Kızlar merhaba yenidoğan hazırlığında artık az çok biliyoruz ne alınması gerektiğini ama takviye olarak ne almalıyız hiç bilmiyorum. Örneğin süt artırma takviyeleri, bebek için takviyeler, gaz damlaları yağları neler alınabilir öncesinde.
Süt arttırıcı olarak Bestlak damla, rezene-kimyon çayları kullanabilirsin
Bebek için D vitamini olarak Ocean kullanıyorum ben ama doktorumuz PRD 600 önerdi, Ocean almış bulundum bir kere diye almadım doktorun dediğini. Bu bitince alacağım
Bebek için Demir ilacı olarak doktorumuz Sidefer önerdi, onu kullanıyoruz. Kabızlık yapmadı, aksine kolayca kakasını yapıyor
Burun temizliği için serum fizyolojik spreyi ve Sterimar marka deniz suyu spreyini bulundur muhakkak, burun temizliğinde çok önemli bunlar. Ek olarak otribebe de al muhakkak
Gaz damlası olarak Nurse Harvey’s çok iyi, Rüya’da önermişti doktorumuz. Eylül’de kullanmadık çok şükür
Aklıma gelenler bunlar şu an, yine gelirse yazarım arkadaşım
Süpersin ya valla çok iyi oldu bunlar… İnternet bilgi çöplüğü gibi artık benim kafam çok karışıyor
Süt arttıran takviye: Lactamil poşet çayı, bestlak damla, malt içecekler bunları aldım arasında ençok malt içeceğinden fayda gördüm e bebek’e her gittiğimde ordan bi emziren anne içeceği alıyorum içe içe geziyorum.
D vitamini olarak ocean kullanıyoruz. O da d vitaminli omega 3 çıkartmış elimizdeki bitsin onu alıcaz (doktor tavsiye etti)
Demir takviyesi için 4. Ayda başlanıyor. Sağlik ocağının verdiği çok yan etki yapıyormuş ben de sidefer hakkında çok olumlu duydum ama ben lino fix almış bulundum tadı kireç gibi ama oğlum yadırgamadı yan etki de olmadı
Gaz damlasına ihtiyaç duyarsan bu konuda extra tecrübem var ama nurse harveys bi faydası olmadı gazlı bir bebek olursa tekrar daha detaylı yazarım. Benim bebe kolik
Doktorumuz bebek yağı yerine losyon kullanın dedi ecowell kokusu yumuşaklığı harika
Ben de nurandan sonra deniz suyu aldım burnunu daha güzel temizledi. Yeni doğanda deniz suyu uygun olur mu bilmiyorum burnunu temizlemekte zorlanırsan buraya video çekip eklemiştim sana faydası olabilir
Uygun canım biz deniz suyu kullanıyoruz cesura doktor tavsiyesiyle, çok iyi temizliyor burnunu. @Nergiz13 te deniz suyu kullanıyor du sanırım. Burda çoğunlukla deniz suyu yazıyor doktorlar
evet doğduğundan beri kullandım ama işe yaramadı bizde Akvamaris di adı.Sonra fiziolojik seruma geçtim o çok iyi geldi.Gripden de koruyor
Hmm, bebek ten bebeğe farkmı var acaba, bize iyi geldi diye onunla kaldık