Cesur beni sinir hastası yaptığı için bazen TATLI BELA’M diyorum siz bebeklerinize ne diye sesleniyorsunuz?
Rüya’ya ‘Bal’ diyoruz (İkinci adı Balım olduğu için 'Ben baldan geldim diyip durduğu için)
Eylül’e de ‘Pamuk’ diyoruz (Bembeyaz olduğu için )
Biraz fazla istahli oldugu icin abileri oburix diyo Hahah cocuguma
İyiymiş @Nuran
Ay abla ne güldüm
Gözləri böyük və ışıl ışıl baxdığı üçün papası “Dəmbələgöz” deyir, deyirəm uşağa yaxşı ad tapmısan.Məndə “Düymə göz” deyirəm.Əslində demədiyim bir söz qalmayıb mosum,totum,çiçəyim,həyatım,ömrüm,cuppanam.Altın açanda,poposu yup yumrudu deyə “Şor qoğalıvı yiyim əəəəə” deyirəm
Orası elədi,bizdə hər curə ad deyirik atası ən çox ceko deyir cesur a uyğun cuppuluşum ,ceko,tatlı bela,ve s ve scox söz deyirik əslində
Pamuğum ya da prensesim diyorum
Sinirlendiğimde Bal Porsuğu,Şüvən(yüzünü gözünü hep tırnağıyla çizdiği için) Severken de toppuşum götü gözəlim .Motuşum,göyçəyim,qəşəngim,Sifətjni yediyim
Agu dediği sıralarda agucum nasılsın agucum merhaba diyorduk ama gel gel demeye başladığı icin adıyla konuşmaya çabalıyorum
Biz çağırdığımızda en çok ismiyle hitap etdik diye ismini biliyor,cesur diye seslenince dönüp bakıyor birde aşkım diyince bakıyor en çok
Melez prensim, afrotürküm diyoruz biz birazda sinsi bakıyor sinsirella diyom arada
Oğluma küçük adam derdim… sonra biraz büyüyüp küsmeyi öğrendiğinde sürekli poposunu dikip kafasını yastığın altına sakladığı için deve kuşum derdim… hala sabahları okula veya antrenmanlara kaldırırken annesinin deve kuşu kalkman lazım derim… Eşim de hep kızar bana. Başka birşey bulamadın mi der. bakalım yeni bebeğe ne diyeceğiz…
Ay evet bizde küçük adam da diyoruz arada balaca kişi falan da ,en çok,mastanım,cuppuluşum ceko balam,həyatım ,şirinim ,aşkım,ömrüm,anasının balı şəkəri kanfeti ay daha var ama yazmadım,azerice yazdım