Doğum kaç saat sürer?

Merhabalar sancıyı çekip yeteri kadar açıklık olduktan sonra doğum ne kadar sürüyor sizin kaç dakika sürdü?

Bunun net bir cevabı olamaz canım bu kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir şey.

1 Beğeni

Doğum yapanların kaç saat sürdü onu öğrenmek için :slightly_smiling_face:net bişey olamaz tabi. Kişiden kişiye değişir.

Benim ortalama 2 saat sürmüştü ilk doğumum, 7 cm açılmayla gitmiştim hastaneye. Ama çok daha uzun sürenler varmış

Sabah 9 gibi düzensiz sancılarım vardı sonra sancılarımın bir düzene girdiğini anladım saat 16.00 da hastaneye gittim açılmam 3 cm di. Doktor Yatış mi istersin yoksa evde mi sancılarını çekmek istersin dedi. Bende yatış istedim. kızım sabah saat 5 gibi dünyaya geldi :woman_dancing::melting_face:.

Benim sormak istediğim doğumhaneye girdiniz doğum başladı ıkınma,

Ondan sonra bebeği kucağınıza alma süreniz

Bu kişiden kişiye değişiyor canım çatıya alındıysan zaten açıklıktan çok sürmeden bebisini alırsın fakat odaya alındıktan sonra açılmana bağlı olarak değişir

1 Beğeni

Ikınma kısmı kolay önemli olan o sancıları çekmek. Bende çatala çıktıktan 20 yada 25 dakika sonra kızım oldu.

1 Beğeni

Doğum başladı dediğin sanırım kafasının gözükme süresi diye düşünüp yazıyorum. Çünkü ebeler doğum başladı dediği an öyle oluyor. Emin ol zirve yaptığın an ve ıkınman güçlü ise hemen doğursun. Bende Kafası gözüktü sanırım 5 dakika içinde bebek doğmuştu. Öncesi mağlum muayene, sancı, yürüyüş falan filan.

1 Beğeni

10cm acikliga ulasinca simdi ikinmaya baslayacaksin dediler ve yaklasik 2 saat sonra bebegim geldi. 4 cm ile hastaneye gittim aksam 6da, gece 1i gecerken 10 cm olmustu. 2 gibi ikinmaya basladim ve 4 gibi bebegim dunyaya geldi.

1 Beğeni

Yeterli açıklıktan sonra 5 dk bile sürmüyor kii..

1 Beğeni

Zor olan sancı çekmek ozaman :disappointed_face:

Tabi ki.. tam açıklık olduktan sonra çekecek hicbirsey kalmıyor. Tam açıklığa ulaştıktan sonra tek ikinmada doğum yaptım

1 Beğeni

Doğumhaneye girdiğimle doğum olması 5 10 dakika falan sürmüştür tam hatırlamıyorum çünkü rjfjjwd narkoz vermişti bana doktorum dikişlerimi dikerken o kadar iyi gelmişti ki :melting_face:önemli olan doğum için yeteri kadar açıklık ve doğum başlaması 10 12 saatte sancı çekmiştim sunni sancı ile oldu benimki

1 Beğeni

Maşallah aman nazar değer. :nazar_amulet:

1 Beğeni

Tekrar doğurmaya niyetim yok :joy: