Doğum öncesi temizlik

Doğum öncesi ev temizliğini kendiniz mi yaptınız yoksa birilerini çağırdınız mı. Ben kendim yapmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Baayaa saldım çünkü evi :melting_face:

2 Beğeni

Valla bende salmış durumdayim :sweat_smile: 22 haftalik olmama ragmen yapamiyorum her yerim ağrıyor karnim cok büyüdü haftama göre o yüzden kadin cagiriyorum ayda bir​:see_no_evil:

Ben ilk iki gebeliğimde de kendim yaptım temizliği mi duvar tavan vs demedim giriştim ama bunda nasip olmadı :pleading_face:

2 Beğeni

2 cocugumda da kendim yaptim tabi ertesi gunn dogurdum​:rofl: bunda doguma yakin kardesim yapicak

Ayni benimde sıkıntılı gidince korkudan birsey olur diye cesaret edemiyorum

1 Beğeni

Zorlanmadınız mı nebilim fenalaşma falan olmadı mı hiç

1 Beğeni

Erken mi doğduu temizlik yaptınız diyee

Evet erken dogdu 1 ay kadar 23 gun yenidoğan yoğun bakımda kaldı

Temizlil yaptim diye degil aslinda uzanmaktan dedi bebek esinden ayrilmis demisti benim hatam uzanarak heryeri silmeye calistm perde filan astim

1 Beğeni

Eşime yaptırdım koltukları halılarıds yıkatmacı cagırdım yıkadı

Dip köşe duvarlar , dolap içlerine kadar hepsini kendim yaptım ama günlere bölerek yapmıştım

Temizlikçilere güvenemiyorum bir türlü

Tabi herkesin durumu farkılıdır herhangi bir riskiniz varsa dikkatli olun

1 Beğeni

Yok riskim yok 33 haftalığım şuan ama dediğiniz gübi günlere bölerek yapayım bari insanlardan yyardım istemek istemiyorum

1 Beğeni

Benim de iki ablam var onlar gelip yaptilar sağ olsunlar ,halilari da yikatmaya verdim .Kendiniz yapacaksaniz çok dikkatli olun ozellikle cam silme perde asma durumlarinda esinizden ya da birilerinden mutlaka yardim alin en zoru onlar çünkü.

@Yenianniş yavaş yavaş kendinizi yormadan yapmaya başlayın eğer zorlanırsanız o zaman birisini alırsınız temizlik için, kendinize dikkat edin lütfen​:hugs:

Geçen gün biraz detaylı temizlik yaptım. 2 gün ağrısını çektim. Doğuma yakın ya birisini çağırırım ya da işleri part part yaparım. Ama temizlik yapıpda ertesi gün doğum yapanları da duydum

Cam, kapı, ve perde hariç eğer sağlık durumunuz müsaitse yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Ama kendinizi zorlayacaksanız , bence hiç girişmeyin. Bazı evler 90 bazı evler 200 metre kare oluyor mesela , evin büyüklüğüde insanı yorabilir. Benim doğuma 18 gün var. Perdeler örneğin 15 gün önce yıkanmış takılmıştı.

Valla ben her haftasonu en azından iç temizliğimi yapıyorum ama mutfak dolapları camlar perdeler halılar koltukları silmek vs şöyleeeee derin temizliği doğuma 2, 3 hafta kala temizlikçi tutcam

1 Beğeni

Bende azar azar yapıyorum 29 haftalığım ama heryerim ağrıyor eşim yorgun oruçlu yoksa herşeyi yapardı ama camları eşime sildircem hiç yoramam kendimi

Başladım yavaş yavaş banyo wc falan hallettim hergün bi odaya girerim dediğiniz gibi kapı cam perde hariç. Çok da içime sinmiyor yaptığım temizlik güç veremiyorum bide arap sabunundan başka bişey kullanmıyorum oda anca temizliyo. Var mı kullandığınız çok kimyasal olmayan temizlik malzemeleri?

2 Beğeni