasırsız) Taş gibi sert oldugunda ise masaj yapıyorum ve sıcak press uyguluyorum aynı gün olmasa da ertesi güne iyilesmiş oluyor… Göğsümde yara ve şişlik varsa o gün o göğsü sadece sagıyorum emziriyorum ki hızlı iyilessin. Bu bakından sagma makinesi cok işime yarıyor.ben makine almamıstım ama bebegim kovoze girdiği için hergün süt sagmak zorundaydım hastanede kullandıgım hastane tipi makineyi aylık olarak kiraladım. Gercekten sagma işi cok pratik oluyor hem yara vs oldugunda hemde dinlenmek istediğinizde…

1 Beğeni

Bu bilgiler çok güzel olmuş gerçekten doğumdan korkuyorum ama bebeğime yetememek sütünün olup olmuycağını bilmemek daha çok korkutuyor. Bebek doğduktan ne kadar sonra sütünüz geldi acaba

Normal doğumda O çektiğin sancıyla süt iniyor. Ama az oluyor ister istemez. Bebek emdikçe beyinde uyarım oluyor ve süt salınımı artıyor Eve gelince duş alırken göğüslerinize sıcak su tutunca iniyor hemen. Bir de bol bol su içmek de hemen süt yapıyor. Sezeryanda bilmiyorum ama normal doğumda bende bu şekilde olmuştu. Psikolojik olarak da hiç sütüm gelmeyecekmiş gibi düşünmedim, şakır şakır sütüm geleceğine inandım. 24 günlüğüz biz de. İlk etapta göğüs ucum acıdı ama hemen tahin üzerindeki yağdan sürdüm. Hakiki zeytinyağı sürdüm. Sonrasında alıştı hiç yara olmadı. Sağlık ocağı ndaki hemşirem emzirme eğitimi verirken eğer meme yara oluyorsa yanlış emzirmeden kaynaklıdır dedi. Emzirirken memeyi makas yapmayın ters c şeklinde tutun. Bebek memeyi tam tutmalı. Çene memeye yapışmalı. Bebek emmiyorsa yanağı hafif gıdıklanarak uyarılırsa emiyor.

1 Beğeni

Bende benim sütümün olacağına inanıyorum çünkü şimdiden göğüs ucumda akıntı olup kuruyor ben dokunmuyorum erken gelmesin diye ilk bebeğimi kaybettim olsaydı bu ay doğucak tı belki de bu yüzden akıntı oluyordur tabi. Hemen ardından diğer ay hamile kaldım inslh bu bebeğimi sağlıkla alırım kucağıma

1 Beğeni

İnşallah sağ salim alırsınız kucağa. Benim bebek de hemen tutmadı memeyi. tam 1 saat memeyi tutsun diye uğraştım. Pes etmedim hemen. Göğüs ucum yoktu fazla. Sıka sıka çıkardım. İnşallah sizin de hemen sütünüz olur. Şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum

1 Beğeni

Amin cümlemize inşallah daha vakit var tabi 7 aylık bebeğim ama ufaktan böyle öğrenip bilinçli olmak istiyorum :heart:

1 Beğeni

Hayırlı olsun canım gözün aydın allahım analo babalı büyütsün gümüş kapak yerine emzirmeden önce göüsüne sütünden sürersen de yara olmazmış bn daha doğum yapmadıgım için bilmiyorum ama çevremde doğum yapanlar yara yapmadıgını diyor sende dene istersen canım

Ben sezaryen dogum yaptım cok sukur ilk günden sütüm geldi bu sütün adı kolostrum rengi kremsi daha koyu kıvamlı bir sıvı. Beyaz süt yani olgun süt ise 4.gün geldi. Ben hastane cantama mama koymustum sütüm hemen inmezse diye gerek olmadı cok sukur. İlk zamanlar bebişin midesi cok kucuk olduğundan süt üretimide ona gore oluyor. İlk haftalarda en onemli sey sık emzirmek ki ben bir hafta boyunca saat başı emzirdim hem sarılık olmasın hemde süt üretimi artsın diye. Ama malesef bebeğim grip olunca gribe baglı sarılık olustu ki sarılıgı düşüşe geçmişti dr tekrar yükselmez demişti. Nyse saglık olsun. Sütü artıran en güzel sey bol su içmek ve uyumak dinlenmek. Bol sıvı meyve suyu komposto vs tuketin. Hurma kayısı, dut fındık badem ceviz tuketin bunlarda cok etkili.