Doğum anında Ikınma Tekniği

Kızlar merhaba yarin suni sanci ile doğumum başlayacak. O an yapılması gereken nefes ılk.egzersizi ve doğru ıkınma ile ilgili önerdiğiniz video ya da herhangi bir şey varsa link paylaşır mısınız? Birde suni sancı alırken ne yapmaliyim tavsiyelerinizi yazın lütfen kendi sancim gelmedi artık mecbur suni sanciyla doğumu baslatmak istedi doktor. Bu sureci en iyi nasil yonetebilirim ve suni sancı esnasında nasılaçılmayı hızlandirabilirim?

Canım bende hiç sancım yokken sunni sancı ile doğurdum 2 gün sürdü zaten ilk zamanlar sorun olmuyor doğuma 2 3 saat kala sancılar can yakıcı oluyor doğuma yarım saat kala falanda ıkınma istediği oluşuyor benimki öyleydi ebeler başımdan ayrılmadı son yarım saat 2 kere duşa falan girdirdiler beni onların talimatlarını dinledim boşa gücümü harcamadım bilerek doğum haneye girdikten 5 dakika sonra falan doğurmuştum sen ebelerini dinle özel hastanedemi olacak doğum yoksa devlet mi

Sancı geldiğinde squat hareketi yaptırdılar bana eğilip bacaklarını yanlara aç dediler sancı anında ki bebek kolay ilerlesin dediler birde oturmaya izin vermediler bebeğin kafası görünüyor diye

Vallahi canım bir yabancı sayfasında bakmışdım öksürdğğünğz gibi ırkının öksürdüğümüz zaman ıkınma oluyor ya işdə öyle boğazdan.

Ayy benim kaynana sancılar ufak ufak girdiğinde bile ıkın ıkin diyip duruyordu endnwkdj o geldi aklıms

Boşa hastane masrafıda çıkmazdı desene​:smile:

Ay gerçekten 2 gün mü sürdü ben sabah gider aksama dogururum saniyodum. Özelde olacak dogumum peki epidural almadiniz mi epidural almali miyim acaba daha mi geciktirir dogumu

Çok teşekkür ederim insallah guzel ve kolay bir dogum geçiririm :smiling_face_with_three_hearts:

Tuvalete oturur gibi mi bu hareket

Insallah cabuk olur benimki de ya

Yok canım almadım epidural bence tercih meselesi benim öğlen yatışım yapıldı mesela 12de akşam 6ya kadar sancı verdiler sonra kestiler sancıyı ertesi sabah7den saat 4e kadar sancıyı taktılar sonra doğun oldu zaten bide bana doğumdan sonra narkoz verdiler dikişi falan hissetmedim 15 dakika kadar uyutmuşlar

Evet ya bu hareket zaten sancı girince ıkınms hissi kendiliğinden geliyor büyük tuvaletin gelmiş gibi hissediyorsun

Her doğum birbirinden farklı yattığım gün kadınlar bağırmaktan helak oluyordu dedim bendemi böyle olacağım gözüm korktu ama gerçekten dayanılmıcak birşey değik bir daha bu anları yaşamayacağım dedim her anın tadını çıkarmaya bak

Her dogum bir olmaz canim acilman varmi hic kontrol ettimi doktorun acilman varsa rahat olur korkutma kendini stres yapma sanci vurdukca yuru bide beni hep sola dogru yatirdilar bebek rahat kanala girsin diye benim acilmam hic olmadigi icin cok zordu insallah kolay bir dogum olur senin icin

Bir avazda çıkarsınız umarım,.sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız umarım , özelde nerede ne kdra anlastiniz. ? Siz sanırım.antepte idiniz…bende antepteyim fikir olsun diye soruyorum

Yaşam hastanesi Şahin korkmaz’a gidiyorum çok iyi bir doktor normal doğum ücreti 19.750 dediler. Sezeryan ucreti de bebek makat gelişli olursa 22.500 ama keyfi sezeryan isterseniz 24.500 ya da 26 bin civarinda soylediler.

Doktor cati muaynesi yaptiginda her seferinde o kadar feleğim şaştı ki adama soramadım hiç bana kalsa bence yok emin degilim ya insallah biraz vardir gerci cati muaynesinde kendi sancim vaslasin diye zorlamisti aciklik olmasa o kadar parmagini sokup harekrt ettirebilir miydi bilemedim

Insallah bende cikarabilirim normalde regli agrisinda bile igne vurunan biriyim