Eğer empati yeteneği kuvvetli seni sen ona carlarken de seven bir adamla evliysen atlatırsın. Çünkü o kadar çaresiz hissediyor ki insan bazen ters tepip sert çıkabiliyor eşine dostuna. Bende öyle oldu, bir yandan da iyi oldu akrabalarımdan kimleri yanıma yanaştırmamam gerektiğini fatkettim. Pek kimse yanımda kalmadı En önemli kısmı sabır bu işin. Bir kere her duygunun fazla olanını düşün. Mutlusun fazlaca, üzülüyorsun aklına gelmeyecek şeylere, gözyaşı desen sürekli göz pınarında. Bide üzerine bebeğini beslemekte sorun yaşarsan hepten sarpa sarıyor işler. Biliyorum ve yumuşatmaya çalışmadan yazıyorum çünkü daha geçen günler de bu ruh halindeydim. Ne yap biliyo musun buraya gel. Ciddiyim. Ben öyle yaptım. @Cansu ve @NURAN dan Allah razı olsun çok faydaları oldu bana. Sadece burada iletişim halindeyiz ama sırtımda ellerini hissettim. Her bebek kendine has. Ama şöyle düşün Allah sana onu verirken senin baş edebileceğin kadarını verdi. Tek iletişim yolu ağlamak. Düşünsene herşey yolunda ama senin kokunu özlemiş ve ağlıyor. Battaniye ayağını gıdıklamış ağlıyor. Işık fazla yormuş gözünü yine ağlıyor… Sadece şunu söyleyebilirim geçiyor emin ol. Ve sen bunları bir hatıra olarak hatırlayacaksın. Deneyimlerime gelince; sütüm vardı ama bebeğim yeteri kadar kuvvetli değildi emmek için ben bilmiyordum tutturamıyordum mememi. Bir yandan ödemliyim meme uçlarım sert. 9 . Gün bugün mesela bu kadar sürüyor diyeyim. Yalnız başıma kaldım diye düşünme. Çünkü ne kadar kalabalık olsa da yine bir şekilde annelik rütbesi sende Kendini şimdiden telkin etmeye başla ve yaşarken çok uzun sürmeyeceğini unutma
@Esma Okurken gözlerim doldu desem inanır mısın ? Senden de Allah razı olsun canım, o kadar yoğunluğunun arasında bize de vakit ayırıyorsun. Kalben birliktelik bu olsa gerek. İyi ki bu uygulama var @admin hanım bu iyi ki size geldi Her zaman negatifliği değil, pozitifliği savunan biriyim ve burda da benimle aynı hissiyatta insanlar olduğunu gördükçe daha da seviniyorum. Evren beni size getirdi, inanırım ben evrenin verdiklerine (Tabi ki Allah aracılığıyla)
İnanırım çünkü bende yazarken ağladım O kadar ağlıyorum ki dikkate almıyorlar artık
@Esma Bu ağlama konusunda inanırım sana çünkü lohusayken ben de öyleydim
Yazdıklarınızı okurken sizi ve bebeğinizi düşünüp gözümün önünden geçirmem ve gözlerimin dolması rabbim hepimizin yardımcısı olsun şu süreçtete en çok siz ve sizin gibi ihtiyacı olanların inşallah. Eşim anlayışlıdır ama Lohusalık süreci hakkında ikimizde her anlamda bilgilenince daha güzel olacak diye düşünüyorum. Şimdiden hepiniz beni çok rahatlattınız. Sağolun iyi ki varsınız @Cansu @NURAN @Esma
Bak işte bilgilendirme diyorsun ya hani. Bütün bildiklerini unut, ki gerçekten unutuyorsun. Ben okumayı, araştırmayı severim. Hiç alakam olmayan konularla alakalı bilgi verebilirim bazen. Bilmiyorsam eğer öğrenebileceğim yeri bulurum. Bir adresim burasi mesela. Tamam sana bunlar bunlar başına gelecek yazıyoruz ama gerçekten o andan sonra aklına geliyor bildiklerin. Umarım süreci atlattığında Esma da amma abartmıs dersin. Umarım benden daha dayanıklı çıkarsın. Ve en önemlisi umarım herşey senin için çok güzel olur. Az evvel atladım kusura bakma annene Allah acil şifa versin. İnşallah bir an evvel kurtulur o illetten
@Funda Sen de iyi ki varsın canım benim
Evet bende çok severim araştırmayı. Bilmediğim bişey varsa aman sonra öğrenirim nasılsa demem o an bakarım bakmasam kafamı kurcalar durur. Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim illaki zorluk çekeceğim ama umarım umduğumdan daha az olur. Ne kusuru estağfurullah çok sağolun amin inşallah rabbim tüm hastaların şifasını versin
Amin inşallah güzelim
Hastanedeki eğitimi belki videoya alıp hastane hizmet adı altında belki paylasiyorlardir ya da video çekmeye izin veriyorlar mı acaba merak ettim bizde bakardık
Videoya izin vermezler. Gebelik okulu zaten ücretsiz. Vaktin varsa gitmelisin
2 haziranda sabahtan eşimle gebe okuluna gidecektim (09.30-12.00)
Aynı gün 13.30’da doktor ve nst randevum vardı.
Dün hemşire hanım aradı. Doktorun 2 haziran öğlenden sonra poliklinikte olmıcak dedi.
Saat 11e doktor randevum kaydı. Nst randevusunu da 11e almak için çok çabaladım ama nst 10.30 için müsaitmiş.
Eşimle sabahtan derse gitsek bile yarım saat sonra çıkmak zorunda kalıcaz
Eşimin izin gününde ikisini de halledelim istemiştik
Gebe okuluna sıradaki eşli eğitim ne zaman diye sorucam
Umarım 20 gün içerisinde tekrar eşli eğitim vardır
Biz de gitmeyi çok istiyoruz @Funda
Hayırlısı olsun canınız sağolsun düşünmeniz bile beni çok mutlu etti. YouTube da falan belki videolar vardır bakarım ben varsa bulursam buryaa da eklerim @afrikanın_gelini54
Ben de bulursam size gönderirim.
Youtube’da dr osman gönülal var güncel bebek bakımı ve hastalıkları hakkında bilgi veriyor. Hem de güncel bilgileri paylaşıyor.