Doğum rapor parası

Arkadaşlar aranızda doğum rapor parası alan varmı ? İlk 8 hafta ne kadar yattı?

1 Beğeni

Bunu bende merak ediyorum şartları ne sgk olması yeterli deniliyor

Bende merak ediyorum :hugs:

Ya ben aldım ilk 7 8 haftalık olanı ama 15 bin yattı neye göre yatırdılar bilmiyorum o yüzden sorayım dedim

Sen çalişan annesin mi

Bildim kadarıyla izne çıkan annelere buyle yardım olur çalışan anne

Çalışma arkadaşım aldı yeni 24+5+15olarak 3 taksit te yattı neden böyle az bilmiyorum normali 49 bim diye biliyorum

Belki bilginiz vardır diye sormak istiyorum ben riskli gebelikten çalışamıyorum heyet raporu alıyorum bu süreçte de sgk yatmıyor 0 gözüküyor mesela buna rağmen 32.haftada analık iznine çıkıp para alabilecek miyim?

Doğum izni ücreti hesaplarken son bir yıl içinde brüt maaş ve prim gün sayısına bölünerek brüt kazanç hesaplanabilir. Hesaplanan günlük brüt kazancın üçte ikisi alınarak günlük doğum izni parası belirlenir. 112 gün süre için günlük doğum izni parasının 112 ile çarpılmasıyla toplam doğum parası miktarı hesaplanmaktadır

Araştırdığımda böyle yazıyor hesaplama sayfası var orada izne ayrıldığınız doğum izni başlangıç tarihi, son 12 aylık prim gün sayısı, son 12 aylık toplam brüt ücret var böyle durumda da herkese 49 bin tl yatmıyor az ya da daha fazla yatabiliyor bu değişkenlerden ötürü herkese farklı meblağ yatabilir ama toplam paranın 2 taksit şeklinde yattığını söylemişlerdi.

Vallahi riskli gebelik konusunda bilgim yok alabiliyor larmı :person_shrugging:sgk yı arayıp sorsana

Valla bende myle biliyordum ama doğum öncesi 15 bin yattı bakalım doğum sonrası kaç yatcak

Doğum öncesi para alman bile ilginç adı üstünde doğum parası , doğurmadan neden alasın ki

Bu calisan anneler icin gecerli 32ci hafta da izne ayrilip dogum parasi alir dogurduktan sonrada 8 hafta alir…

Doğurmadan önce 32. Haftada İzine cıkıyorsun 8 hafta o para doğum gerçekleştiği an 2 gün üçinde yatıyor. Birde doğumdan sonra 8 hafta var o da rapor bitünce 2 3 gün içinde yatıyor bana yatan ilk 8 haftaydı

15 az yatmış ama son aylar da çok normal rapor falan mı aldınız

Hayır aksine 33 haftaya kdr calıştım 33 haftada rapor aldım