Selam güzel anneler ve adayları! 5 gün önce doğum yaptım şuanki sorunumuz uyku! 5.gündeyiz ve uyku problemi var, özellikle gece sorun yaşıyoruz bu konuda tecrübeli anneler lütfen yardım edin. Gündüz daha iyi uyuyor derken gündüz de aynı şekılde 20 dk ancak uyuyor. Ne yapabilirim desteğinizi bekliyorum
Bir de emmeden sonra gaz çıkartmayı deniyorum sırtına pat pat yaparak bir türlü çıkmıyor. İlk 2 gün oluyordu şimdi olmuyor. 2-3 yöntem denedim yine de bana mısın demiyor belkş o yuzden huzursuz. Şu gaz olayının bir formülü var mı? Ben mi beceremiyorum
Ahhh canım sen de mi neyi eksik yapıyorum diye sorup duruyorum bu da psikolojik olarak etkiliyor nasıl yapacağız bilmiyorum tecrübeli anneler duyun sesimiziiiiii
Ayy ben 40 gün gazını çıkaramadım saatlerce uğraşırdık gece gündüz demeden eşimle birlikte sarılık oldu bide uyuyordu sarılıktan üst gaz için nursenin colix şurubunu önerdi doktorumuz ama 1 aylıktan fazlaydı onu içirdiğimizde bu seferde her zaman gaz çıkarmaya başladı ve her seferinde kusuyordu 3.5 aya kadar kustu neredeyse hangi yöntemleri denediniz
Merhaba kızım şuan 7 aylık ve ilk doğduğunda aynı bu şekildeydi..40 i çıktıktan sonra uykusu düzeldi gece uyumaya başladı, gündüzde her iki saatte bir uyuyor yine ..Berbat bir dönemdi çok psikolojim bozulmuştu sizin gibi ama geçici bir dönem korkmayın, tek önerim ne olursa olsun gece gündüz kavramını öğretin yani her gün aynı saatte ışığı kapatın sonrasında çok işinize yarayacak..Gazi belki alttan çıkartıyordur siz farkında olmadan gazlı olsa hiç duramazdi çünkü ve hemen pes etmeyin sırtına masaj yaparak çıkartın biz öyle yapıyorduk
Ahh neler yaşamışsınız çok geçmiş olsun umarım suan hersey yolundadır dizimde oturtup kafasını L seklınde tutup gaz cıkarmayı denedım ılk 2 gun oluyor sonra ıse yaramadı, diğeri de göğsüme alıp sırtına yine pat pat vurma bu da işe yaramadı. Şimdi ikidir omzuma alıyorum karnı hafif omzuma dayanıyor ve patpat vuruyorum 2 defa bu yöntemle çıkarttım ınsalllah devamı gelir
Allah razı olsun içimi rahatlattınız dediklerini yapacagım çok sağolun.. kendımı sucluyordum yapamıyor muyum diye dediğiniz gibi gaz sancıısı olsa hiç duramazdı sanırım benım de aklıma gelıyor ama üstüste huzursuz olunca dedım acaba çok mu gaz sıkışması var
Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla büyütün insaAllah yalnız daha 5 günlük onun yapacağı tek sey emip ağlayıp uyumak uyku süreleri kısa oluyo zaten gece 10 dk da bir de uyanabikiyolar ilk 3 ay bı düzen pek mümkün değil sürekli emip uyumak isteyecek genelde kucaginizda benim 3. Bebeğim 6 ay 28 günlük şimdi üst gazını bende cikaramazdim artık geceleri ellemezdim emzirio yatirirdim çünkü gaz çıkarmaya çalışırken uyanirdi bide uyutmaya ugrasirdim 40 günden sonra tüm gece uyumaya başladı gece 12 gibi derim uykuya geçip sabah 7 8 gibi uyanirdi ama bu kendi seçimi ben kalkamazdim bazen içim giderdi çocuk aç kaldı diye doktorumuz en geç 3 saatte bir emzir 40 dan sonra her 10 günde 1 saat uzayabilir demişti geceleri yani 50 gunken 4 60 Ken 5 saat falan gibi …kısacası şuan sizin karninizi özlüyor ve sıcaklığı izi istiyor bı kaç ay böyle devam eder inşaallah kolay geçer sizin için
Aynı şeyleri bende yaşadım şuan 9 gunluguz ilk 5 gün geceleri hiç bir sekilde uyumuyordu sürekli memede duruyum memede uyuyum diyordu gündüzleri de çok güzel uyuyordu biraz araştırdım gece gündüz ayrımını bilmedikleri için bu şekilde olabiliyormuş bunu öğrenince gündüzleri uyanık kaldığı süreçte evin içinde durdurdum TV den sesli birşeyler açtım evin içinde ses olsun diye şükür şuan 3 gündür geceleri de çok güzel uyumaya başladı
Gaz konusunda da pat pat vurduktan sonra aşağıdan yukarıya doğru sırtını sivazla benimki bu şekilde çıkartıyor gazını birde karnına gaz masajı yap 2. Bir önerim de tane kimyon baharatcilarda satılıyor bir tatlı kaşığı kadar bir su bardağı sıcak su da demle sonra süz hem kendin iç hemde bir iki çay kaşığı bebegine içir gaz problemine bire bir yani en azından bizde o çok işe yarıyor bu 3. Çocuğum 3 ünde de kullandım şükür hiç gaz soeunu çekmiyoruz
Detaylı açıklama için çok teşekkür ederim ihtiyacım olan herseyı anlatmıssınız Allah razı olsunbiraz daha sabır o zaman, kendimi sucluyordum gazdan uyuyamıyır dıye gaz cıkartmadan uyutmak zor olmadımı sonrası ıcın onu merak ettım cunku gaz çıkarma yuzunden uykusu kaçıyor dediğiniz gibi
Evet patpat vururken asagıdan yukarı ben de sıvazlıyoru.m ama ıse yaramıyorbugun omzuma karnını dayadım o sekılde yapınca cıkarttı cok sukur çok tesekkur ederımm detaylı anlatım ve bilgilendirme için 9.gunde boyle olması çok iyi maşallahh bebeğinizi sağlıkla büyütün ınsallah
Öncelikle hayirli olsun canim uyku problemi zamanla oturcak biraz sabretmen gerekiyor gaz problemi için hafif bisiklet hareketleri yaparsin ayrica yüz üstü düz bir yere koy sonra hem sağ hem sol tarafina masaj yap orada var mi bilmiyorum lefax gaz damlasi verebilirsin güzel günlerde büyütmen dileğiyle
İnşallah umarım ya insan yoruluyor ama yapacak birşey yok bu zamanlarda geçiyor her ayda farklı problemler çıkıyor youtubede tüm gaz çıkartma tekniklerini izlemiştim alt gaz kolayda üst gaz çok zorladı bizi
Gözünüz aydin allah analı babalı büyütsün inşallah
Bende pat pat yapiyordum çıkmıyordu ayaklarini altini baş parmagimla aşagi yukari masaj yapiyordum oyle gazi cikiyordu bebegimin
Uyku icin bisey diyemem cunku benimde bebegim oyleydi gece ozellikle yarim saate bir yapiyordu ama 40 tan sonra düzeldi uykusu
Sen güclu bi annesin bunu unutma
Allahim sana guc kuvvet versin