Doğum açıklığı

33+3 haftalığım 2-3 cm açıklığım varmış.doğumum başlamış sizcr ne kadara doğum gerçekleşir.

1 Beğeni

Doktorunuz ne dedi ne tavsiiyede bulundu acaba haftanız biraz erken çünkü :blush:

1 Beğeni

Normalde hastaneye yatış önerildi ama ben kokrtum açıkçası birsürü ilaç verilicekti.Onun için eve geçtim istirahat verdi.Ciğer geliştirici iğne yapıldı birde.

1 Beğeni

Suyun gelesiye kadar yapacagin bisey yok
Sancilarini takip et

2 Beğeni

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz @Kaplanaleyna :cherry_blossom:

1. haftamda bana da aynı şey yapıldı. 2 cm açıklığım olduğu söylendi. Ama bebek kanala girmemişti. Yatış verilmişti ama biz reddetmek zorunda kaldık çünkü 4 yaşında bir kızımız daha var ama memleketten uzakta yaşadığımız için kızımı bırakacak kimsemiz yoktu. Doktordan izin istedik ve 2 gün daha bekledik. O süreçte annem vs geldi memleketten. Doktor yatış başladığında da ciğer geliştirici, beyin geliştirici vs iğneler yapılacağını söylemişti. Yatış için acilden giriş yaptığımızda kadın doğuma yönlendirildim ve doktor hatası olduğunu öğrendim. Bendeki açıklık doğum açıklığı değil, ilk normal doğumdan kalan rahim açıklığıymış. Böylece yatışım iptal oldu. Ama doğum açıklığım olsaydı kesinlikle beklemezdim. Çünkü doktorum beklemek riskli, her an doğum başlayabilir, çok uzun sürmez demişti.

Bence siz de korkmayın ve hastaneye yatın. Açıklık hiçbir doğum belirtisi (nişan lekesi, su gelmesi, sancı) olmadan da ilerleyebilir. Bebeğiniz olumsuz etkilenebilir. Bir sürü de ilaç verilmiyor merak etmeyin. Normal vitaminler ve sadece ek olarak olası durumlara karşı bebeğin beyin ve ciğer gelişimi için birkaç ilaç veriliyor. Yani bebeğin gelişimi için olan önemli ilaçlar onlar. Doktorunuz doğum açıklığı olduğunu söylediyse beklemeyin. Ayrıca suyunuz doğum anında da gelebilir. Su gelmesini beklemeyin, bebeğinizin haftası da küçük olduğu için bebeğiniz riske girebilir. Hastanede doktor gözetiminde olmanız daha mantıklı

1 Beğeni

Sizde erken doğum riskimi vardı?

2 Beğeni

Merhaba @Kaplanaleyna hoşgeldiniz​:bouquet: çok stresli bir durum bugün nasılsınız

2 Beğeni

Teşekkür ederim

1 Beğeni

Başlarda düşük riskim vardı sadece 4.5 aya kadar yattım hep ilaçlarla toparladım krndimi ama erken doğum riski var diye birşey söylemediler

1 Beğeni

Hoşbuldum​:blush:.Teşekkür ederim her geçen gün daha iyi oluyorum buradaki güzel insanlar sayesinde

2 Beğeni

@Kaplanaleyna Anladım.Geçmiş olsun.Benimde erken doğum riskim var ondan sordum.:slightly_frowning_face:

1 Beğeni

Sizede çok geçmiş olsun.çok dikkat edin kendinize

2 Beğeni