Doğum enerjisi

Merhaba

Üniversitede hocamız doğumdan önce doğum enerjisi gelir demişti. O enerjiyi boşa harcamayın da dedi.

Size hiç doğum enerjisi geldi mi?

Sabah çok enerjiktim ama sonra duygu karmaşasına girdim.

Enerjinin doğum enerjisi olduğunu anlamanin bir yolu var mı?

2 Beğeni

Bu enerji olayını suyum geldiğinden itibaren yaşayan biriyim :star_struck: O gün gün boyu halim yoktu, tüm gün yatakta uyuyarak geçmişti ama ben bunun doğum belirtisi olduğunu bilmiyordum o zamanlar tabi. Suyum geldikten sonra doğumhaneye girene kadar o enerjim hiç bitmedi. Taa ki bebeği doğurana kadar. Sonra o enerji yerini yorgunluğa ve bambaşka yeni bir dünyaya bıraktı. Ben aslında o günü uyuyarak geçirerek enerji depolamıştım. Aslında o doğum enerjisi denilen şey bana göre o anın verdiği bir heyecandan ibaret. Çünkü tek odak noktan bebeğin oluyor. Eğer sancılarına odaklanırsan enerjin başta bitmiş oluyor zaten. Sen de sadece bebeğinin gelmesine odaklanıp gerçekten o sancıların bebeğinin gelmesi için tek yol olduğunu düşünürsen doğum enerjin hiç bitmez. Bunları lafta söylemiyorum, gerçekten ben yaşadım ve gördüm. Umarım bu doğumumda da bu söylediklerimi ben de yapabilirim :pray:

4 Beğeni

Çok güzel yazmışsın :smiling_face_with_three_hearts: teşekkür ederim :bouquet:
Unutulmaz güzel anıların olmuş inşallah yine böyle güzel anılar bitiktirirsin :heart:

1 Beğeni

Teşekkür ederim arkadaşım, umarım sen de geride böyle güzel anılar bırakırsın bu süreçte :pray::blush:

1 Beğeni