Cuma gunu bende dogurdum sonunda arkadaşlar çok şükür. Öncelikle benim sancim gelmedi bebek kanala inmedi bu yuzden 39+3 de sabah sekizde hastanede suni sanci ile dogum baslatildi. Sabah sekizden öğlen ikiye kadar hafif hafif actilar ve agri aci hissetmedim her sey yolundaydi. Açılmam 2 cm anca olmuştu sonra suyumu patlattilar ve ondan sonra suni sancininda dozlari artmaya baslayinca agrilar siddetlendi. Once dayanirim gibi oldu sonra agrilar sıklaştı ve siddetlenince aglamaya basladim. Bir gidip bir geliyordu regli agrisi gibi ama bin beteri sonra ben 2 saat cektim bu agrilari ama gelip baktilar hic acilma ilerlemedi. O an soka girdim dehset bir agri cekmeye baslamistim ve bu daha hicbir sey diyolardi acilma da hic ilerlememisti. Sonra bekledik baya aglaya aglaya ve 3,5 cantimi gorunce ki ebeler alttan bir seyler yapti anca oyle gorebildim o da zaten alttan muaynede adami mahvediyor… O saatten sonra epidural taktirdim ve epidurali bulandan Allah razi olsun agrilarim sak diye kesildi ve acilmam cok hizlandi. Bir saatte tekrar 3 cm ilerledi derken aksam 9 gibi artik doguma gittik. Hicbir agri sizi hissetmedigim icin ikin dediklerinde gayet sakince ikindim fakat bebek asagi inmemekte israr edince doktor gogsume bastirdi ve o an çat diye bir ses geldi. Kaburgam kirildi… O an tabi zaten epidural var dogum masasi bir sey hissetmedim. Sonra ikina ikina bebek doğdu. Dogmasini kolaylastirmak icin kestilerde tabi ama estetik dikis yaptiklari icin hicbir sey görünmüyor. Epiduralin etkisiyle dogumdan sonra surekli kustum ve baygin gibi yattim bu yuzden hemsireler mama ile beslediler cocugumu cunku gucumde kalmamisti artik. Eve geldik ve agri kesicilerin etkisi gecince benim kaburga agrim siddetlendi. Simdi yataktan kalkamiyorum nefes alamiyorum cok kotuyum cunku batiyor ve felaket agriyor. Acile gittim serumlar yedim haplar yazildi ama kaburga kirigina hicbir mudehale yapilamazmis ve dogum esnasinda maalesefki cok oluyormus bende zaten cok zayif biriyim hemen cat diye kirildi ustune basinca. Acidan ve agridan bebegimle bağ kuramiyorum resmen oturup kalkamiyorum zorla emziriyorum o da zaten goguslerim agriyor agliyorum surekli lohusalik psikolojiside yuklendi ben napicam diyorum hep. Kaburgam beni cok zorluyor aci icindeyken bebege bakamiyorum ailem destek veriyor ama ben iletisim kuramiyorum bebekle… Basina boyle bir sey gelen varsa bu nasil geciyor?
2 Beğeni
Lohusalığın hayırlı olsun canım çok geçmiş olsun doğum sonrası bağ kuramamış gibi hissetmen normal ama o seni kendine öyle güzel bağlıyor ki çocuğunla aşk dolu sağlıklı bir ömür diliyorum ikinize de
Hayırlı olsun bebeğini kucağına almışsın çok güzel , Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin doğum hikayeni okurken göz bebeklerim büyüdü . Kaburga kırığının acısı dayanılmaz nefes aldıkça batar. Bir an önce kaynar kemiğin inşallah . Ordaki kırııklara bişey yapılamıyor malesef . Çok geçmiş olsun. Bol bol kemik suyu içmeni öneririm daha çabuk toparlarsın
1 Beğeni