Normal dogum kolay ilerlmesi için önerebileceginiz çaylar egzersizler nelerdir.Sizler bu süreçte ne yaptınız. Kaç saat sonra dogum yaptiniz kimilerinden 3 saat sonra 5 saat sonra dogum yaptım ben diyince şaşırıyorum sizce gerçekten mümkünmü.
İlk gebeliğimde normal doğum kursuna gittim, pilates ve spor da yapmıştım. Aynı zamanda da evde kendim meditasyon yapmıştım. Gece saat 12.30 da suyum gelmişti, 3 saat sonra sancılarım başlamıştı ve öğlen 11.35 te normal şekilde, epiduralsiz doğum yapmıştım. Yani ilk doğum sürecim 11 saat sürdü
İkinci gebeliğim biraz zorlu geçti. 29. haftamdan itibaren 2 cm açıklıkla doğumumu bekledim, kasılmalarım çoktu. Sürekli hastanede kontrol altındaydım. Doğumdan 4 gün önce nişan lekelenmem olmuştu. Hastaneye yatışım yapılmıştı. Hastanede tek başıma kaldığım gün kızım gelmeyi tercih etti. Gece 02.50 de doğum kasılmalarım başladı. Odada ve hastanede tamamen tek başımaydım. Hemen telaş etmeden nefes egzersizleri yaptım. Sancılarım sıklaştıkça yatak kenarından tutunarak kurbağa oturuşu yapmaya başladım. Yani iki bacağımı açtım, düzenli nefeslerle sancım durdukça eğilip kalktım. Sancım geldiğinde kurbağa oturuşu pozisyonunda nefes alıp vererek sallandım, 8 çizdim. Saat 07.14 de kızım doğdu, hatta doktor açılmama bakmak için eğildiğinde bebeğin kafasının göründüğünü söylemişti. Odada tek başıma sakin kalarak ve sadece bunları yaparak 4 saatte doğumumu gerçekleştirmiş oldum.
Her iki doğumum da birbirinden farklı oldu. Birinde eşim vardı yanımda, ikincisinde eşim yoktu (beklenmedik zamanda geldi kızım). Biri 11 saatte oldu, diğeri 4 saatte oldu bitti. İkisinde de öğrendiğim ve önerdiğim tek şey doğru nefes ve sakin kalmak ve bebekle bol bol konuşmak
Gözünü korkutmasın hiçbir şey. O an öyle bir güç geliyor ki sana, herşeyin üstesinden geliyorsun. Bu devirde tamamen tek başına doğum yapan kadın nadirdir belki ama ben yaptım. Başardım. Hatta hasta kıyafeti giydiremediler bana ikincisinde çünkü bebeğin kafası çıkmıştı. Üstümdeki kıyafetlerle acil doğuma alındım.
Biz kadınız, bir canlı dünyaya getiriyoruz. Gücümüzü hafife almayalım
Senin de başarabileceğine inanıyorum ben. Yeter ki sen de bebeğine ve kendine inan. Bebekler kendi güçleriyle gelirler bizlerden güç alarak
Teşekkür ederim, utandırdın beni
O sancılarla iyi sekiz çizebildin ben o topa oturduguöda ınanılmaz acı hıssesıuordum ve yapamadım
Rahatlatıyordu beni valla
Ve biliyorsun beni son ana kadar bayagı zorladılar ıkın malar vs . Bu olaydan sonra oram acaıp yanıyor acıyor sende oldu mu oyle bısey
Evet kuzum yaa. Makata kadar dikiş attılar ya bana da. Hala dikiş yerlerini hissediyorum. Canım yanıyor bazen aradan 4 ay geçmesine rağmen. Evime geçince bir kadın doğum doktoruna gideceğim tekrar inşallah
Merdiven inip cikiyodum ben surekli cok faydasi Oldu son haftalarda bol bol inip ciktim Cocugum hem kanala girdi cok once Dogumum da 5 santim acikligim vardi Ikinma pozisyonunuzu kendiniz belirleyin Illaki sirt ustu yatmak zorunda degilsiniz. Ister yan ister sirt ustu ister diz ustu.ikinmaniz Gelirse eger yinede zorlanirsaniz yardim alin Dogum ebesinden. Sanciniz gelince ne oluyo bakar parmaklariyla Doguma yardimci olurlar ama tek SIkinti Yirtilma oluyo hem icten hem DIsdan.
Senin doğum hikayeni okuyunca ikinci bebeğim i inşallah Allah kısmet ederse bir sorun olmazsa normal doğum yapmay düşünüyorum vallhi
Geçmiş olsun canım
Destekledim her zaman öyle bir düşüncen olursa
Teşekkür ederim arkadaşım
Sağol canım
Ben ada, papatya, ahududu cayı içtim, hergün ananas yedim. Ördek yürüyüşünün çok faydası oluyormuş. Plates topunda 8 çizdim. Açılmam 10 cm oldu ama bebek kanala girmedi 12 saat sürdü
Her bedenin her anne ve bebegin doğum hikayesi farklı oluyor tabi ama bu msj bana bu kadar mı iyi gelir o kadar rahatladım ki tebrik ederim gerçekten bende ilk dogumumda yanlızdım ve bunda yanlız olucam çok istiyordum esimin yanimda olmasını ama nasip degilmiş rabbim yardımcımız olsun.
Benimde makata çatlaklık oldu iri dogdugu icin cok zorlanmistim ve geniz etim oldugu icin nefes alip vermekte zorlandim yine bunda oyleyim suan bile duzgun nefes alamiyorum.
İyi gelmesine sevindim
Amin inşallah
Çok şükür sorunsuz güzelce atlatmışsın. Çok takdir ettim valla bunlar beni çok motive ediyor, çok güçlüsün