Dış gebelik

Merhaba ben ay once dis gebelik gecirdim en fazla degerim 130a yukseldi metotreksat denilen tek doz igne ile sonlandi ilk gebeligimdi bir doktor 3 ay diger doktor 6 ay korunmam gerektigini soyledi bu duurmu yasayip saglikli gebelik geciren var midir , birde bir adet cikolata kostm var doktor adet ile gider dedi ama bilemiyrm

2 Beğeni

İki defa dış gebelik geçirdim birincisi baya ağır alltlattim çok zor bir ameliyat geçirdim bir tüpümu aldılar kistlerimi ve dış gebelikten dolayı apandisitim patlama derecesine gelmişti onu da aldılar… diğer Bir tüpüm ile bir sene bile geçmeden tekrar hamile kaldım doğurdum… üç yıl kadar önce tekrar bir dış gebelik geçirdim kürtaj ve iki kalçaya iki doz iğne ile tedavi oldum. Ve arkasından diğer tüpümu de bağlattim . Üç yıl öyle bir sorun olmadı ve Su anda doktorların bin de bir olur dediği gibi hamileyim. Korunmaya gerek yok rahim hazırsa zaten hamile kalırsiniz…

Çikolata kisti adet ile atılmaz, basit kistler adet ile atılır. Çikolata kistinin herhangi bir tedavisi yok. Yumurtlama baskılandıgı zaman, menopoz doneminde birde gebelik durumunda küçülüyor sadece yada yok oluyor. Ostrojen hormonuna duyarlı bir kist türü. Dıs gebelik gecirip ikincide saglıklı bebegi olan tanıdıklarım var. Bu konuyu kafanıza takıp stres yapmayın. Gebeliği engelleyen en onemli faktor stres cunku.

Cok gecmis olsun fakat benim igne ile sonlanip eger ki bu soylenilen sureyi beklemeden olursa cocuk engelli olma ihtmli oluyormus vuct 3 ay anca atabiliyorms bilgsi olan var mi

Ben de korkuyrm acikcasi yasimda 30 oluyor bu yuzden ayji seyler olur fiyr korkyrum Rabbim bidaha yasatmasn

Ben iki defa geçirdim ikisinde kürtaj oldum 1.5 korundum sprel taktırydim adet düzeni bozunca çıkardım spreyli kendiliğinden 3 ay sonra hamile kaldım ilaçsız gayet sağlıklı gebelik geçirdim bebgimde hamdolsun sağlıklı

Evet o yuzden drlar bu surede gebe kalmayı onermiyor. O ilac agır bir kemoterapi ilacıymıs kullanan arkadasım bana oyle soylemişti. Bebegin saglıklı dollenmesi için ilacın vucuttan atılması lazım. Yasınız stres yapmanızı geretirecek bir yas değil. Evlilik yası zaten 30 lara geldi. Gebelik kolay bir surec degil cocuk buyutmekte oyle… o zamana kadar kıymetini bilerek eşinizle bol bol gezin eglenin. Sevdiğin seylerden ye iç. Gebelikte bulantı cektiğiniz zaman(ins olmaz) bu gunleri hatırlar mutlu olursunuz. Zira insan su içmekten bile tiksiniyor.

1 Beğeni

Allah razı olsun cok tesekkur ederjm icim rahatladi

Sadece korkutuyorlar İnanki… hiç bir sorun olmaz Allah’ın izniyle… ama sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle yap…

1 Beğeni

Evet geçen sene bende dış gebelik geçirmiştim bana da o iğneyi vurmuşlardı vurulurken bile acısını derinden hissettim ama çok şükür hiç isyan etmedim sonrası biraz zorlu bi süreç oldu ama o günleri de atlattık şükür ki. Biz ne olur ne olmaz diye 1 sene bekledik şuan kızıma hamileyim kavuşmak için günleri sayıyorum​:heartpulse: İnşallah siz de çabucak toparlarsınız ve sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz. İçinizi ferah tutun​:hugs::bouquet:

1 Beğeni

Yaaa ne guzel Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin inşallah bidaha yasatmasjn :handshake::heart:

Aminnn inşallah Allah razı olsun :cherry_blossom: :heart_eyes:

1 Beğeni