arkadaşlar neden doktorlar hamileliğe son 1 ay kala suyu azaltmamızı öneriyor ? ve nedeni neyse sezeryan ya da normal doğumsa farklı mı? ya da fark etmez mi
@MucizeTeyze doktorlar hamileliğin son zamanlarına doğru su tüketiminin azalmasını neden ister?
Hamileliğin son aylarında su tüketiminin azaltılması önerisi doktorlar tarafından bazı durumlarda uygulanabilir. Bunun sebepleri şunlar olabilir:
-
Sıvı birikiminin önlenmesi: Hamilelik ilerledikçe, vücutta ödem oluşma riski artabilir. Bu nedenle doktorlar, su tüketimini azaltarak vücutta sıvı birikimini önlemek isteyebilirler.
-
İdrar tutmayı önlemek: Hamileliğin son dönemlerinde bebek büyüdükçe, mesanede daha fazla baskı oluşabilir ve idrar tutma sorunu ortaya çıkabilir. Su tüketiminin azaltılması, bu sorunu biraz hafifletebilir.
-
Doğumu kolaylaştırmak: Bazı durumlarda, özellikle çok fazla su içildiğinde, amniyon sıvısı miktarı artabilir ve bu da doğum sırasında komplikasyonlara neden olabilir. Bu yüzden, su tüketiminin kontrollü bir şekilde yapılması önerilebilir.
Sezaryen ya da normal doğum tercihi su tüketimiyle ilişkili değildir. Su tüketiminin azaltılması, her iki doğum yöntemi için de önerilebilir. Ancak her gebelik durumu farklıdır ve her kadın için aynı kurallar geçerli olmayabilir. Bu nedenle, doktorunuzun size özel tavsiyelerine uymak önemlidir.
İy akşamlar cunki su şişlik verir benimde doktorum saat 6 dan sora icmeyimi isdemir
Teyzemiz gereken cevabı verdi sanırım
teşekkürler
ayaklarım dışarı çıkıp yürüyüş yaptığımda şişiyor suyla ilgili olduğnu söylüyolar,suyu azaltmamı öneriyolar ki,şişmesinler ama doktorum bu konuda birşey dememişti ben de sormamıştım açıkcası.son 1 ayım kaldı zaten
Bana dedi doktor dedi 6 dan sora cok tuketme şişlik yaradir ona gore ayaklarin şişiyor ben foktora gidende bir kadin dogam gidiyordu bir gorsen ayaklari nece boyuk şişlikden onu gordum cok korkdum
en çokta dışarı çıkınca şişiyor bende evde mesela uzanıyorum bütün gün birşey olmuyor ama dışarı bi çıkayım penguen gibi oluyorum
Sende az kalib birazda doz
çok sabırsızım
Vallahi günde 3 litreyi buluyor benim su tüketimim şu an. Dayanamıyorum bu sıcaklarda. O yüzden sık sık da tuvalete gidiyorum
ben en çok karpuz yiyorum o da tualete gitmeme sebep oluyor sık sık
Bence su alımını kesme, havalar çok sıcak terleme ile fazla su kaybi oluyor
Bence doktorun suyu azalt derse azaltmalısın.
Ben şuan 37+6 oldum ama doktorum suyu azalt demedi
Fazlaca terlemeyle atıyorum ben de vücudumdaki sıvıyı. O yüzden bolca su içiyorum şu an
8 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Su tüketimi