Doğum Sonrası Adet Görmeme

Kızlar doğum yapalı üç ay oldu iki kez adet oldum ama bu ay gecikti gebelik yok anne sütü veriyorum ama mama ile de destekliyorum sizce neden olmuş olabilir normal mi (@Leyla1991 senden özellikle cevap isteyeceğim çünkü bu konularda bilgin var şimdiden teşekkürler)

1 Beğeni

Kimse bu durumu yaşamadı mi ya :smiling_face:

@Gizem10 Merhaba :hibiscus: Sadece anne sütü verenlerde adet daha geç gelir. Sen mama ile desteklediğin için emzirme sıklığın azaldığından yumurtlama ve adet döngün daha düzensiz başlayabilir. Vücudunun tekrar düzene girmesi 6 ayı bulabilir. İlk birkaç adet düzenli olsa bile sonraki adet gecikebilir. Artı olarak Stres, uykusuzluk ve yorgunluk adet düzenini doğrudan etkiler.

Ya tam tersi diye düşünmüştüm

Artık hep gecikecek mi yani

Hayır hayır bir süre böyle olabilir sonra düzene girer. :hibiscus:

Evet, bu oldukça sık görülen bir durum. canım Özellikle doğumdan sonraki ilk 6–12 ay içinde adet düzeni “bir var bir yok” gibi davranabiliyor. Anne sütü bunun başlıca nedeni. Tam emzirmesen bile mama destekli olsa bile emzirme hormonları yumurtlamayı bazen baskılıyor, bazen bırakıyor. Vücut hâlâ “doğum sonrası ayar” modunda diyebiliriz.

İlk aylarda 1-2 kez adet görülür, Sonra bir ay gecikir, Sonra tekrar düzensiz devam eder. Bu illa gebelik demek değildir. Özellikle: emzirme, uykusuzluk, stres, kansızlık, hızlı kilo değişimi, hormonların toparlanma süreci adet döngüsünü şaşırtabilir.

“Adet olmadım, emziriyorum, hamile kalmam” sistemi bazen sürpriz yapar. Çünkü yumurtlama ilk adet gelmeden önce başlayabilir. Bu yüzden korunma yoksa gecikmede test yapmak yine mantıklı olur. Evde test negatif çıktıysa ve ilişkinin üzerinden en az 10–14 gün geçtiyse gebelik ihtimali oldukça düşer. Şunlar olursa kadın doğuma görünmen iyi olur 2–3 ay hiç adet olmaması, aşırı kasık ağrısı, kötü kokulu akıntı, yoğun kanama, baş dönmesi/halsizlik, emzirmeyle ilgisiz süt kesilmesi gibi hormonal belirtiler. Ama anlattığına göre tek başına bakınca doğum sonrası + emzirme kaynaklı düzensizlik gibi duruyor.

Umarım geçicidir ya ne bileyim dongumubtakip edemiyorum

Teşekkür ediyorum yorumunuz için :heart:

1 Beğeni

Canım merhaba benimde bebeğim aşırı derecede durmuyor bende mama veriyorum hem emziriyorum hemde mama veriyorum sonra doyuyor uyuyor uysa sütüm ona yetmiyo ama doktor mama vermeyin diyorlar ben veriyorum düşünüyorum onca süt içmeyen bebe var niye bebeğimi aç birakim demi sizce haksizmiyim

Asla ben de aç birakamam önemli olan doymasi anne sütünden önemli doymasi

Demi ya sen günde kaç biberon veriyon ben ne zaman veriyom biliyon mu goysum boşalinca sonra mama veriyom zaten o sırada az da olsa goysume süt girer ozaman da emziyom

Aynen canim