Doğum hikayem

Merhaba herkese ben hamileliğim boyunca burada çok gezdim çok yazılar okudum ve kendime söz verdim doğum yapinca yazacağım diye Şuan 36+3 haftalık hamileyim ama artık çok yoruldum hamileliğimin başından beri hep bir sağlık problemi yaşıyorum. İlk 26 Ekim’de hamile olduğumu öğrendim ve öğrendikten 1 gün sonra kanamam başladı 1 Ekim’de düşük yaptım. Peşine hiç adet olmadan hamile kaldım 18 Kasım’da adet olmayınca doktora gittim beta değerim 29bin idi fakat kese gözükmüyordu dış gebelikten suphelendiler vajinal ultrason ile 5+2 haftalık hamile olduğumu öğrendim ilk kalp atışlarını duydum. Sonrasında 1 ay sonra gittigim kontrolde idrarda protein kaçağı olduğunu söyleyip gebelik zehirlenmesi dediler 1 hafta tansiyon takibi yapıldı sonrasında başka bir doktor idrar yolu enfeksiyonu deyip ilaç başladı. 15 haftalık iken bu kez de TSH değerlerim çok düştü dahileyeye gönderdiler. Sonuç oda normal dedi ilaç başlamadı. 23 haftalık iken perinatolojide detaylı ultrasona girdim ve bebeğimin down sendromu olduğunu söylediler trizomi 18 olarak düşündüğünü söyledi dünyam başıma yıkıldı doğsa bile en fazla 1 sene yaşayacağını söylediler.kollarının 4 hafta bacaklarının 2 hafta geri olduğunu kilosunun az olduğunu söyledi amniyosentez önerdiler kabul etmedim 2li 3lü taramam normal gelmişti kan sulandırıcı başlandı. 15 günde 1 takibe başlandı. 28. Haftaya geldiğimde gebelik şekeri çıktı yine dahiliye ve diyetisyen eşliğinde devam etmeye başladım diyet ile kontrol altında idi tokluk şekerim yüksek çıkıyordu. Şuan 36+3 deyim halı hazırda gerilik aynı devam ediyor kilosu şuan 2760 boy 2 hafta kol 4 hafta hala geride Kilosunu topladı boyu da çok sıkıntı etmiyorlar ama özellikle kol kısalığı hala hep 4 hafta çok yoruldum artık stresten düşünmekten tansiyonumda sınırlarda 13-9 bugün herşeyi yüzüme söyleyip strese girincede tansiyonunu yukseltmeyeceksin diyorlar gerçekten çok yoruldum artık hiç bir şeye sevinemiyorum eşimden başka kimsem de yok ilk çocuğum sezeryan buda mecbur öyle olacak annem vefat etti yanımda kalacak kimsemde yok kısacası çıkmaza girdim lütfen bna dua edin rabbim kimseyi evladı ile sınamasn. Bugün ki nst sonucunda sancılarım çıktı ilk dogumumda sezeryan olmuştu o yüzden ilaç ile durdurur isek rahim yırtılmasına sebep oluruz dediler en son sancılarm 5 dakikaya düşünce acil sezeryana alındım 36+3 16 Haziran 22:40 da bebeğimi spinal sezeryan ile doğum yaptım. Devlet hastanesinde oldum kimsem olmadığı için eşim ilk etapta yanıma girdi bebeğim şuan yukarıda refekatcim olmadığı için vermiyorlarmıs uyuşuklugun gidip kendime gelmeyi bekliyorum. Bebeğimin sağlık durumu ile alakalı şuan hiç bişey öğrenemedim kaç kilo doğdu boyu ne kadar hiç bir bilgimiz yok hastaneye yatışım yapılınca pediatri doktoru hazır etmişlerdi. Sadece bir an önce ayağa kalkıp bebeğim hakkında bilgi almak istiyorum

1 Beğeni

Kendinizi üzmeyin ,evet yaşadıklarınız zor olabilir Allah bir şekilde gönlünüzü ferahlandırsın inşallah şuan kendi içinizi temiz tutun sonra bebeğinizle ilgili rabbim gönlünüze ferahlık versin inşallah yanınızda kimse olmaması sizi üzmesin herşey yoluna girer kalbinizi ferah tutun sağlıcakla kalın

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :heart:

Allah yar ve yardımcınız olsun dilerimki herşey gönlünüzce olsun üzülmeyin her şerde bir hayir vardır size yorucu ve kötü gorunen şeyler belkide hayrinizadir siz dua edin şükür edin belkide bu çektiklerinizin mükafatı büyük olacaktir gerçekten hepimizin çektiği ayrı sıkıntilar var rabbim hepimizinde yardımcısı olsun bebişiniz yanınıza gelince haberini verirsiniz :smiling_face_with_three_hearts:

Üzülme bacım hersyde bir hayır vardır rabbim büyük herkesın farklı imtihanlari oluyor sabret inan hersey daha güzel olacaktır emin ol rabbim sana bir melek göndermiş en kısa zamnda kucagına alırsın insallah ve dediklerinden cok daha iyi ve saglıklıdır emin ol bebişin.

Canım yüreğine sağlık, yaşadığın her satırı hissederek okudum… Gerçekten her adımda ayrı bir sınav vermişsin ama yılmamışsın, sabretmişsin, dualarla, mücadeleyle bugünlere gelmişsin. Rabbim sana sabrının mükafatını bebeğini sağ salim kucağına vererek göstermiş, inşallah sağlıkla büyüsün, bahtı açık, kaderi güzel olsun.

Hastanede yalnız olmak, bebeğinden haber alamamak kolay değil biliyorum ama inşallah çok kısa sürede ayağa kalkacak, onu görecek, koklayacaksın. Güzel yüreğinle anneliğini en güzel şekilde yaşayacağına hiç şüphem yok. Rabbim sana güç kuvvet versin, bebeğinle birlikte hep sağlıklı günler yaşayasın. Dualarım seninle, Allah analı babalı büyütsün, gözünüzden yaş değil sadece mutluluk aksın artık :palms_up_together:t3::growing_heart:

Nasılsın canım bı haber aldinmi bebeğinden çok üzüldüm yazdıklarını okurken Rabbim yardımcın olsun çok zor ama annesin güçlü olmak zorundasın topla kendini bırakma

Simdi nasilsin

Vardır bunda da bir hayr Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah iyi haberlerini bekliyoruz​:palms_up_together::heart:

Mesaj yazan herkese teşekkür ederim ancak toparlanabildim +1 bal sendromlu oğlum oldu evet ilk günler çok zordu yüzüne baktıkça ağladım bir çok kontrolünün yapılması gerekti kalbine beynine iç organlarına şekerine troitine bir süre onlarla uğraştım. İşitme testinden gecemedik şuan için duyup duymadığı konusunda bişey diyemiyorkar farklı bir test için 3 aylık olması gerekiyor dediler ona randevu aldık. Çok hızlı raporunun çıkartılıp en erken fizyoterapiye başlamasi gerekiyor imiş gelişimi için öyle işte.Kendimle yüzleştim kendimi sorguladım 2 gündür hayatıma dönmeye çalışıyorum 36 haftalık doğdu dediği gibi kolu ve bacağı kısa değildi 47 cm doğdu kilosu da 2950 kısacası perinatoloji doktorunun dediği hiç bir şey çıkmadı normal dediği şeyler olumsuz çıktı. Burun kemiği var demişti oysaki yokmuş. 24 günlük olduk bugün birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Araştırıyorum okumaya çalışıyorum sürekli ona en erken neyi nasıl yapacağız diye bilmiyorum böyle durumlar işte.

Hikayeni şimdi okudum çok duygulandım rabbim tüm içindeki tüm sıkıntıları gidersin inşallah sen seçilmiş özel bir annesin öncelikle iyi olmalısın ki çocuklarında iyi olsun Allahtan ümit kesilmez kötüyü olumsuzu düşünüp kendini üzme benim de kizkma down sendromlu olabilir dediler amniyosentes istediler yaptırmadım kızımın doğmasını bekliyorum rabbim hakkımızda hayırlısıni versin umarım herşey zamanla düzelir Allah yardımcınız olsun

Rabbim gerçekten hiç kimseyi evladı ile sınamasn inşallah çok sağlıklı sıhhatli doğar. Teşekkür ederim cnm :heart: