Doğum enerjisi

Merhaba

Üniversitede hocamız doğumdan önce doğum enerjisi gelir demişti. O enerjiyi boşa harcamayın da dedi.

Size hiç doğum enerjisi geldi mi?

Sabah çok enerjiktim ama sonra duygu karmaşasına girdim.

Enerjinin doğum enerjisi olduğunu anlamanin bir yolu var mı?

Bu enerji olayını suyum geldiğinden itibaren yaşayan biriyim :star_struck: O gün gün boyu halim yoktu, tüm gün yatakta uyuyarak geçmişti ama ben bunun doğum belirtisi olduğunu bilmiyordum o zamanlar tabi. Suyum geldikten sonra doğumhaneye girene kadar o enerjim hiç bitmedi. Taa ki bebeği doğurana kadar. Sonra o enerji yerini yorgunluğa ve bambaşka yeni bir dünyaya bıraktı. Ben aslında o günü uyuyarak geçirerek enerji depolamıştım. Aslında o doğum enerjisi denilen şey bana göre o anın verdiği bir heyecandan ibaret. Çünkü tek odak noktan bebeğin oluyor. Eğer sancılarına odaklanırsan enerjin başta bitmiş oluyor zaten. Sen de sadece bebeğinin gelmesine odaklanıp gerçekten o sancıların bebeğinin gelmesi için tek yol olduğunu düşünürsen doğum enerjin hiç bitmez. Bunları lafta söylemiyorum, gerçekten ben yaşadım ve gördüm. Umarım bu doğumumda da bu söylediklerimi ben de yapabilirim :pray:

Çok güzel yazmışsın :smiling_face_with_three_hearts: teşekkür ederim :bouquet:
Unutulmaz güzel anıların olmuş inşallah yine böyle güzel anılar bitiktirirsin :heart:

Teşekkür ederim arkadaşım, umarım sen de geride böyle güzel anılar bırakırsın bu süreçte :pray::blush: