Doğum 4 cm açıklık

Merhaba dün kontrole gittim ve doktor 4 cm açıklık olduğunu ve bebeğin baya aşağıya indiğini söyledi ve Perşembe gel yatışını yapalım dedi suni sancı ile destekleyecek bebeğim yarın tam 39 hafta olacak böyle bir durumu yaşayan var mı suni sancı dan çok korkuyorum çok uzun sürer mi acaba ve sancım yok nst’de falanda sancım çıkmıyor

1 Beğeni

Peki 4 cm acikligi hissettiniz mi sanciniz oldugu icin mi doktora gittiniz

Benim yarın 40 doluyor kimse gel yatisini yapalım demiyo valla gözlerinin içine bakiyom 41 beklicez diyorlar kimse de bakmadı açıklık var mı yok mu bazılarının kolay geçiyormuş suni sancı bazıları da zorlanıyor rabbim kolaylık versin ins yarına kadar kendi sanciniz başlar da gerek kalmaz​:palms_up_together:t3::palms_up_together:t3::four_leaf_clover::four_leaf_clover:

Hissetmedim ağri falan biraz kanamam oldu doktor açılma kanaması dedi 2 cm di kanama olduğunda şuanda 4 cm olmuş

Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :palms_up_together:

1 Beğeni

Kanama olduysa ondan istemiştir doğumu başlatmayı Allah kolaylık versin içinizi ferah tutun suni ile verilen sancida ikinmaya dikkat edin ebelerin yönlendirmesine harfiyen uyun ikin dediğinde ikinin dur dediğinde durun nefes egzersizi yapın o güne kadar evde de

1 Beğeni

Yarın sabah 8:30 da gideceğim bakalım son durum ne olacak evet ıkınmanın önemli olduğunu söylediler

1 Beğeni

Doktorum ağrın sızın olmadan 4 cm açıldı suni sancı ile kolay doğum yaparsın dedi bakalım neler olacak

2 Beğeni

Hadi inşallah ya benim üç haftadır ağrım sızım bitmiyo ne acilmaymis hicbisi yok valla Allah şansını sağlığını rast getirsin bana da dua eyle arkandan geleyim daha fazla beklemeden​:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::palms_up_together:t3::palms_up_together:t3::four_leaf_clover::four_leaf_clover:

1 Beğeni

Zaten kalmış 6cm yani son iki cm kendiliğinden bile oluyor parmakla filan ebeler hallediyor onu bence de kolay geçecektir​:nazar_amulet:

Allah razı olsun canım ederim insallah yarın haber ederim :palms_up_together:

Ben buyuk oglumu suni sanci ile yaptim evet dogum kolaylaştırıyor

1 Beğeni

Peki açıklığı nasıl anlıyorlar vajinal muayene eliyle mi yapıyorlar acıyor mu acaba,ben hastanedeyken bir kişiye yapmışlardı doktor dığumun bugun yarın olur demişti kadın muayenede çok bagırdı çok üzüldüm

1 Beğeni

Ya biraz aciyo ama öyle bagiracak kadar filan değil zaten kendi sancın olduğu için onun acısı tırıs geliyo​:smiling_face_with_three_hearts:

Yatış vermemelwri daha iyi bence hastanede de bir şey yapmıyorlarmış. Doğal sancıyı beklemek daha iyi

Açıklığı el muayenesi ile yapıyorlar.Birazcık rahatsız ediyor evet ama öyle çok bağıracak kadar bişey değil yani korkmayın.30-40 saniye falan sürüyor zaten.

Çok fazla acı hissetmedim ben el ile yapıyor doktorun elinin hafif olması da önemli sanırım ve vajinal ultrasonla da baktı doktor

Kaç saatte doğum yaptınız ve açılmanız varmıydı

@Mhrican26 güzel haberlerini bekliyoruz Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :palms_up_together:t2::hugs:

Kızlar doktor eve gönderdi biraz daha bekleyelim dedi