Herkeze merhaba! Bir acı haber bide ben veriyim. Dün akşam üzere ameliyat oldum ve sağ tüpümden embrio alındı. Çok acı mallesef. Kimsenin başına gelmemesini diliyorum. Yaşayan biri varmı? Neler oldu ameliyat geçtikten sonra? Normal gebelik oldu mu sonrasında? Herkeze teşekürler.
Arkadaşım geçmiş olsun
Ben daha önce hiç dış gebelik durumu yaşamadım ama düşük yapmıştım.
4 gün kadar kanamam sürdü.
1-2 hafta cinsellik yasaktı
Antibiyotik kullandım (antibiyotik yan etkisi vajinal mantarmış bir de mantar tedavisi gördüm)
Eşimle kendimizi psikolojik olarak iyi hissetiğimiz zaman ve tekrar çocuk yapmaya karar verdiğimiz zaman hamile kaldım.
Düşük ve dış gebelik sonrasında 3 ay sonra isterseniz bebek denemesi yapılabilir diyorlar fakat son yapılan araştırmalara göre çift kendisini ne zaman hazır hissederse o zaman yapılabir denildi.
Zor bir acı olduğunu biliyorum. Bebek ne kadar küçük olursa olsun bebek kaybı anneye de babaya da çok zor.
Burda bana hep ömrü o kadarmış derlerdi.
Allah sana güç ve dayanma gücü versin.
Bebek yumurtalıktan alınmasaydı senin sağlını daha kötü etkilerdi.
Allah bir daha gostermesin canimgorumcem ilk bebegi 7 aylikken.iyne vurup normal doğum yaptirmislardi.bebek kusurluydu diye Allah uzak etsin bizden.
İkinci hamilelikte ise ameliyatla dogurdu kendi seceneyi tabiki.cocugunu kucagina aldı
Ama ilkini 7 aylikken normal doğumla aldılar
Cok gecmis olsun canim
7 de 10 bayan iki sene icinde tekrar hamile kaliyo
Seninde yapacagin canim pozitif test cikinca inşallah tekrar 2 hafta sonra erken ultrason girmen gerekiyo.iyi yerlesmismi diye surec nasil ilerliyo
12 de 100 kadinda tekrarlayabiliyo ama korkma canim.
Ameliyattan sonra tavsiyeler:
1.agri kesici sirt agrisi icin
2.banyo yapabilirsin dikislerin sokulur
Ama 5 gun sonra aldirabilirsin kendi tercihin.
3.eger fazla kan kaybettiysen 6 hafta yorgun dusersin.
4.dusuk kanamasi oluyo 1 hafta felan
Tampon kullanma
Iliskiye girme
Yuzme ve sauna yok
Gomme banyo yok
Agir is yapma
Spor yok
2 hafta
Tekrar gecmis olsun
Allah razı olsun hepsinizden. Rabbim tekrarını yaşatmasın. Sağlıklı hamilelikler nasip etsin hepsimize. İyiki varsınız! Zor zamanımda yanımda siz vardınız
Çok çok geçmiş olsun… ben iki defa geçirdim dış gebelik damarlarm paylama noktasina gelmişti bir süre takip ettiler olmadı ameliyata alındım. Apandisitimi bile patlatma derecesine gelmişti . apandisitim , kistlerim ve bir tüpüm alındı…com zor bir ameliyaatti kimseye yaşatmasın Rabbim… bir yıl sürmeden tek tüp ile tekrar hamile kaldım doğum yaptım… üç yıl önce tekrar dış gebelik geçirdim ve kürtaj ve iğne tedavisi ile toparladım şükür ameliyata gerek kalmadan bu defa… tekrar ameliyat oldum ve tüplerimi Bağlattim ve buna rağmen üç yıl olduktan sonra tek tüp ve bağlı iken buna rağmen şu anda da yedi aylık hamileyim. rabbim dilerse .her şey oluyor