Pazartesi günü sabah 9 gibi doğuma gireceğim ama genel mi spinal mi olmalıyım düşünmekten uyuyamıyorum bir korku sardı ilk gebeliğim hiçbir bilgim yok herkes birşey söylediği için kararda veremiyorum spinalede odaklanmıştım ama doktorum genelde olabileceğimi söyledi tek seçeneğim olsaydı iyiydi şimdi ailedeki sülaledeki herkes hep bir hikaye anlattığı için doğurmamaya karar verdim
Bende pazartesi saat 9 da cagrildim .bende kararsızım ama ben genel tercih edecem.
Kaçıncı haftadasin canım
36+6 olcak pzrtesi bebeğimin suyu çok çok az ve makat geliş o yüzden sezeryan olucam geneli bende düşündüm ama uyanınca çok ağrın oluyor falan filan diyip korkuttular
Yoo canım genel daha iyi bende genel yaptircam .zaten korkuyorum stresle ameliyatta duramam belden iğneden bile korkuyorum . Yok sanmiyorum genel yaptırıp memnun kalanlar var ağrı olursada ağrı kesici takıyorlar
Ben iğneden korkmuyorumda spinalde çok baş ağrısı oluyormuş ilerleyen zamanlarda bel ağrısı oluyormuş falan işte bilmiyorum düşünmekten uyuyamıyorum kalbim hıphızlı atıyor doğum korkusu sardı resmen daha öncede apandist ameliyatı olmuştum hiç uyandığım da o kesme dikme ağrılarını yaşamadım aynı şey diyorum yok öyle değil diyorlar kafam allak bullak oldu panik atakta var bende kafamda da kuruyorum ya bişey olursa diye sanırsam doğuramıycam
Canim spinalde bile 2 saat sonra uyusmam acildi ve kesik acilarini hissettim surekli agri kesici verildi. Genel anestezide o 2 saat gecmeden agrilari hissetmeye başlıyorsun dolayisiyla cok daha fazla agri aci hissedilecegi kanisindayim.
Hic korkma kimseyide dinleme herkez cok bilmiş halbuki hamilesin sana oyle seyler anlatmamalari lazim . 10 sene once spinal oldum ne bas agrisi ne bel agrisi hic bisey olmadi olursada anesteziyi vucuttan atana kadar oluyo bas agrisi onun icinde bol su bitter cikolata ve nescafe oneri doktor . Korkulacak bisey yok bebegini gor o ana sahit ol canim bende persembe olucam spinal olucam yine bende genel istemiyorum
Kuzum sen içini ferah tut ,bak düşün senin gibiyiz hepimiz biz bekleyoruz sen pzt bebeğine kavusacaksin ve dushnme o an Dr ne isteyecekse ne tavsiye ederse onu dinle düşünmek bir şeyi değiştirmiyor …akışına bıraktım düşünmüyorum hatta kendimi teselli ettiğim bir konh var bebeğime sağlıkla kavusayim bnm canımın yanması önemli değil asla değil son haberler çok etkiledi ki bende çok korkagim normalde o iğnesi bike çok korkutuyordu ama şimdi diyorum ki bnm bebeği görmem lazım bnm canım inemli değil yanması korkmayacagim bebeğim yeterki iyi olsun
Bebeğe odaklaninca herşey geçiyor bence, bizim ilk hamilelik olduğu için bilinmezlik de korkutuyor ama bn bebeğe odaklaninca korku endişe stres birşey kalmıyor
Kenardakı söylenimler hamilelik boyunca oldu ve bundan sonrada olmaya devam edicek. Kimse insanın iyiliğini düşünmüyor. Hamile kız strese sokmayalım demiyolar. Ben doğurmadan önce asla sezeryan olmam nolursun Allahım normal doğum falan yapayım diye ağlayarak dualar ediyodum. Son ana kadar normaldi bi anda sezeryana alındım ve belden oldum o iğneyi hisetmedim bile(aslında iğneden çok korkan biriyim) ve sonrasında da ilk gün 1kere yardım ettiler ama sonrasında kendim ayaktaydım artık
Ben de senin gibi düşünüyorum açıkçası o mucizevi ana tanık olmak bence içimizdeki tüm korkuyu alıp götürecek bende pazartesi doktora gideceğim bebeğim iri bebek olduğu için sezeryan olma ihtimalim var ve olursam spinal isterim
Benim ilk hamileliğim hiçbiri hakkında bi bilgim bile yok araştırmaya da korkuyorum doğum videoları çıkıyo son gün bakarım herhalde
Tabi canim inan o an cok guzel geciyo sonrasida oyle genel gercekden bi tik daha zor agriyla uyaniyosun cunki
Cesaretin varsa normal bende o cesaret yok ve mumkunse hic bir anı yasamak istemiyorum dogumla ilgili oyuzden tercihim sezeryan
Hepinize çok teşekkür ederim valla geliyor gelmekte olan yarın doğuruyorum gönül isterdiki normal doğurayım gerçekten normalden çok korkmuyordum kesme biçme işi beni geriyor aslında spinal ya da genel farketmeksizin doktoruma bırakıcam çünkü başından beri riskli gebeliğim oldu en iyisni doktorum bilir diyip kaderime hangisi çıkarsa razı gelicem spinal aklıma daha çok yattı tabi herkes spinali önermiş çünkü ama farketmiyor artık ha spinal ha genel 2sindede kesiyorlar
Aynen öyle yine tabiki her anne kendi en rahat nasıl hissediyorsa ö şekilde doğurmalı sonuçta acısını çekecek olan biziz başkalarının sizin adınıza karar vermesine de yorum yapmasına da müsade etmeyin bence
Ben hastanede 10 gün normal doğum için takipli yattım ama hiç bir şekilde açılma ve sancım olmayınca sezeryanla doğum yapmak istedim. İlk başta belden uyuşturmak için iğne yapıldı ama uyuşma olmayınca genel olarak doğum yaptım.