Doğum sonrası lavabo sorunu

Hanimlar çarsamba günü doğum yaptım sezeryan oldum bir gece kaldık lavaboya cikamadim gaz yapamadim lavma yaptilar oyle cikabildim taburcu ettiler ama lavmadan sonra cok cok az oldu evdeyim ve hiç bir sekilde cikamiyorum cikamadim icin karnim cok agriyor Bebeğimi emziremiyorum basina gelen varmi sadece sivi besleniyorum her seyi denedik hoşaf kayısı rezene cayi ne yapabilirim bilmiyorum

1 Beğeni

Elma suyu, sabahları soğuk süt bana cok yardımcı oluyor. Göbeğine masaj yap, sağ alttan başlayıp soluna doğru sonrasında soluna yatıp biraz uzan, umarım iyi gelir. Geçmiş olsun canm.

aynısı benim başıma geldi gaz çıkışı olmadan hastanede yemek yedirdiler sonrasında hiç gaz çıkışı olmadan eve gönderdiler evde çok daha kotu oldum karnım doğum yapmamış gibiydi ve içinde taş varmış gibi sertleşti yerimde duramadim ne hoşaf ye yürüyüş hareketlerinin etkisi olmadı . taburcu gecesi gece 4 ye dayanamayıp acilden giriş yaptık lavman yapıp gönderdiler eve geldim 2 saat uyudum uyandigimda çok daha kotuydum yuruyemiyordum tekrardan doktora gittim yatış yaptilar o bir günde de igne ağrı kesici serum ne varsa yapıldı hamilelikle olmayan ödem bir günde komple sisirdi ama o şekilde biraz iyi olabildim gaz çıkışı sonrasinda taburcu ettiler ama benim kendime gelmem yine zor oldu . normalde gaz cikisj olmadan yemek yememek gerekiyormuş arkadaşımda da aynısı olmuştu ama aklıma gelmedi o an ve ben yemiştim . belki de bünye meselesi benim zor gecti evde yyip icerek düzelmedi

ağrı kesilerin etkisiyle hastanede bacaklarımı karnıma çeke çeke yürüyerek gaz çıkardım . ağrı kesiciler olmasa ağrıdan yuruyemiyordum bile .hastanede kaldığım gece elimde bebeğimle gece 1 den 4 e kadar koridorda yürüdüm Allah’ım güç Verde bebeğime bakabilecek duruma geleyim diye bende bakamiyordum emziremedim mama vermek zorunda kaldık agrimdan sutum gelmemisti . gaz çıktığı gibi büyük tuvalete de çıktığın vakit bir parça düzelme başlıyor gaz yeterli değil onun için bol hareket ve katida beslenmeniz gerekiyor tuvalete çıkabilmek için şu an ama ağrılar dayanilmayacak seviyedeyse o hareketleri yapabilmek için anca serum ağrı kesicilerle mümkün . sizin hangi seviyede ağrılarınız bilmiyorum ama benim hiç digurmamisim gibi şis ve taş gibiydi karnım

katı beslenip dizlerinizi karnınıza çekerek saatlerce yürüyün eğer yapabiliyirsaniz ama ağrılar yaptirmiyorsa tekrar hastaneye başvurun derim

Benimde okadar ağrılıki yatmak kalkmak nefesimi kesiyor ağrı dikis ağrısı degil resmen karnım bağarsaklarımın ağrısı doğum yapmamış gibiyim sanki bebegim icinde tekme atiyomus gibi bagirsaklarim hareketli cok ses cikariyolar ama tik yok ne yaptiysam gecmiyor ağrısı öldürecek sadece idrar yapabiliyorum ondada cok canim yaniyor yaparken insallah biran once gecer

benimde karnimda bebek var gibi hareketliydi bagirsaklarda hava kalmış sizinde gerekirse bir lavmana daha gidersiniz ama bende fayda etmemişti yatış yapıldı iğneler serumlarla yürüyebildim ama bağırsakların en düzene girmesi tuvalete çıkmaya başlayınca oluyirmus mecburen katı beslenip tuvalete çıkman gerekiyor . dizlerini karnına çekip yürümek faydalı ama gittikçe kötüye gidiyorsan en basit hareketleri yapamıyorsan mecburen gitmen gerekir inşallah gerek kalmadan atlatirsiniz .çok geçmiş olsun

hiç unutamıyorum o hastaneye goderken bile arabada oturamadim küçük bir çukurdan geçerken araba sarsıntısı karnında şiddetli ağrı yapıyordu kalçamı havada tutup gittim çok zordu . çok etkilenmisim hala korkum geçmedi

Çok sükür sizin dediğiniz taktiği uyguladım oldu sonunda ağrılarım azaldı karnıma çekmemiştim hic ayaklarımı ust uste yapinca çok sağolun

Aynı şeyleri yaşamışız araba sarstıkca çok ağrı yapiyordu yeni taburcu olmustuk bebegim eve geldimizden beri susmadi catlicakti aglamaktan acile goturduk kendi acilarimi agrilarimi umursamadan taksiyle getir gotur cok sarsilmistim anlayabiliyorum sizi normalde yeni doganda gaz olmaz dediler bebeğimiz gazlı bir bebek kolik kucaktan inmek istemiyor sirti yere gelsin bas bas bağrıyor karni agriyor

Ayni seyleri bende yasadim. Etrafimda herkes sok oldu bende bir tek ben yasadim sandim. Bebekle 75 kilo gittigim hastaneden eve 80 kilo ile döndüm. Bebekte 2800 kucagimdaydi​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: her gecen gun daha fazla sistim. Doktorum normal dedi hep taaki lavmana kadar aglaya aglaya cikardim. Cikarinca yavas yavas vucut once karincalanmaya basladi sonra odem atmaya 1 hafta da 70 kiloya indim. Cok zordu dogum bu kadar zor değildi. Bir an hic duzelmeyecek sandim

Bende yapabildim sonunda ama çok siskinim ellerim ayaklarim sisti insallah iner ben 75 kiloyla hamile kaldim 100 le doguma girdim suan 90 a dusmus odemim cok insallah iner biraz daha gider bebegimde 4000 kilo dogdu suan 3500 e dustu emziremiyorum sütüm yok mama vermek zorunda kaldim malesef

Bende mama veriyorum dogumdan birkac gun sonra gelmisti simdi yok denecek kadar az kesiliyor süt

taze zencefil çayi ödeme birebir geliyor . serum ağrı kesicilerden benimde ayak bileklerim doğumdan sonra çok şişmişti günde bir bardak zencefil çayı içtim 3 günde indi . ilk günler bende mama verdim agrilarimdan dolayı gelmedi ama sağım yapın bebise emzirmeye devam edin bebisin alışması için memeyi verip eşimde siringayla kenarından sanki süt geliyormuş gibi ağzına yavaş yavaş veriyordu o sayede emmeye alıştı bebek emdikçe iniyor. Ama nedense sadece sol göğsü emiyor sağ taraf benim tersine geldi hep solu vermiştim sağı sagmistim zaman geçtikçe kızımda istemedi sağ tarafı . bir tarafı emerken diğer tarafa mochi nin manuel vakumlu göğüs pompası var bebek doger tarafı emerken çekim gücüyle doger göğsümu de etkilediği için kendiliğinden boşa akacagina onu takiyorum gelen sütü de biberonla iciriyorum. çok geçmiş olsun size de rahatlamaniza çok sevindim Allah kimseye yaşatmasın.

dediğiniz gibi doğumdan daha zor bir surecti herhalde öleceğim ben bile demiştim geçmedikçe tek değilmişiz ama Allah kimseye yaşatmasın. tabi herkeste böyle olacak değil sezaryen düşünüp ya da mecbur kalacaklar varsa korkmasın . bazilari çok rahat geçirip hızlıca ayaklaniyorlar bizim ki istisnai bir durum diye düşünüyorum

benim doğum olalı 50 gün oldu yiyip ictiklerime çok dikkat ediyorum gaz yapacak şeyler tuketmiyirum .bebeği emzirince hemen arkasindan mutlaka patpat yaparak gaglatiyorum . emzirme öncesi karnına biraz masaj hapoyorum ayak hareketleri yaptırıp öyle emziriyorum gazı varsa çıksın öncesinde doye . emzirme sonra anı harekette süt çıkarabiliyor o hafeketleri yaptırırken o yüzden öncesinde yapıyorum .

Sakız çiğneyip merdiven inip çıkın bağırsaklarınızı rahatlatacak. Bol bol kayısı hoşafı ya da suyu tüketin işe yarayacak pes etmeyin. Alternatif olarak kavunu rondodan geçirip suyunu içebilirsiniz o da bağırsakları çalıştırır. Aynısını yaşadım sizin gibi oldum bu şekilde çıkabildim