37+3 hamileyim. Doğuma ne kadar kaldı sizce uygulamada 18 gün diyor doğru mu sizce?
Kendimi bile bilmiyorum ki
Tam 40… haftada doğacağını varsayarsak doğru. Ama sen her an hazırlıklı ol:)
@Gulcan merhaba hoşgeldiniz
Bence siz haftaya doğum yaparsınız
37+4de supriz bi sekilde dogum yaptim her an hazırlıkli olun bence
@Giz9435 Aaa, sen bir de 37+4 te mi doğum yaptın
Yarın 37 oluyorum, bak heyecanım arttı daha da Tabii korkularım da
@NURAN evet canim 37+4de yaptim 37. Haftama girdigimde kendi istegimle cati muayenesi olmustum doktorum rahimde kisalma ve yumusama var cok beklemeyiz gelir yakin zamanda demisti ama 4 gun sonra geleceğini hic tahmin etmemistim
Yaaa bence korkma hem tecrubelisin hem de gerçekten o dogum anina geri donmeyi o kadar cok istiyorum ki cok farkli bi duygu insan o an anlayamiyor
İşte o doğum anını tam hatırlayamıyorum ya şimdi, ondan korku sarıyor Anlatabiliyorum doğum hikayemi ama kasılmaları vs vücudumun nasıl karşıladığını hatırlayamıyorum. Umarım yine en pozitif şekilde yapabilirim
Karın sertleşmesi ve kasılması arttı bende de 3 gündür. Bel ağrısı da öyle. Rahim kısalığım hala yoktu geçen haftaki muayenede ama ilk normal doğumdan kalan 2 cm açıklık varmış şu an. Şu an bu doğum açıklığı değil dediler ama işte kıl kaptım bir kere, tedirgin oluyorum o yüzden. Çarşamba günü kontrolüm var. Heyecanla bekliyorum doktorun ne diyeceğini
Bu arada samimiyetle söylüyorum ki doğum hikayenden sonra her karnım sertleştiğinde ve kasıldığında direkt sen aklıma geliyorsun
Son 21 gün kaldı doğumuma
Allah tarafından herhalde ben de dogumdan sonra unuttum sancıyı aciyi ben inanıyorum senin doğumun cok pozitif geçecek anlamicaksin bile su gibi olcak ben meryem ana otu kullandim doğumda onunda mi etkisi oldu bilmiyorum ama ilk doguma gore cok sukur acilmam hizli oldu
Valla ben de o kasilmalari hic ciddiye almamıştım hep ya nisan gelir ya suyum gelirse giderim diyordum kasilmalar megerse sanciymis ben o kasilma ile gece dus alip uyumuştum sabah uyandigimda kendimi bir garip hissediyordum doktora mesaj atıp gitmeseydim dogum basladigini anlamicaktım bence bu hafta muayenede az cok belli eder kendini seninde dogum yakin gibi ama hayirlisi
Çok teşekkür ederim
Meryem Ana otunu ben de duymuştum evet, belki de onun etkisi oldu sende. Ben de bu kontrolde bir şeyler belli olur diye düşünüyorum. Çünkü gün içinde kasılma sayım arttı düzenli olmasa da. Bebeğin hareketleri bir tık azaldı vs. Bakalım doktor ne diyecek
Senin ilk doğumun sanıyordum beeenn Bir çocuğun daha mı var ?
@NURAN yok canim ilk çocuğum ilk dogumda acilma zor olur ilk yattigimda ebeler yolumuz uzun demisti ama.cok sukur acilma hizli oldu yazarken bi karisiklik olmuş
Bende de bebek hareketlerinde azalma olmuştu bu hafta kontrolde dedigin gibi belli olur az bucuk bu siklasan kasilma dogumun az kaldığıni gösteriyor bence
Ben de meryem ana otu kullandım sonuç bu
Heheh psikolojik olabilir o zaman benimki
@Giz9435 Heyecan başladı bende zaten. Çünkü dünden beri senin yaşadığın kasılmaları yaşıyorum ben. Sabahtan beri de 3 kere oldu. Bir 40-50 sn kadar sürüyor. Gece de belim ağrıdı biraz. Geceki kasılmalarımda ilk kez pozisyon değiştirmeme rağmen devam etti. Galiba çok yakın doğum. Yarınki kontrol için çok heyecanlıyım o yüzden
@NURAN Aynen benimde öyleydi 50 sn falan suruyordu ama sık sıktı ince ince bel agrim vardi ama oyle rahatsiz edecek tarzda değil bence senin dogum yavastan baslamis olabilir muayene ederler buyuk ihtimalle
Ben de yavaştan başlıyor gibi hissediyorum. Yarın ne diyecek bakalım doktor
Minik azıcık daha dursun annesi sınavını bi atlatsın yanlış hatırlamıyorsam okul öncesi öğretmeniydiniz yani sizin de Öabt var tabi yanlış hatırlamıyorsam
Ben öğretmenlikten girmiyorum canım. Amacım kuruma ya da hastaneye çocuk gelişim uzmanı olarak atanmak O yüzden
Öabt’ye girmeme gerek kalmıyor @Tatlıheyecanım_3012