35+5 hafta hamileyim ölüm korkusu bsşladı ya sezeryan felç kalırsam ta beynime pıhtı atarsa ya kalbim durursa diye beynimde kötü şey dönüyo idrarda protein kaçak çıktı tansiyon yükseliyor bu beni daha çok etkiledi ya bebeğim ölürse karnımda ya tansiyon bana bişey yaparsa diye napsam bilmiyorum aklım hep kötü düşünce
Sakin olmaya çalış stresten kötülüğü kendim çağırma
Rabbim ikinizde korusun
Hepimiz Allaha emanetiz canm, korkuların normal şuan hassas dönemdeyiz hepimiz. Allah dermansız dert vermesin kimseye, okadar çaresiz anneler varki halimize bin şükür. Kendimize dikkat edelim, uyarıları dikkate alalım Tedbir bizden taktir allahtan canm. İyi düşünki iyi olsun kötüyü asla çağırma Allaha ve kendine güven. Sağlıkla gelir bebişlerimiz inşallah.
Bunu yaşamayan düşünmeyen hiçbir hamile yok benim 2.doğumum olcam x2 düşünüyorum ya ölürsem kızıma nasıl bakıcaklar vs diye o yüzden rahat ol herkesi aynı düşünce sarıyor sen iyi düşün kendini rahatlatmaya bak doğurunca uykusuz kalacağın günleri düşün duş almanın ne kadar konforlu bişey olduğunu düşün
herşey iyi olucak güzel olucak merak etme sakinleş hepimiz allaha emanetiz ![]()
ay bende ayni durumdayim ne yqpacaz panik ataginiz var mi ?
Aynisi bendede var bende o düşünceleri atamiyorummm
Hemde çok var napıcam bilmiyorum ![]()
Tabiki öyle ama zihin o kadar odaklanmış ki düşünmesem imkan vermiyor sürekli negatif 20 yaşımada kendime ziyan ediyorum gibi
Tâbi çok şükür halimize bin şükür ama bende biraz piskolojik ver bunu atamıyorum sürekli negatif sürekli kötü şeyler
Gebelikte böyle düşünceler ekstra daha çok kemiriyor beynimizi. Bende 23. haftamda detaylı usg de bebeği besleyen tek damarda direnç olduğunu öğrendiğimde böyle oldum ilk zamanlar kendime gelemedim. Hem bebek hem benim için tehlikeleri olan bir durum. Ve 2 çocuğum daha var karnımdakine ayrı korkuyorm bana bişey olursa iki çocuğum var onlar için ayrı korkuyordum bi kaç hafta kendimi yedim durdum. Ama sonra bu şekilde düşünmenin bana ya da çocuklarıma bi faydası olmadığını farkettim. Bu şekilde evde çocuklarıma bile verimim yoktu daha ortada olmayan bir şey için günlerim berbat geçiyordu. Kendimi silkeledim bi gün resmen ondan sonra düşünceleri attım, geldikçe kendimi dışarı attım. Şuan çok şükür 34. haftaya geldim sorunsuz inşallah bundan sonrası da sorunsuz gelecek. Çocuklarımla kardeşlerine kavuşacağız sağlıkla. Kötüyü çektikçe bataklık gibi batıyoruz. O yüzden sizde yenin bu düşünceleri, hiç bir şey olmayacak sağlıkla kavuşacaksınız, güzel günler yaşayacaksınız sonra bu günleri hatırlayacaksınız niye kendime zehir etmişim diye kızacaksınız. ![]()
Bende de var ilki çok ani oldu suni sancı aldım sezeyanim çok kötüydü ardından spinal yapıldı daha sonra komple bayilttilar şimdi de normal doğum videoları izliyorum normalden ayrı korkuyorum sezeryanla spinal anestezi den ayrı komple bayiltilmaktan ayrı korkuyorum ne yapacağım diye düşünüp duruyorum bilmiyorum nasıl olacak rabbim bı yok gosterecek inşallah
Bende sürekli ağlıyorum ikinci dogumum olcak 32 haftalık hamileyim, bir oğlum var sürekli aklımda ya bir daha oğlumu göremezsem diye .. Allah hepimizin yardımcısı olsun evlatlarımıza bagıslasın
Amin amin inşallah o yüzden kötü dusunmeyip Allah’a dua ediyorum ben elimden bir tek bu geliyor rabbim illaki yardım edecektir
Merhaba, endişe bizi çok iyi anlıyorum. 2 hafta önce sezaryen ile doğum yaptım. Doğumdan yaklaşık 2-3 hafta kadar önce nası doğuracak, çocuğa veya bana bi şey olacak mı va gibi 50 tane senaryo kurup kendimi çok korkuttun. Sonuç olarak beklediğimden daha iyi geçen bi doğum yaşadım. Sadece iyileşme sürecindeki 3-4 gün beni çok zorladı ama geçti. Yani kendinizi telkin edin ve fazla düşünmeyin. Her şey olması gereken akışta öyle güzel olup bitiyor ki kendimizi yorup üzdüğümüzle kalıyoruz
Bende de cok var panik atak düşunmemeye calis diyorlar ya o nasil oluyor bilmiyorum kotu dusunce kendi kendine geliyor cunki
Evet sürekli olumsuz geliyor insanın aklına yok felç kalırsam yok ölürsem
Düzelecez inşAllah diyorum bazen allahin yazgisindan kaçilmaz her şey oluruna varir
üzülmeyecezz