Dogum hik. Ve dertlesmek

Herkese merhaba tatli anne adaylari ve anneler . Öncelikle bu uygulmayi indirip 9 ay boyunca takip ettigim icin kendimi çok sansli hissediyorum . Cunku baya bilgi birikimim oldu . Sizleri tanidim sizlerden destek aldim .Birbirimizi tanimadigimiz halde bu kadar birbirimize destek olmak benim hamileligimj kolaylastirdi . Bilmedigim cogu seyi burda ogrendim . Eminim benim gibi olan coktur . Daha once anne olmus ama bazi konulari bilmeyen yeni duyan anne adaylari var . Ben burda hem sizleri tanidim hemde yeni bilgiler kesfetim . Ilk gebelgim oldugu halde cok sakin gecirdim. Herseye aman hemen dok . Gidek demdim .esim ve sizler sayesinde guzel bir gebelik gecirdim . Simdi de burda dogum hik paylasacagim . Ben cok fazla normal dogum istiyordum . Sezeryandan korkuyordum . O yuzden aklimda hep normal dogum yapmak vardi ama 32 haftaliktan sonra 7 tane doktor degitirdim hepsine de bebegin kilosunu sordugumda bilmiyom burdan bakilmiy fln filan hep boyle seyler soLendi . Dogurana kadar hic kilosunu ogrenemedik. Kilosunu bilmedigim icin tahminimce kucuk sirin bir kizim olacakti .Neyse dogum hik. Geleyim . 39+4haftalik dogdu ultarsona gore de 40 haftaydi . Pazartesi dok. Gitim altan muayne edildi . 2cm aciklik vardi . Carsamba gunu tekrardan dok gitim tabi hep farkli doktora gitmek zorundaDim ilcemize hep farkli doktor geliyordu corumdan . Randevusu yoktu bizde sira alarak gireriz sandik ama doktor kabul etmedi bn dedim gunum yakin o direk acilr yonledirdi . Bakamam dedi . Acilden girirs yaptik ilcemizdeki ebelr saolsun cok ilgiliydi bni nts aldilar cati muaynesi yapildi . 3 cm aciklik vardi . Corumdan gelen dok . Soylediler oda evde sancini cek dedi cok duzenli olmasina ragmen gonderdi ama bende sancimi evde cekmeyi tercih etmistim .ultrasona gore 40 haftalik olmustum . Bende sezeryan yaparlar diye dogumu baslatmak icin ise koyuldum .36 haftadan beri duzenli hurma tuketiyordum . Perşembe gunu daha fazla tuketim . 6 katli binanin merdiveninde kere tur Tim. Esimle iliskiye girdim evde comelme haraketi fln yPordum . Esime dedim bu gece dogracagim. Sancilarim hep vardi ama brn hissetmiyordum . Esimi ise yolladim ve cômelme haraketi yaparken birden bolan gibi birsey patladi ve kanli bir sekilde suyum patlamisti . Nisan ve su ayni anda geldi once tuvalte gitim emin oldum kendiliginden geliyordu zaten su sakin bir sekilde hasta bezi taktim ve esimi aradim suyum patladi yavastan gel dedim bende bir yandan evleri topladim haraket etim bol bol esim grlince hemen dusumu aldim annemi faln aradim . Ilcemizdeki hastaneye gittik .esimde bende sakindik …acilde ebeler cati muaynesi yapti 4 cm olmustu . Ambulas yoktu 1 saat ambulas bekledik bir yandan ebelr de doktora kiziyordu benim yatisjm olmadigi icin . Sancilarim hep 100 cikiyordu . Neyseambulans geldi beni aldilar arabada sancim daha da artti . 45 ve$a 1 saatlik yol vardi coruma . Benim dogracagimi sandilar hemen dogum seyleri hazirlandi . Ama benim sesim cikmiyordu yine dayaniyordum kivariniyordum sadece .corumun aciline giris yaptik benim sancilar daha da arti bu sefwr sakin kalmanin imkani yoktu . Beni bir odaya aldilar nts bebegi dinlediler tabi kadin da bir yere giti . Bebeginn kalp atis seyi sadece cizgi gosteriyordu. Bazen de 30 kadar dusuyordu. Benim sanci her saniye 2 katina cikiyordu bebegin kalp atsi uzun bir sure durdu . Ben òldu sandim bagriyorum kimse gelmiyor yanima sancilar felaket ayaga kalkamiyorum 5 dk fln bebegin kalp atsi duzensiz ve dusukdu ebe geldi direk dogumhaneye goturduler . Orda 5 ,6 kisi vardi hepsi ebe miydi bilmiyorum. Beni yataga yatirdilar damar yolu fln acildi kolumdan suni verdiler galiba sancim felaket oldu ambulasta coruma gelene kadar 3cm acilmam olmus tu . Cok hizli acilmisti . Coruma geldigimde 6cm aciklik vardi suni sanci veni deliye dondurdu . 23:45 den 2 kadar 9 cm acilmam oldu . Bana bir kere daha suni verdiler . Ikin deyip yanimadan godiyrdu ebeler ben elimden geldigince yapiyrdum . Kulaklarim çınlıyor beynim zonluyordu o kadar cok ikiniyordum ki ebelr yanima gelince ikinmiyin ikinirsan dogcak diyordu kimse beni anlamiyordu ben ikininca onlara karsilik verince bana bagriyor ne halin varsa gor diyordular . Normal dogum isteyen sensin fln diyordular . Acidan kolumdaki damar yolu ognesi fln cikiyordu bana bagriyordular cikarma diye halbuki bilerek hic birsey yapmiyordum . Bantlar kendisi cikiyordu . Kolarimi delik desik ettiler . 9 cm aciklikla baya bekledim en sonunda. Bataldim agldim bagriyorum kimse gelmiyor yalvariyom beni sezeryana alin diye doktoru cagrin fln diyom ama hic bir fayda yok bebegin kafasi gorukuyor alamayiz . Dogracaksin mecbur diyorlar. Benim midem bulaniyor fln yataktan yere indirdiler tuvaletini yapar gbi ikin diye ama yok yani anca soyluyorlar benim kolumdan tutup yardim bile etmiyorlar bezimi bile ben taktim suni sanci90 ile 100 arasinda gdio geliyler ablaya doyrum bezimin yapisang8nj goremiyorum sen takrsin diyor gidiyr . O an oldum sandim​:disappointed:o kadar caresiz hisetim ki ebelr sadece bana kizmaya geliyrdu . Ikinsan gelcek bebek ama sen ikinmiyon deyip geri yanimdan gidiyrdular . Ben yalvariyordum.onlar adoktoru cagrin diye bebegimin kalp atisi arada dusuyordu …sadce edisardan bana duzenli nefes al diyr telefondan filme bakiyrdular …yanima gelip hadi basarabilirsin hadi canim soyle ikin nefesini kontrol et diyen yoktu . En sonunda yalvariken yalvarirken doktoru cagirdilar …erkek bi doktordu . Oda bana kizdi ikinyorum dedikce sen bir sus konusma gibi kaba tavirlari vardi doktor gelince tekrardan suni verdiler. Annemi cagirdilar annem de geldi hadi bebegin olcek bak 9 ay karninda tasidin fln diyrdu . Dayan mayan birseyler diyordu. Doktor altan muayne etikce ben kendimi geri cekiyrdum cunki asiri sert bakiyordu .ben yinde ikiniyordum doktor haric guvenlikci ve 4 tane daha ebe fln vardi bacaklarimdan bagaldilar ama yone de kollarimdan bacaklarimdan her biri tutuyordu . Guvenlikciyi isirdim ebenin birne tekme atmisim 5,6kisi tutmasina ragmen ebenin biri butun yukunu karnima bastirdi doktor bebegi cikarmaya calisiyor benim sanci tavan olmus nefes alamyi bile unutmusum kendimi biraktigim an ebenin biri yuzume vuruyir kendime geleyim bayilmayim diye sonra dok. Dedi ben sana yardim etcem doye icime bir tane ucunda yuvarlak birseyi olan bir tane boru soktu hisetim iliklerime kadar ciglik atiyom ama yok borakmiytlar sonra bldoktor ordan asildi ebe butun gucunu ustume bindi derken kizim ciktiginj hisetim . Kafasi kocaman sismisti . Kordonda bekleme olayi bile olmadi direk kesip atilar . Bebek bakiyordu . Agliyrdu biraz ona baktim esimin cikmasini beklediler …ama benim karnim fln felaket agriyordu .hic mecalim yoktu kizimin oldiguna sevindim mi nasil bir duyguydu bilmiyorum kizim agladikca ismin soylurdum.susyordu. bana bakiyrdu sanki sesime yonelmisti . Sira dikise geldi kesi atildi dikisi stajer yapti tek bacagimi uyusturdular stajer o kadar agir dikti ki uyusukluk gotti artik dikis atilirken hisediyrdum her sordugumda 15 dk kaldi doyrdu 1 saat fln surdu birde yanlis dikmis ustune tekrardan dikis fln ati ama o kadar canim aciyordu ki her seyi hisediyrdum .3.24gece bebegim oldu kilosu 3.630 du .beni diktikten sonra altima bezi koydular bezini bantla kalk ustunu giy dediler goremiyom kalkamiyorum fln desem de sen yaparsin diyordu agrim oldugu icin bekliyrdum hizli ol fln diyrdu ustumu bile tek basima giydim onkadar zordu ki kimse elimden dahi tutmadi ne kadar da guclu bir bedenim varmis o kadar aciya nasil.dayanmisim bilmiyom :disappointed:bebegimi kucagima verip beni sandelyeyle disari cikardilar .odaya aldilar sutum yoktu bebegim ac kalmasin diye mama istedik ama vermediler anne sutu olcak dediler cok ugrastim ama kizim göğsümün ucunu tutamiyrdu . Silkon gogus ucu aldirdim.sabahin 10 kadar kimse vermedi ben esime dedim.mama aldi onu verdim .anne sutu emcek diye kizimi ac biraktilar . Az bir sarilgi vardi ama simdi daha cok gozleri sap sari oldu bugun 10 gibi hastaneye goturcegiz lutfen dua edin elimden almasinlar bebemi . Lohusaligim nasil geciyr yorgun goguslerim sis dikislerim hala aciyor karnim aciyor arda . Kaynanamgil.burda herkes birdey diy . Bebegimi uyandiryom uyandirma . Gazini cikariyom elleme uyusun bebek . Kaynatamdan korkuyom kanser hastasi kemoterapi goruyor bebegime bi hastalik fln gecer mi diye kucagina almiyir ama yinede bir korku kaynanam desem bebek usuyir diyom yok birsey olmaz evin ici iyi sarilik oldu bebek diyom ondan birsey olmaz gecer vs . Hattakaynanam kendi ogulari ile konusrken oglu sordu bunu da emzirdin mi diye evet dedi . Ven gozumle gormedim ama edime dedim annene soyle emzirmesin benim gogsumu red eder ven gorursem o an birsey derim iyi olmaz . Fln dedim ama oda emzirmedi fln dedi o ogulariyla ugrasiy daha kucuk diy emzirmez fln dedi ama bn inanmıyorum . Cok kotu kizimdan bir uzKlasma istegi bile var . Ben başkalarının cocuklarina bile baktim bebekken ama kendi be egime bakamiyom … herkes bir halt diy yapma etme bnm bildigim dogruy bile yok oyle degil . Fln degince ellerinden alsam kisandi sanarlar basima bunlarin gelecegini biliyordum . Keske kimse olmasaydi evet cok zorlanirdim ama kizima daha iyi bakardim .simdi sanki bn dogurmadim da baska birinin bebegini seviyormusum gibi her an gidecek mis gibi geliyor . Simdi diyceksiniz gitsin etsin esinle bakin bn ne deyim gelmesinler kalmasinlar mi deyim babasi hasta zaten oda kizi icin cabaliy goruyom . Simdi boyle desem cok yanlis anlasilcam hamileyken dedim esime o kadar ama ben evde biri olunca rahatsiz oluyom vs dolyli yoldan soylddim ama anlamdi galiba…bakalim ne olcak …coook.uzun yazdim kb. baya doldum …

Ah canim benim oncelikle lohusaligin hayirli olsun bunlarin hepsi gecici inan sakin canini hic biseye sikma kendi bildiginden sasma bi anda hayatin degisti kolay degil zamanla hersey duzene giriyo merak etme. Sarilik icinde sik sik emzir baska care yok canim malesef bizdede hafif var ilerlermz insallah ek mama takviyeside yapiyoruz hastanede basladilar. Dogumuna gelince inan okadar uzuldum ki ilk digumumda ayni seyleri yasadim nerdeyse Rabbim in kutsal gordugun gunahlarin dokuldugu dogum anini malesef insan oglu okadar ciddiye almiyo resmen kopek gibi davraniyolar ben korkudmdan 10 sene cocuk yapamadim sezeryan olacagimi bildigim halde hep o dogumda yasadiklarim yuzunden . Sen toparlanmaya bak canim dualarim sizinle insallah sariligida atlatir bebisin tekrar lohusaligin hayirli olsun :bouquet::purple_heart:

Hayirli olsun Rabbim evladinizi sizlere bagislasin merhamet merhamet merhamet diyorum o kadar zorlastiriyorlar ki insanlar durumlari cok uzuldum bende cektiginiz onca aciniza sıkıntınıza hepsinin karsiligini alicaksiniz insallah kalbinizi ferah tutun Allah iyi insanlarla karsilastirsin derken aslinda tam da soyledigimiz bu ama Rabbimiz merhametsizleri unutmaz onlari gozlerinin bakip kalicagi gune erteleilyodur insallah .Kayinvalidenizin emzirmeye calismasi nedendir onu anlamadim ne oluyor ki oyle yapinca sizin yerinizde kim de olsa hoslanmaz Allah imtihaninizi kolaylastirsin​:palms_up_together::palms_up_together::rose:

Canım benim öncelikle rabbim analı babalı buyutsun sağlıkla huzurla ,hastane çalışanları neden bu kadar. Kabalar anlamış değilim kadınların hepsi aynı şeyi söylüyorlar çok sertler insan yokmuş GB davraniyorlar ,kendileri olsa sanki bagirmayip sessizce doguracaklar …kayinbabanin hastaligindan korkma kuuzum bir şey bulaşmaz aksine başkaları diğer herkes onun için tehdit çünkü adamın bagisikligi çok düşüktür o sizden başkasından kapabilir çok müsaittir vücudu yani sgalikci değilim ama sağlıkçı biri varsa ins aramiDa içini rahatlatacak şeyler soyler .kaynanam neden bebeği emzirmek istiyor bunu anlamadım kuzum küçük çocuğu mu var

Cook geçmiş olsun gerçekten zor bı doğum olmuş Allah o an vicdanlı insanlarla karşılaştırsın baya zor geçmiş ama atlatmışsın bebeğini güle güle büyüt :heart:

Ahh csnim benim neler yasamissin çok üzüldüm cokk ama ne olur kafana bir şey takma bazı şeyleri görmezden gel şu an lohusalisin daha fazla hassasssin kendine odaklan bebeğine toparlanmaya bak iylesmeye bak Allah’ın izniyle hepsini atlatacaksin zorlu bir doğumu atlatmissin bunu mi atlatmayacan eşinle konuş ama derim onlarin yaptigida büyük bir terbiyesizlik sakın takma onları sakın boşver

Bende de buyuk bir korku olustu o doktoru o insanlari gormek istemiyorum …Suan bile bana dogu.u sorduklarinda yada bebegime baktigimda oan aklima geliyor baya pozitif bir sekilde gitmistim.o kadar negatif olacagini hic tahmin etmedim . Lohusaligimda da kayanamin benimle zitlasacagini biliyordum hep ondan korkuyordum hic dogum korkum yoktu …simdi benim sverek aldigim seyleri begnmiyir o neymis diyo ana kucagina fln bebek usuyor yuzu saoguk ustune battaniye ortuyom kirmizi renk onu kaldir o renk ne oyle bebege kizilgi cikar vs degisik seyler soyluyor . Suan o kadar sakin kalmaya calisiyorum ki simdi bile beni icten ice deli eti bebekde sarilik var diyom birsey olmaz diyorlar suan uykusuz bir sekilde hastanedeyim buuyuk ihtimal kizima isik vercekler .Annelik cok zormus bunu da anlamis oldum elimden hic birsey gelmiyormus gibi hisediyom .

Evet insanlarda merhamet olmayinca hersey zorlasiyor . 23 yasindayim 23 yasina kadar o kadar zorluk gordum ki aci vs. Ama bu kadar buyuk bir travmam olacagini hic dusunmedim .Kaynanam eltimin cocugu 3 ayliken emzirmisti onsa bile cok kizmistim …kaynanamda 65 yasinda yasli bir kadin butun torunlarini emzirmis oyle esimle aram bozulabilir her patlayabilirim bakalim ne kadar dayancagim . Kendi annem bile kizima soguk mama verince kiziyordum. Sicak ver diye bakalim nasil olacak .

Ah canim benim valla cok sabirsizdin dogurmak istiyodun bi an once inan seni cok iyi anliyorum cok da uzuldum sakin uzulme sutunude etkiler bebeginde hemen toparlanir insallah mama takviyesi ve emzirmeyle atlatirsin insallah yatirmazlar. Kaynananda istedigi kadar konussun cvp dahi verme sen bildigini yap kudursun boş ver adi ustunde kaynana iste

Kafanda travma olusturma kardesim o her zaman olmaz evet bazen kotu insanlara denk geliriz ama hep olmaz Allah bizi korur kötülerden sen kendine kalbine en onemlisi Rabbimize guven hepsini bosver .65 yasinda kadin göğsünü cocugun agzina tutunca ne oluyor acaba inanc ne ordaki onu cozemedim anne bebegini doyurmak icin emzirir 65 yasindaki kadinda sut olmaz bu neyin nesi acaba cok degisik insanclar var hayatta gercekten artik beyin yakan cinsten Allah yardimcin olsun kolaylikla gecsin bu sureclerin ınsallah

Ben bu kadar kötü insanı hiç böyle birarada görmedim çok kötü travma bırakmışlar sana ve yavruna. Allah’ım sizi birbirinize bağışlamış onca kötülükten sonra oysa hergün gün sayıyordun yavruna kavuşmak için. Sen yine de bunları düşünmemeye çalış kucağındaki mucizeye bak ve şükret sağlıklı olduğu için. Kaynanada ne desem yerinde olur bilemedim en sevdikleri şey sanki kendileri doğurmuşcasına her hakkı kendilerinde görüyorlar, kocanla konuş o uyarsın çocuğunla arandaki bağı etkilemesin bu durum

Allah belasini versin oyle ebeninde doktorunda hastaneninde ul*n sanki babalarinin hayrina doktorluk hemsirelik yapiyorlar …

Hâlbuki sen ne güzel yonetmissin ilk anları skain şekilde… Ne diym ben bela okuycam… Gecmis olsun…

Evet bende dogumumda anladim ne kadar guclu oldugumu anladim . Kizim icin o kadar endiselendim ki òlcek diye o kadar cok korktum ki ikinmayi birak tum organlarim disari cikacak sandim . Cok zormus

Cok tsk ederim.

Evet bende oyle duusnuyom . Benim kabusum oldular

Konustum zaten ben de gorurusem derim de . Suanlik rahatsiz oldugum konulari esime diyorum o soylesin diye yine aynisi olursa ben soylerim .

Amin amin insAllh gecer benim annem dahi yapsa ben yine boyle kizarim her halde . Bilmiyom cok koskancim ama elimden geldince onlara da sevdiriyom …Ama tek birakinca aklimda bir suru soru oluyor .

Biliyon mu oyle yapmaya calisyom bugun biz gindince yatak odami duzeltmis yatagi fln bende esime dedim anne de birdaha yatak odasini duzeltmesin tabi zamaninda ben buna demistim .kaynama eltim dogum yapinca onunda yatak odasina girmisti bende demistim onlarin mahrem yeri girme oraya fln bu sfer aynisi bna yapti . Cok sinir oldum . Bende esime dedim sadece yemegimi yapsa yeter ben diger islerimi tutarim diye ben soylersem yanlis anlar sen soyle dedim bklm ne diycek . Ne olcak ben kaynanma soylemiyorum benimle inatlasiyir ben de sinirleniyom bebek icin sakin kalmaya calisiyom hadi hayirlisi …

Ya ne kadar zorluk çekmişsin bir solukta okudum ve nefesim kesildi resmen. İnşallah çektiğin son acı olur canim bebeginle mutlu huzurlu ömrünuz olur inşallah. Kaynanan meselesine gelince bende aynı şeyleri yaşadım sanki başkasının cocuguymus gibi hissediyordum ben sadece emzirmekle gorevliymisim gibi hatta korkuyodum ben neden bişey hissedemiyorum diye lohusayken hele hiç çekilmiyor çok zor durumlar ama inan hepsi geçecek sen beginle yalnız kalacaksin ve onun seni ne kadar çok sevdiğini sana ne kadar bağlı olduğunu göreceksin o zaman bütün bu yaşadıklarını unutacaksın