Mrb arkadaşlar ilk verdiğim tahlilde beta hcg 26.3 çıkmıştı kimyasal gebelik denildi bugün tekrar kan verdim 977.0 çıkmış ne demek olduğunu anlamadım yardımcı olabilecek var mı
Merhaba. Öncelikle hoş geldin. Beta değerğne bakılırsa 5 haftalık hamilesin.
Hoş buldum Doktora gösteremedm sonucu alttan muanede kese görünmedi değerin yüksek çıkarsa dış gebelik olma ihtimali var dedi .değerin iki günde tekrarlamamz lazm dedi 13 ekim son adet tarihim kafam çok karıştı kimyasal gebelik dış gebelik denildi içime bi korku düştü
Ben her ikisini de yaşadım sormak istediğin ne varsa sorabilirsin ikisi hakkında da ama iki gün sonra tekrar kan ver o zaman ne olduğu netleşir
Sana şöyle özetliyeyim gebelik normal seyrediyorsa kan değerinin iki güne bir iki katına çıkması gerek, eğer dış gebelikse bu değer yine yükselmeye devam eder ama iki güne bir iki katı kadar değil dengesiz daha az yükselir ama yükselme devam eder, eğer kimyasal gebelikse değer yeterince yükselmez ve kendi kendine azalmaya başlar kimyasal gebelikte mudahaleye gerek kalmaz ama dış gebelik kendiliğinden sonlanmaz erken farkedilğinde iğne ile geç farkedildigi durumda ameliyat ile sonlandırılır çünkü yerlesmesi gereken yere yerleşmeyip muhtemelen tüpte kalmış olur. Umarım bu bilgilere kimsenin ihtiyacı olmaz kimse yaşamaz ama olurda yasayan olursa diye özetlemek istedim
Teşekkür ederim pazartesi ye kadar bekleyip tekrar lan vereyim Ozman geçen hafta cuma 26.3 tü kan değerim bugün 977 çıkmış doktor artışa bakacağız dedi son adetim 13 ekim
Merhaba @Aişee hoşgeldiniz umarım güzel haberler alırsınız
Hoş buldm inşl teşekkür ederim
Dış gebelik belirtileri ne oluo nasıl oluo kaç haftalıkta çıkıo peki
Net olarak yarın kan verdiğinde belli olur kasık ağrısı olmustu bende ama o normal gebeliktede yaşanıyor o yüzden kandaki değerinde anlaşılır ultrasonda da anlaşılabilir artık yarın muhtemelen inşallah öyle bir durum yoktur da hiç birseye gerek kalmaz
Yarın gitsem mi bilmiyorm 6 hafta mı olsada gitsem karar veremedm
Dış gebelik durumu umarım yoktur ama varsa erken farkedilmesi çok önemli benim fikrim gitmen yönünde bende erken farkedildigi icin ameliyata gerek kalmadı iğne ile düşürüldü Gidip kan vermekle birsey kaybetmezsin yoksa da kafan rahatlamış olur
En son tahlilim 1525 di kaç çıkarsa dış gebelik olur inşl yarn gidebilirim
Normal gebelikte değerin yaklaşık olarak iki güne bir iki katına çıkmış olması gerekir o sekilde hesaplanıyor dış gebelikte değer iki katına çıkacak kadar artmıyor zaten bu defa kan verdiğinde doktor net söyler normal seyrediyorsa