Dış gebelik mtx iğnesi sonrası ağrı

Merhaba arkadaşlar 4 martta dış gebelik teşhisiyle metotreksat iğnesi oldum 4 gün 724 olan değerim 7. Günde 543 e düşmüş iyi bir düşüş yaşadığımı ve 1 hafta sonra tekrar gelmemi söyledi doktor. Fakat şuan dış gebeliğin olduğu yerde hafif sancı ve yırtılacakmış gibi gergin bir acı oluyor içimde, karnımda şişkinlik oluyor, böbreklerime sancı giriyor. Aranızda Mtx iğnesi olup benzer belirtiler yada farklı belirtiler yaşayıp sorunsuz atlatan varmı bu süreci. 7 gün sonrası düzenli düşüş yaşayıp tekrar beta hcg si yükselen oldumu böyle bir ihtimal varmı kurban olayım dönüş yapın bana deneyimlerinizi paylaşın çok korkuyorum tüpüm patlıcak diye​:pensive:

Korkma canim bebek düştüğü icin ağrin oluyor deger düştü mü bir daha yükselmez

1 Beğeni

Merhaba ben de 1 sene once dis gebelik gecirip dediginiz igneden oldum ilk etapta yukseldi sonra dususe gecip adet oldum bu sureci kafaniza takmadan gecirin Rabbim beterjnden korusun agri olayi da uzun surmuyor geciyor bidaha yukselip yukselmedigini igneden 4 gun ve 7 gun sonra betaya bakiliyor dususe gectiyse sorun yok demektir

1 Beğeni

Cok siddetli agri olmuyor degeriniz cok yukssk degil zaten alttan muayene de etmislerdir ilk etapta zaten tupe zarar gelmemesi icin bu igneyi yapip sonuc almak istiyorlar sizlere bilgisini vermislerdir ayrica dedigim gibi igne olduktan 4 gun sonra bir de 1 hafta sonda betaya bakiliyor kafaniza takmayin bisey olmaz Allahin izni ile

1 Beğeni

Evet düştü ohh çok şükür inşAllah öyledir çiçeğim ya :white_heart::nazar_amulet:

1 Beğeni

Evet düşüş yaşadım çiçeğim inşAllah bir aksilik yaşamam ya sanki büyüyormuşda yırtacakmış gibi tüpümü öyle bir sancı giriyor yumurtalık kısmına doğal olarak geriliyorum elimde seğil​:pensive: umarım normal bir ağrıdır

1 Beğeni

Nekadar sürede adet oldunuz. Mtx ipnesi sonrası kanamanız varmıydı. İlk gebeliğinizmiudi dış gebelik tekrarlanma olayı artıyor diyorlar birkere olursan benim ilk gebeliğimdi çok korkuyorum​:pensive: siz sağlıklı bir şekilde hamile kaldınızmı sonrasında @Fatimabetul

1 Beğeni

Oncelikle kafaniza takmayin dususe gectiyse bu cok iyi demek ben sonra ki ay adet oldum ama 1 sene de korundum bu ignenin etkisinden dolayi 6 ay zaten olmamasi gerektigini soyluyorlar cok sukur kaldim Allahimin izni ile tekrarlamaa riskini bana da cok soyledi doktorlar ama Rabbimin bir bildigi var inanin hic ama hic uzulmeyin dinlenmeye ve vakit ayirmaya calisin hemen de cocuk dusunmeyin en az 6 7 ay korununun bana bir doktor 3 ay dedi ama gittgim 2 doktor hayir 6 ay korunmalisin dedi zaten uzun olursa dhaa iyi oluyor agir bi igne bir de ben de romatzma var ilaclarm agir oldugu icj bekledjm de dedigim fbi yorucu surec ama sukurki en hafif sekilde atlattik dua edin

1 Beğeni

Evet ilkti benimde kanama seklinde degildi leke geliyordu igneden sonra da 2 haftaydi yanlis hattlamyrsam tam adet gunumde adet oldum agrim hic olmadi benim cok sukur

1 Beğeni

Dikkat ediyorum canım çok teşekkür ederim benden de dualarını eksik etme​:pray:t2::white_heart:

Değeri düştüğü halde iç kanama yaşayan oldumu,ya da olma ihtimali nedir canlar

Cnm tekrardan yazmissin degerin dustuyse artik korkmana gerek yok bu kadar dusunme

1 Beğeni

Çok şükür 33 ü gördüm dün daha rahatım artık doktor içinde yapışıklı olmasın sülük ve hacamqt yaptır dedi, bu kpnuda hiç fikrin varmı @Fatimabetul

1 Beğeni

Canim ben sülük yaptım bende dış gebelik geçirdim hacamat ta önce tarama hacamati yaoiyorlar sırta sonra diğer bölgelere geçiyorlar sülük içinde hacamat içinde güvenilir bir yer bulmaya çalış

1 Beğeni

Ben kuyruk sokumuna 2 kere hacamat yaptirdim sadece

Ne için yaptırdınız dış gebeliği önlemek içinmi.