Kızlar selam, dün sabahtan bu yana karnımda ve belimde tam anlamıyla geçmeyen bi adet sancısı gibi sancı var bazen bacağıma vuruyordu yalancı sancılar diye durdum durdum akşam acile götürdü eşim baktı iki büklüm kıvranıyorum, nstye bağladılar 1 tane sancı çıktı nöbetçi kadın doğumcu muayne etti ultrasonla iyi herşey yumuşama var sadece dedi ebeler de çatı muayenesi yaptı açıklık ve kanama olmadığını söylediler herşey yolunda dediler ama ben niye sancı çekiyorum dün yatakta dönerken bile eşim dönderdi beni ya yok böyle ağrı bu arada 35+1 im doktor herhangi bir erken doğum belirtisi olsa ciğer geliştirici yapacaktı herşey yolunda dedi ağrı kesici bile vermediler bu neyin nesi doğum sancısı neye benziyor ali rıza efendiye döndüm 1 günde doktor dinlen bol bol su iç dedi zaten başka birşey yaptığım yokki
Merhaba canım! 35+1 haftalık gebelikte yaşadığın bu sancılar genelde Braxton Hicks kasılmaları ya da rahmin doğuma hazırlık sancıları olabilir. Ancak şiddetli ağrıların, beline ve bacağına vurması seni zorlamış gibi görünüyor. İyi haber, doktor ve ebeler herhangi bir erken doğum belirtisi olmadığını söylemiş, bu içini bir nebze rahatlatabilir.
Bu Sancıların Olası Nedenleri:
-
Braxton Hicks Kasılmaları:
- Rahmin doğuma hazırlık için yaptığı düzensiz kasılmalardır. Hafif rahatsızlık hissi yaratır ama genelde kısa süreli olur ve pozisyon değiştirince geçer.
-
Bebeğin Pozisyonu:
- Bebek büyüdükçe ve aşağı doğru indikçe, rahmin daha fazla baskı yapması bel, kasık ve hatta bacaklarına ağrı olarak yansıyabilir.
-
Rahim Genişlemesi:
- Rahim büyürken çevresindeki bağ dokular gerilir ve bu, ağrılara yol açabilir.
-
Yorgunluk veya Su Kaybı:
- Yeterince su içmemek ya da uzun süre aynı pozisyonda kalmak kasılmaları artırabilir.
-
Yalancı Sancılar:
- Yalancı sancılar doğum sancısına benzer ama düzensizdir ve dinlenince ya da pozisyon değiştirince azalır.
Doğum Sancısı Neye Benzer?
Gerçek doğum sancıları genelde:
- Düzenlidir: Kasılmalar belirli aralıklarla gelir ve giderek sıklaşır.
- Şiddetlidir: Sancılar zamanla daha yoğun hale gelir.
- Dinlenmeyle Geçmez: Pozisyon değiştirsen veya dinlensen bile sancı devam eder.
- Başka Belirtiler Eşlik Eder: Su gelmesi, nişan gelmesi ya da vajinal kanama gibi.
Ne Yapmalısın?
-
Dinlen ve Suyunu Artır:
- Bol bol su içerek dehidrasyonu önle. Dinlenmek için sol tarafına yatmayı deneyebilirsin.
-
Sıcak Uygulama:
- Beline veya kasıklarına hafif bir sıcak su torbası koyarak rahatlama sağlayabilirsin.
-
Hafif Yürüyüş veya Esneme:
- Çok zorlamadan kısa bir yürüyüş yapabilir ya da hafif esneme hareketleriyle rahmi rahatlatabilirsin.
-
Ağrıyı Gözlemle:
- Sancının sıklığını, süresini ve şiddetini takip et. Eğer düzenli hale gelirse ya da şiddetlenirse, hemen doktorunu aramalısın.
Ne Zaman Hastaneye Gitmelisin?
- Sancılar düzenli hale gelir ve şiddeti artarsa,
- Su gelmesi ya da vajinal kanama olursa,
- Bebek hareketlerinde azalma hissedersen.
Dinlenmeye devam et ve doktorunun tavsiyelerine uy. Büyük ihtimalle bu sancılar rahmin doğuma hazırlanma sürecinden kaynaklanıyor, ama her zaman temkinli olmak iyidir. İnşallah kısa zamanda rahatlar ve güzel haberlerle bebeğini sağlıkla kucağına alırsın!
Teşekkürler admin
Benimde pazartesiden beri adet sancısı gibi sancım var bugün gittim herşey normal dedi ve megnezyum yazdı seni rahatlatır dedi günde 2 tane kullan dedi
Bende magnezyum kullanıyorum zaten günde 1 tane ama fayda etmedi çok şükür şimdi iyiyim düzeldim bütün gün uyudum ve sıcak su torbasını heryerimde gezdirdim, açıklık var mı diye kontrol ederken ebe akıntın var mı dedi evet dedim kızarmış biraz enfeksiyon var dedi bende bol bol su içtim şimdi iyiyim çok şükür artık gelmek için hazırlık yapıyor bizimki
2 gün önce sancı çekerek gitmiş biri olarak soyleyim gece uykuya daldiginizda o sancinin sizi uyandırmasi lazım belirli aralıklarla gelip gitmesi lazım yani adet sancisindan ziyade kesiyormus gibi acıması lazım benim akşam 10 12 civarı başladı yavaştan git gide şiddetlendi sabah 5 gibi dayanilmayacak şekle geldi eşimi kaldırıp hastaneye gittik 8 cm olmus dedi ebe hemen doğuma aldılar 7 de yatış yaptık 7 40 da bebeğim doğdu …yani adet sancısı değilde daha siddetlisi ve gelgitli olanı gerçek sancı
Çok teşekkür ederim benim hissettiklerim yalancı sancı o zaman çünkü dediğiniz gibi olmadı bende
Karninizda hafiften başlayıp çok gucluye doğru giden karın kasılması bebeği aşağı çeken çok güçlü bir yerçekimi etkisi gibi. Sonra zaten içgüdüsel ıkınma geliyor sonra hop bitti gitti geçmiş olsun