Selam kızlar ben 28 inde doğum yaptım doktorumla sezeryan olmasına karar verdik 40+3 te ve her şey çok güzel geçti acı çektiğim oluyor tabi ki fakat bunlar teferruat bebeğim sağlıklı doğdu ya her şeyi unutup sanki hiç ameliyat olmamışım gibi onun etrafında dönüyorum 2 gündür sabahlara kadar
Tek sorunum sezeryan kaynaklı sanırım sütüm çok az ve doymuyor memeyi emmesi güzel boşta olsa emziriyorum ama doymuyor ve çok üzülüyorum şırınga ile az az mama veriyorum meme reddi de olmasın diye busüreçleri yaşayanlar bni anlar işte… Kesinlikle süt yapar dediğiniz neler var bnmle paylaşır mısınız
Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla büyüt bebeğini yakınlarımda bu sorunu yaşayan çok oldu genel olarak e bebek malt içecekleri saklıköy kremalı büsküvi şu mavi paket olan süt yapıyor diye biliyorum ve bol bol sıvı yoğurt süt ürünleri tüketmeni öneririm
Hoşaf hurma meyve suyu su bol tüket canım emzirmeden öncesi ve sonrası bol sıvı al göğüs masajı yap sıcak duş da iyi geliyor süt damarlarını açıyor
Teşekkür ederim malt içecek koliyle aldım:) yulaf muz yoğurt helva tahin rezene-anason çayı 3 gundur bunları tüketiyorum butun tuslara bastım
Duş alamıyorum daha ama göğüslerimi ılık su ile yıkıyorum hep inş faydası olur
İncir kurusu ve dut kurusu kuru yemişler… cok süt yapiyor şu kimyonlu süt yapan çaylar satiliyor onlarda hem sütü arttryor hem bebegin gazina iyi geliyor tavsiye ederim.
Kimyonlu süt yapan çay dediğiniz nerede satılıyor acaba
Eczanelerde sut yapan caylar var ama eşim bi aktardan şunu almisti trendyolda fln da vardi ama bnm cok isime yaradi aylarca günlük düzenli ictim.
İncir kurusu dut kurusu kuru yemişler lokum ve bunu beraber tükettim suyu arttrdim ilk gunler sütum azdi sarilik olmstu 3 4 gün de göğsüm taştı resmn süt doldu sarılık atlatildi oglum kilo aldi hzlica.
Burdan başka bir arkadaşa yazmıştım ordan kopyalayarak sana da yazayım belki faydası olur
Çok stresli bir şey bu süt konusu ama sütün en büyük düşmanı da stres sakın unutma geleceğine gerçekten inanırsan gelir. Ben kendi yaptıklarımı sıralayım sana
Süt gelmese bile annemin yardımı ile göğsümü tutturmaya çalıştım. Emme refleksini güçlendirmeye çalışıyoduk aynı zamanda. Hiç göğüs ucum olmadığı için hemşirelerin önerisi ile silikon göğüs ucu aldık ve onunla bile zor tuttu uğraştırdı epey bizi. Ama biz pes etmeyince tuttu çok şükür birde biz tam açken deniyorduk yarı tokken daha iyi olabilir meme tutma işi
Sürekli sağım yaptım. Gerçekten çok faydası oluyor. İlk 3 gün dakikalarca sağımda 5 ml bile çıkmıyordu nerdeyse ama 1 damla bile görmek beni motive ediyordu. Görmesem de sağmaya devam ediyordum gelmesi için. Hatta sağım yapa yapa yara yapmışım göğsümü. Eve geldiğim gün çok ağrım vardı hiç emzirmeye çalışamadım sadece ara ara sağım yaptım. Kendimi ne kadar hızlı toparlarsam bebeğimle de o kadar çabuk ilgilenebilirdim çünkü.
- gün hala gelmemişti sütüm ve çok korkuyordum. Bir tanıdık önerisi ile bestlak damla aldım. 500 tl gibi bir fiyatı var. 2 öğün 20şer damla kullandım. Sonra biraz artmaya başladı. Sağım yapmaya devam ediyordum ve aynı zamanda şu süt yapar dedikleri ne varsa yiyordum
Kuru incir, hurma, kuruyemiş, meyvesuyu, şerbetli tatlı, bol su, çay, dereotu, hoşaf… Bir tanıdığım en çok yemek yemenin süt yaptığını söylemişti. Bence de öyle. Yalancı mantı yapmıştık yine ilk günlerde ve sütüm artmıştı aniden çok sevinmiştim
Annem bir ayeti kerime okudu 70 kez sırtımı sıvazlayarak. Birde yediklerime ya metinu ya rezzagu celle celalühü okudum o şekilde yedim süt gelsin diye niyet aldım
- günden sonra artık yavaş yavaş artmaya başladı ve bebeğimi emzirmek için biraz daha iyi hissediyordum. Tabi arttı dediysem 20 30 ml filan geliyo gelmiyo
Mama ve biberon için ağlasa da biraz direndik. 6. güne geldik ama tabiki tamamen anne sütüne geçemedik çok erken henüz hem mama hem anne sütü ile devam ediyoruz. Ama eminim o günler de gelecek
düzenli ve sık sağım yapmak veya emzirmek kesinlikle baş kural. Asla pes etme. Yanında birileri sütün yetmedi, gelmez emzirme, mama verelim, doymuyor bu çocuk filan derlerse üzülme, bana da diyorlar
acele etme ve strese girme onun rızkını verir Hazreti Allah
Umarım faydası olur
bir anda sütunün inmesini istiyorsan eczaneden bestlak damla al canim aninda indiriyor ve gögsunden sütün taştığını göreceksin benimde sezeryandi aninda geldi kesinlikle tavsiye ederim
Canim elenetal 3 diye bi vitamin var. Emzirme doneminde kullaniliyormuş o artirdi sanki benimkini. Bir de incir ,dut kurusu,kayisi kurusu tahin helvasi,tahin bunlari cok yedim. Süt ictim benim 28 gun oluyor dogum yapali anca artti daha
Evet dut kurusunu bende duydum bir de balık çok süt yapıyor diyorlar
Lohusalıginiz hayırlı olsun. Geçenlerde yıllarca ebelik yapmış bir ebeden duymuştum zaten yenidoğan bebeklerin mideleri kiraz çekirdegi kadar emiyorsa da neden doymasin ki… ne kadar güzel sütünüz de gelmiş. Yeni doğmuş kuzucuk yoruluyordur bı de çenesi annesi. Maşallah emdikçe o da alışır emme miktarı da artar doyar da. Rizkiyla gelmiş Rabbim hiç aç bırakır mı onu. Hic mama vermesen bile senin sütünün şifası Yeter
Ayran çok süt yapıyor diye biliyorum . Bol incir ye
Sezaryenle alakası yok ki sütün. Benim arkadaşımda sezaryen oldu aynı gün sütü geldi hemde iki sene boyunca bol bol emzirdi. Uyku düzeni olmazsa stres olursa süt azalır en önemli etken bu
Canım 3. Doğumumu yaptım 1 ay oldu benım sütüm vardı ama yeterli değildi hastanedd yatarken hemşireler şırıngayla verdı 2 kere bende biborana geçtim çünkü kan şekeri çok düşüyordu suanda hem mama yiyor hem emiyor meme reddi olmadk mama öncesi ve sonra emzirdim sütüm hala yetmıyor az yanı ki çok emdiği halde sarılık olmasın mama ver yine ama dediğim gibi öncesi emzir biraz
Herkese teşekkür ederim önerileri için çocukla telefona bakmak bile zorlaştı sütüm 4. Gün gayet çoğaldı şimdi şükür bol bol yetiyor hemen hemen önerdiğiniz her şeyi ve kendi bildiklerimi denedim şimdi gayet düzene girdi beslenmesi bu sayede çok sağ olun Allah razı olsun herkesten
Merhaba gunde kac damla kullandiniz onu
Kesinlikle süt yapan şeylerden biri rezene çayı