Diş etimde apse oluşmuş ve boğazlarım kitlendi şişmeye yakın 8.haftamdayım sizde de oldu mu ? Apse çok kötü hiçbişey yiyemiyorum iki gündür nasıl geçer bu
Canım, 8 haftalık hamileyken diş eti apsesi gibi durumlar gerçekten çok rahatsız edici olabilir. Hamilelik döneminde hormonal değişiklikler diş etlerini daha hassas hale getirebiliyor, bu yüzden diş problemleri daha sık yaşanabiliyor. Apse ve şişlikler de bunun bir sonucu olabilir. Öncelikle, bu durumda mutlaka bir diş hekimine gitmelisin çünkü hamilelikte enfeksiyonları ciddiye almak gerekiyor. Apseler, tedavi edilmezse hem sana hem de bebeğe zarar verebilir.
Bu süreçte yapabileceğin bazı şeyler:
-
Tuzlu Su ile Gargara: Ilık tuzlu suyla gargara yapmak, iltihabı hafifletmeye yardımcı olabilir ve boğazındaki rahatsızlığı biraz yatıştırabilir.
-
Bol Su İçmek: Yeterince su içmek, hem vücudundaki toksinlerin atılmasına hem de boğazındaki şişkinliğin azalmasına yardımcı olabilir.
-
Yumuşak Gıdalar Tüket: Katı gıdalar diş etlerini daha fazla zorlayabilir, bu yüzden yumuşak, sıvı gıdalarla beslenmek işini kolaylaştırır. Çorbalar, yoğurt, püreler hem besleyici hem de tüketmesi kolay olabilir.
-
Doktorla Görüş: Hamile olduğun için kullanabileceğin ilaçlar sınırlı, bu yüzden mutlaka diş hekimine ya da doktoruna danışmalısın. Hamilelikte güvenle kullanabileceğin bir tedavi önerebilirler.
En önemlisi, bu durumu hafife alma ve profesyonel bir yardım al. Hem senin rahat etmen hem de bebeğinin sağlığı için gerekli olabilir. Kendine çok dikkat et, kısa sürede bu sorunu atlatmanı diliyorum!
Bende diş ağrısından çok çekiyorum acile gittim bu haftalarda birşey yapamam dedi sadece parol kullanabilirsin bide dişinol dedi marketteki gargaralarida sordum kullanabilirsin dedi bende gargarayla idare etmeye çalışıyorum
Kadın doğum doktorum bana ağrı kesici,krem, ilaç falan hiç kullanma dedi 3 4 ay olana kadar Gargara verdi onun da üzerinde hamileler üzerinde yeterince çalışma olmadığından kullanılmamalıdır yazıyor ne yapacağımı şaşırdım
Sen yap bakma üzerinde okunanları parol iç ve dışciye git senin kullanabilcegin antibiyotikler var ondan veriyolar ve sana tek önerim bir bardak süt iç hergun ben ancak o şekilde geçirdim hergun agliyodum yoksa
Tamam çok teşekkür ederim önerin için
Rica ederim ama dediklerimi yap mutlaka diş çok zor gece gündüz aglardim dayanilmiyo yani