Kimisi gelmez ,kimisi gelir ama ücret alır diyor. Suyu , sancısı vs gelip ambulansla hastaneye giden oldu mu ambulans geldi mi ya da ücret talep etti mi ?
Bizim burda doğum imkanı yok beni alsalar ilk burdaki hastaneye daha sonra 40 dk uzakta olan doğum Hastanesi’ne götürmek zorundalar
Ambulans ücret talep edemez. Kanunen böyle bir şey yapamaz. Özel hastane ambulanslarında durum farklı olabilir belki. Devlet ambulansın çağırdın mı gelmek zorundadır ve ücret talep edemez.
Internetten araştırdım 112 Yi arayanların bir kismina gelemeyiz acil bir durum değil hastaneye gelebilirsiniz denmiş ücret konusunda birşey duymadım internette ama şahıslardan duydum açıkçası strese girdim normalde taksiyle gitmeyi düşünüyordum bazıları ambulans çağır diyor
Biz onu fakültede ben yatarken sormuştuk ambulan şoförlerine. Artık ambulansa hiç refakatçi almıyorlarmış. Doğum için geleceklerini söylemişlerdi. Ücret de almıyorlar. Biz de hastaneye uzakta oturuyorduk, o yüzden sormuştuk. Çağırın, götürürüz demişlerdi
Bildiğim kadarıyla refakatçi alınmıyor.Devlet hastanesi ücret istemez, özel hastane ister.
Ambulansın gelip gelmemesine 112 acm karar verir, boşta olan ambulans durumu da önemli.taksiyle gidilebilecek durumlarda gelmeme kararı alabiliyorlar ya da neden taksiyle gitmiyorsun diyebilirler.
Sancım var derseniz gelmeyebilir mesela.
Acil bir durumunuzun olduğunu, su gelmesi, kanama, dayanilmayacak sancı vb. Ayrıca taksiyle gidemeyeceginizi maddi vs.soylerseniz gelirler.Yani ikna olmaları gerekiyor.
Net konusursaniz gelmemezlik yapamazlar.
Sağlık Bakanlığı tarafından yurt genelinde ücretsiz olarak verilen bir sağlık hizmetidir.
Yanliz sizin icin hastaneye gittiğimde net bilgi öğreneceğim ücretli mi ücretsiz mi diye özel hastane ambulanslari