Doğum için Ambulans gelir mi?

Kimisi gelmez ,kimisi gelir ama ücret alır diyor. Suyu , sancısı vs gelip ambulansla hastaneye giden oldu mu ambulans geldi mi ya da ücret talep etti mi ?

Bizim burda doğum imkanı yok beni alsalar ilk burdaki hastaneye daha sonra 40 dk uzakta olan doğum Hastanesi’ne götürmek zorundalar

2 Beğeni

Ambulans ücret talep edemez. Kanunen böyle bir şey yapamaz. Özel hastane ambulanslarında durum farklı olabilir belki. Devlet ambulansın çağırdın mı gelmek zorundadır ve ücret talep edemez.

KaynakKaynak

2 Beğeni

Internetten araştırdım 112 Yi arayanların bir kismina gelemeyiz acil bir durum değil hastaneye gelebilirsiniz denmiş ücret konusunda birşey duymadım internette ama şahıslardan duydum açıkçası strese girdim normalde taksiyle gitmeyi düşünüyordum bazıları ambulans çağır diyor

1 Beğeni

Bence ambulans çağır. Gelemeyiz diyemezler. İmkanınız yok şu an başka bir araçla gidemeyiz dersin

2 Beğeni

Koronadan sonra da ambulansa hastadan başka birini almıyorlardi kalktı mı acaba bilgin var mı en az 1 kişi gelebiliyodu eskiden

1 Beğeni

Evet şu an 1 refakatçi beraber gidebiliyor

2 Beğeni

Teşekkürler Admincim :heart:

2 Beğeni

Biz onu fakültede ben yatarken sormuştuk ambulan şoförlerine. Artık ambulansa hiç refakatçi almıyorlarmış. Doğum için geleceklerini söylemişlerdi. Ücret de almıyorlar. Biz de hastaneye uzakta oturuyorduk, o yüzden sormuştuk. Çağırın, götürürüz demişlerdi

1 Beğeni

Bildiğim kadarıyla refakatçi alınmıyor.Devlet hastanesi ücret istemez, özel hastane ister. Ambulansın gelip gelmemesine 112 acm karar verir, boşta olan ambulans durumu da önemli.taksiyle gidilebilecek durumlarda gelmeme kararı alabiliyorlar ya da neden taksiyle gitmiyorsun diyebilirler. Sancım var derseniz gelmeyebilir mesela. Acil bir durumunuzun olduğunu, su gelmesi, kanama, dayanilmayacak sancı vb. Ayrıca taksiyle gidemeyeceginizi maddi vs.soylerseniz gelirler.Yani ikna olmaları gerekiyor. Net konusursaniz gelmemezlik yapamazlar.

3 Beğeni

Sağlık Bakanlığı tarafından yurt genelinde ücretsiz olarak verilen bir sağlık hizmetidir. Yanliz sizin icin hastaneye gittiğimde net bilgi öğreneceğim ücretli mi ücretsiz mi diye özel hastane ambulanslari

3 Beğeni

Özel hastane ücretli de devlete gidiyorum zaten ben

3 Beğeni

Valla öğrenicem onu merak ettim benim oğlum düsmeyen ateşlenme vardi ambulans çağırdım gelfi beni özele götürdü hic bir ucret alinmadi

2 Beğeni

Ben Perşembe gideceğim soracağım benden önce gideceksen teşekkür ederim yine :heart:

2 Beğeni

Yok ben aydan aya kontrole çağırdı kasimin ortalarinda gideceğim sen ogren bakalim şimdiden çok teşekkür ederim canım

2 Beğeni