Selam teyzeleri. Nst de ki hemşire karnımı görünce ikizmi dedi yok tek dedim o zmaan kilolu galiba dedi karnıma böyle tepki vereni ilk defa gördüm şaşırdım doktorumuz baktı doğum normal gözüküyor sezeryanlık bişey yok herşey normal dedi kilosu 2950gr mış. Bir de çatı muayenesi yok doğum sancınla birlikte normal gelirse o zaman bakacağız dedi anlamadım varmı böyle olan yada duyan aramızda @NURAN @Cansu @Esma @İlknur @Cesurumm @Nergiz13
Çok şükür her şeyin normal olmasına çok sevindim çatı muayenesi hakkında bilgim yok ama bilen vardir mutlaka bende takip edeyim
@Funda Çok sevindim, sağlıkla gelsin Evet, kimi doktorlar sancı başlayınca bakıyor çatı darlığına ve gidişata o şekilde karar veriyor. Biraz riskli bir durum bana göre ama çoğu doktor da böyle yapıyor artık
Genelde devlet hastanesinde doğum belirtisi gelince ilk çatı muayenesini yapıyorlar.
Sadece çatı muayenesinden normal ya da sezaryen olcakmış gibi anlıyoruz ama
Bebeğin pozisyonu, kilosu bunlar da normal doğum belirtilerini gösteriyor.
Bu sıralar ultrasondan da çatıya bakıyorlarmış.
Devlet hastanesine gidiyorsanız önceliği normal doğuma da veriyorlar
Ben sezeryan doğum yaptım güzelim çatı muayenesi olmam gerekmedi o sebepten Tahminimce sonda takılırken verdiği rahatsızlıkla kıyaslama yapılabilir diye düşünüyorum @Funda
34 w dan sonra nst ye başlanıyor hemen hemen her hastanede 37 w lıkkende vajinal muayene yapılır duruma göre bakılır buna çatı muayenesi deniyor ben yaptırmıştım . Kendinizi kasmazsanız sorun olmuyor. Sürekli yapmıyorlar bu muayeneyi bide sancılıyken yapılıyor . Doğum şekli için fikir veriyor . Şuan 38+4 dün.
Ama ben dogum başlaması için bu hafta tekrar yaptırıcam doktorumun eli çok hafif çünkü .
Teşekkür ederiz tezesi
Ben çatı muayenesi için gün veriyolar diye biliyodum 37w den sonra. malum bende 37+3 oldum doktor öyle diyince şaşırdım. Bakalım hayırlısı inşallah normal gelir
Aslında iki tane doktorum var birisi devlet birisi araştırma üni hastanesinde ikisinede belli aralıklarla gidiyorum. Şuan araştırmadayım burda öyle dediler. Pazartesi de devlete gidicem bakalım ordaki ne dicek. Pozisyonu 3 haftadır baş aşağıda kilo da şuan haftasına göre normal inşallah normal olur dua edin
Sevindim canım sağlıklı olsun yeterki Bende daha erken çatı muayenesi yapmıştı o zamandan beri normal doğum olamıycağmı demişti,sezeryan olucam ben vagina küçükmüş bende dar yani bebek çıkamaz diye sezeryan önermiştu doktor.Doğuma yakın bakmasında da bence bir sorun yok normalde doğuma az kala çatı muayenesi ediyolarmış burda konularda duymuştum
32 de başladıık nst. Şuan 37+3 üm o yüzden sordum doktora çatı muyeneyi. Ama doğum sancın gelsin doğumun başlasın o zmaan bakıcaz dedi. Bende hiç bişey bi belirti yok yada ben anlamıyorum bilmiyorum nasıl olucak
Sağolasın tezesi hayırlısı bakalım hep erken gelir sanıyodum ama bu gidişle gelesi yok gibi baya durur rahatı yerinde
Amin inşallah güzel dogumunuz olsun
Teşekkür ederim belkide o şekildedir bakalım daha neler deneyimliycez.
Amin inşallah hepimizin
@Funda Selam cnm çok sevindim saglikla gelsin bebişbebişin geldigi yol dar veya cok acilirsa mı demek istemiş acaba,anlamadım bende.azeriyim diye turk cumlelerini pek anlamiyorum kusura bakma cnm.
Anladıysam bile anlatmak zor oluyor,sonra dedigim eleştiriliyor diye ağzımı acamiycam
Kimin dediğini anlamadın ben yardımcı olayım
Funda hamim dediki, çatı muayinesi olmadan doğumda sancinla birlikte normal gelirse o zaman bakacagiz ,soruyu anladımda ,anlatamam diye anlatmadım,kısaca oylenyazdım işte
Bebeğin geldigi yer dar veya geniş diyemi soylemiş acaba. @Cansu
Geniş veya dar diye değil.
İş yerindeki (hastanedeki) kural öyleymiş. Hamilenin erken doğum riski, annede veya bebekte bir sorun görüslerse ve
doğum belitisi görüp bakıyorlarmış
Funda da neden böyle yapıyorlar diye merak etmiş
Erken baksalar bebek normal mi doğacak öğrenseydim olmaz mıydı demek istedi
Çatı muayenesi sizde çanak muayesi diye geçiyor.
Anladım canım teşekkür ederim