Doğum yapanlar bakabilir mi

Kızlar ben 2 hafta önce aniden suyumun gelmesiyle 32. Haftalık hamileyken doğum yaptım bebeğim de prematüre olarak doğdu ve şuan hastanede yenidoğan ünitesinde küvezde yatıyor doktor max 3 hafta kalacağını ve yasal olarak 34-35 haftasını tamamlamadan çıkaramayacağını söyledi ve tabikide kilosu da yeterli olmadığı için 2100 kiloyu geçince taburcu olacağını belirtti bu esnada bana gelecek olursak zor bi süreç benim için bebeğimi daha kucağıma alamadım annelik duygusunu tam anlamıyla yaşayamadım henüz biliyorum rabbim böyle yazmış böyle nasip etti ben isyan etmiyorum ama bebeğimi her görmeye gittiğimde onu orda bırakıp evime çekip gelmek çok zoruma gidiyor bazen duygularıma hakim olamıyorum bi anda ağlama geliyor aklımdan gitmeyen saçma sapan düşünceler oluyor bazen kendime kızıyorum sen bunları düşünecek bir insan değilsin diyorum etrafıma ve eşime belli etmemeye çalışıyorum içime atıyorum attıkça sanki saçma sapan düşünceler beni bırakmıyor dua okuyorum sürekli düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyor benim gibi bu durumu yaşayanlar var mı

Canim benim ben hamileyim dogurmadim ama ablam aynisini yasadi bide ben yenidogan yogun bakim hemsiresiyim oncelikle sana hem bi anne adayi hemde saglikci olarak yazmak isterim icini rahat tut o dusunceleri aklindan kov bunu lohusaligin verdigi seye bagliyorum inanki bebeginin saligi icin orda kalmasi daha hayirli ve asla zoruna gitmesin aksine mutlu ol ki o tedavi olucak toparlayacak ve sana gelecek allahimm korusun eve alsaydin bebegi kucuck premature bebek bisey olsa mudahale edemezsin daha kotu vakit kaybi bebegin toparlancak doktorun soyledigi dogru biraz kalsin toparlansin sana gelicek zaten annesi rahat ol stress yapma kuruntu yapma uzulme hepsi gecicek dua etki sag saglim dogdu ve hayat tutundu baksana annesi :heart:hic uzulme o yuzden aklinada baska seyler getirme kendine mesguliyet bul korkulcak hic bisey yok rahat ol :heart::hatching_chick::butterfly:

Bi yandan çok korkuyorum bebeğime bir şey olur mu korkusu da var içimde hepsi üst üste geliyor ben dahada çok endişe ediyorum sonra kafamdaki o sesi susturamıyorum bu sadece bende olan bir durum değil ben hepsinin farkında olabilecek bir insanım bunu herkes iyi yada kötü yaşıyordur depresyonda mıyım yoksa kafayı mı yedim onuda çözemiyorum :face_holding_back_tears::confounded_face:

Kafayi yemedin depresyondasin benim arkadasimd ayni oldu oda yetemiyorum diyordu piskologa gitti bi kac kere ilac kullandi ama suan sende o durumu gormedim yani kendin ustesinden gelebilirsin dene olmazsa bunda kotu bisey yok doktora soleyip gorunmende fayda varki bebegin geldiginde guzel bakabilesin ona verimli olabilesin bebegin icin asla korkma hic bisey olmayacak kendine mesguliyet yarat orgu biliyorsan or yada ev isi ile ugras bunaltma kendini disari cik hava mis oyle darlanma rahat ol bisey olmayacak emin ol hersey cok guzel sadece bi kac hafta orda toparlanicak sen mutlu olsana rahat olsana hazirligini yap bebegin gelicek :heart::butterfly::folded_hands:bunda bisey yok korkma rahat ol

Daha aldığım kıyafetleri herşeyi etiketleriyle duruyor ne yıkadım ne ütüledim kaç gündür düşünüyorum hazırlığını yapayım diye ama bişey olur mu korkusu var içimde niye böyle anlamıyorum o kadar çok hevesliydim ki hamileyken ne bileyim tuhafıma gidiyor :pleading_face:

Benim de 26.haftadan itibaren erken doğum riskim vardı bir hafta yattık açılmam vardı durdurdular sonra 32.hafta ilerlemiş açılmam tekrar yattım bit hafta sadece tuvalete gidiyordum çok zordu benim için öyle böyle derken 35+5 de suyum geldi ve doğum yaptım ama çok şükür kilosu iyiydi üç kilo doğdu bir gece yoğun bakımda yattı ertesi gün beraber taburcu olduk ama işte erken doğduğu için emme de çok sıkıntı çektim ve sarılığa yakalandık çok yükselmiş 4 gün kaldı hastanede ben de çok üzüldüm doktor bile bebek küçük olduğu için böyle olduğunu söyledi ama anne yüreği işte kendini suçluyor insan şuan bir aylık olduk İnan haftasını tamamlayınca emmesi düzeldi herşey yoluna girdi o yüzden çok üzülme bebeğin haftasını gelince herşey yoluna girecek inşallah zor ama geçiyor inan ki onu eve getirdiğinde unutucan herşeyi inşallah

Sacmalama kuzummm onlari bak simdi iste kendine is cikardin etiketlerinkes yika guzelce utule diz onlari hazirla yerini oyle sey olurmu oyle bisey yok cikar aklindan guzelce kes yika onlari utule bide oh missss :heart::heart::heart: cikar aklindan yok oyle bisey hemen hazirligini yap

Yaaa sağlıkla büyüt inşallah canım herkesin işte doğumu ve hayat mücadelesi farklı birde insan anne olduktan sonra daha da değişiyor onun için yaşıyosun nefes alıyosun herkes bebeğini zamanında sağlıkla kucağına alsın inşallah :palms_up_together::palms_up_together:

Haklısın önce kafamdaki o kötü düşünceleri atmam sonrada bebeğimin hazırlığını yapmam gerekiyor en azından bebeğim için toparlanmam gerekiyor :disappointed_face:Teşekkür ederim canım bana moral verdiğin için buraya yazıp dertleşmek iyi geldi :pleading_face::revolving_hearts:

Sağolasın canım senin moralin çok önemli üzülürsen sütün kaçar şuan senin sütün bebeğin için en önemli şey onun sayesinde hızlıca büyüyüp gelişecek unutma moralini yüksek tut biliyorum zor ama yapmak zorundasın bebeğin için inan ki geçiyor herşey

İnşallah geçer teşekkür ederim yazıp moral verdiğin için :cherry_blossom::revolving_hearts:geçiçek biliyorum allahın izniyle :palms_up_together:

Bende 36.haftada mecburi sezaryen oldum tansiyonum çok yüksekti ve sancılarım başlamıştı ama açılmam olmuyordu sadece 1 cm en son sezeryane karar verdik bebeğim 1.940gr doğdu küveze girme ihtimali var denmişti ama çok şükür sağlıkla geldi 4. günde hastaneden çıktık. Bende bebeğimi görene kadar hastaneden çıkana kadar korkuyordum ama hepsi geçiyor şimdi 6 aylık olduk içinizi ferah tutun bol bol dua edin en kısa zamanda sizinle evinize dönecek inşallah

Geçmiş olsun sizede sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi :palms_up_together:sürekli dua ediyorum bugünümüzede çok şükür bebeğim sağlıklı sadece kilo artışı olması lazım kilo olarak küçük doğdu

Korede hastaneden çıktıktan sonra kilo artışı için bize bir mama önermiştiler 2 kutu 400gr hepsi bittiğinde kendini toparlamıştı inşallah sizin bebeğinizde hızlıca toparlar :palms_up_together:

Doktoru şuan anne sütüyle besliyor ama taburcu olduktan sonra bi mama falan önerir mi bilmiyorum ben sütümü sağıp hastaneye götürüyorum anne sütü daha sağlıklı

Ne demek canim benim hep yaz icine atma toparlan inan bu zamanda geri gelmicek ileride diceksin ah ne kadar sacma dusunmusum keske yapmasaydim oyle diceksin o yuzden dinc ol lohusaligin tadini cikar bebegini takma yani kotu dusunce olarak takma az kaldi gelicek zaten sen iisne gucune bak yapabliosan evini temizle diz duzenle alisverisini yap hazirligini yap gecicek zaman :heart::heart::heart:

Hem anne sutu hemde mama verebilirsin daha cabuk kilo alir ben yenidogan hemsiresiyim yani senin tercihin ama once seni emdikten sonra 15 dakika 20 dakika veya donusumlu yapabilirsin 1,5 saat sonra mama ile beslersen kilo alacaktir bak gör

Kuzum üzülme bende kızımı 31 haftalık dogurdum ve 1500 kiloya kadar düştü 46 günün sonunda evimize geldik o 46 gün bana yılmış gibi geldi seni çok iyi anlıyorum ama onun saglıgı için sabrediceksin dua edeceksin.

İnşallah şuanki durumu atlatırım ya bide bebeğimi evime sağ Salim getirmek istiyorum tek isteğim bu :disappointed_face:

Ben şuan daha emzirmiyorum süt sağıp götürüyorum oradaki hemşireler besliyor ama sağolsunlar ilgililer iyi de baktıklarına eminim birde ben merak ediyorum acaba bebeğimi ne zaman emzirmeye başlarım