Mucize anneler merhaba kafama takılan bir soru var büyük ihtimal Spinal anestezi olmayı düşünüyorum doğum sonrası sütüm gelmez ise eğer çocuğu nasıl beslemem gerekir kullandığınız mama markası nedir 2 saatte 1 diyorlar ama 2 saat bana çok uzun geliyor sarılık olmaması için 1 saat ya da yarım saatte bir mama vermem daha doğru değil mi tecrübeli annelere soruyorum siz nasıl yapıyorsunuz teşekkür ederim
Bebeğin midesi kuş midesi kadar küçük. Bir yudum alması bile ona yeterli olacaktır ama anne sütü vermeye sabırlı olman gerekiyor. İki günde bir duş al ve duş alırken göğüs kemiklerine masaj yap ve pekmezli yumurta her sabah ye. Asla ihmal etme bunu ve bol bol halka ve tulumba tatlısı ye. Sütün artacaktır. Sarılık olmasın diye 30 dk da bir emzir. O emdikçe damarların açılacak süt daha da gelecek. İlk doğum yaptığımda hiç bir damla bile sütüm yok gibiydi kızımı iki saat boyunca emzirdim iyi ki de yaptım onun sayesinde göğüs damarlarım açıldı.
Merhaba 5 ay önce doğum yaptım ve sütüm olmadığından mama kullandık. Bu ihtimale karşı mutlaka yanınızda mama bulundurun. Aptamil’in 1 numaralı sıvı maması var çalkalayıp biberona dökebilirsiniz. İlerleyen zamanlar içinse toz mamaları suyla karıştırıp verirsiniz. Bebek ağladikca sütünüz gelmiyorsa mama verin ancak aglayip talep etmezse 2-3 saatte bir mutlaka mamasını verin.
Ben hipp mama kullandim. Zaten 3 gun sonra sutum geldi. 2/3 saatte bir beslenmesi gerekiyor. Yoksa sariligi artiyor sarilik arttikca daha cok uyuyor beslemekte zor oluyor. Ben uyandirmakla cok ugrastim.
Bizim normal doğum olmasına rağmen sütüm az geliyormus bebegime yetmedi ve sariliktan yogun bakimda yatti
Bizim şuan yaptıgımiz beslenme şekli 2-3 saatte bir sırayla 15-20 dk 1 gögüs 15-20 dk bir göğüs seklinde 30-40 dk meme veriyoruz zorluyoruz saatini gecirmeden aptamil veya hipp marka söylenmistj bize yogun bakimdanda aptamil mama denmisti aptamil 1 numara kullaniyoruz
Yogun bakimda 40 ml ile baslanmisti 4 günde 75 ml ye ciktı suan 60 ml veriyoruz her emzirme sonrası süt sağımı yapiyoruz gece gündüz sütleri saklıyoruz elimizde olan sütleri bir sonraki emzirme saatinde emzirmeden sonra veriyoruz daha sonra gerekirse mama ile takviye ediyoruz
Doktorumuz uzerine basarak etli kemigin iliği suyu tuzsuz veya az tuzlu icip etini tüketmek sütü en fazla arttiracak sey oldugunu söyledi ve bol su icmek bunlarin yaninda e bebekten hipp in anne cayini ve promalt iceceklerini tüketiyoruz kuru kayısı kuru üzüm kuru incir kuru dut hosaflarini tüketiyorum gögüs masajı sıcak duş da uyguluyorum fayda ediyor İnsallah bol sütünüz olur fazla şeye gerek kalmaz Bizim bebek emiyor gözüküyordu sürekli meme emiyordu ama süt yok bos emiyormus sarıligı bu yüzden arttı sıktıgimizda gögus ucundan süt geliyor gözüküyordu yetiyor sanmistik meger ac kaliyormus dikkat edin
@Busrahmet Busrraaa hiç yazmadın doğurdum diye bende bebeyle ilgilenmekten giremedim hayırlı olsun sağlıkla kavusmussunjz çok şükür kaç gün oldu doğum yapalı
Amin çok sükür kavustuk darısı kavusmayı bekleyenlere 12. Günu bitirdik bebekle ugrasmaktan hastahaneye kosmaktan vakit bulamadim pek hikayemi paylastim kontrollere kosuyoruz 4 gun hastahane de yatinca emzirme saatlerine kosturduk simdi de iste kalpteki patlakliga baktirdik sorun cikmadi konttolleri herseyi normal gidiyor kafa ve bobrek ultrasonu cekildi anne karninda süphelendikleri icin bibrek ustu bezlerine bakildi çarsamba günü tekrar kilo sarılik bobrek ustü bezleri topuk kanı sonucu ve ultrason sonucuna bakicaklar hersey yolunda gidiyor teyzesi carsambada hayirli haberler alicam insallah
Sız nasilsiniz bebek nasil
İyi çok şükür ya bizde 22 günlük olduk bile merak ettim bende seni senin dogurdufun dönem ben baya yogundum sanirimm ilk bı hafta on gün zor geçti bizim de
Tahmin ettim bebisle uğrastigini zaman cabuk geciyor onlarla ugrasinca bizim bile ne zaman oldu 13 gün diyorum sürekli bi kosturmaca gaz cıkar altini temizle mama saatlerini kovala karnini doyur banyo yaptir yok kustu mendil kostur uyudu uyumadı ağladı güldü doydu doymadı sıcakmı soğukmu diye diye gecti günler
Bir günün özeti resmen