Dogum kontrol hapı

Kızlar merhaba, doktorum bana Cerazette diye bir hap verdi dogum kontrol hapı. Emzirdiğim için bu hap daha uygunmus. Daha once kullanan oldu mı? Puhtı falan atıyormus oyle dıyorlar bi bilgisi olan var mı kullanayım mı

Ben kullanmıştım 6 ay gibi bir süre doğumdan sonra. Bir zararı olmadı. östrojen içermiyor sadece progestojen içeriyor bu nedenle mini hap diye adlandırılıyor. Pıhtı atma gibi bir riski yok. Kullanırken çok dikkatli olmanız lazım ama dakik olmak anlamında. Hafif bir ilaç olduğu için saati saatine almaya özen göstermelisiniz.

Öyle mi? Onu bilmiyordum 20 dk-25 dk farkla içtim hep, teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için çok sağolun. :heart:

Pıhtı olayını daha cok doğum kontrol hapı kullanıp aynı zamanda sigara kullananlar için sölüyolar canm.

1 Beğeni

Rica ederim :slight_smile: Hafif bir ilaç olduğu için saatine özellikle dikkat et demişti doktorum. Pıhtı atma riski östrojen içeren diğer doğum kontrol ilaçlarında oluyor ama onunda illa olacak diye bir şey yok diğer faktörlerde önemli bu durum için.

1 Beğeni

Baska cerazette kullansnnyok mu? Kesmeye karar verdim